Piercing în buric – sfaturi pentru îngrijire, riscuri asociate

piercing în buric

Dacă îți dorești un piercing în buric este foarte important ca înainte să te informezi temeinic despre acest proces, dar mai ales despre cum să-l îngrijești după ce a fost pus. Este firesc să-ți dorești să-ți exprimi unicitatea iar moda accesoriilor în buric nu a trecut, sunt în trenduri și în următorul an, din ce în ce mai diversificate ca și modele. Dacă știi deja ce model de piercing în buric vrei să îți pui, ai scăpat de o grijă.

Noi, îți spunem în acest articol despre procesul de montare al unui piercing în buric, cum să-ți îngrijești zona, dar și despre riscurile la care te poți expune dacă nu iei în serios acest demers.



Piercing în buric – de la trecut la prezent

Această idee a accesoriilor pe corp a apărut în Egiptul Antic, perioadă în care nu oricine putea purta un piercing în buric ci doar faraonii și familiile regale. În perioada anilor 1953 lucrurile deja se schimbau, zona buricului este văzută ca fiind una erogenă iar piercingul, un mod de manifestare a sexualității femeii. După anii ‘80  tot mai multe vedete și tinere femei aleg aceste bijuterii.

Astăzi, în continuare un piercing în buric este asociat cu senzualitatea așa că, moda nu a pierit, dimpotrivă a evoluat și s-a diversificat cu atât mai mult cu cât astăzi, avem parte de o libertate în exprimarea identității și individualității în mod public pe care omenirea nu a mai trăit-o.

Primul pas pentru o piele sănătoasă este curățarea ei în profunzime cu gama Rilastil Daily Care.

Totuși, un piercing în buric nu este recomandat oricui, dar din fericire, chiar dacă l-ai pus vei putea renunța la el când vei dori.

Cine poate să-și pună un piercing în buric?

Procesul de montare a accesoriului în buric presupune pregătirea și sterilizarea instrumentarului de aplicare și a bijuteriei. Persoana care execută aplicarea trebuie de asemenea să se spele foarte bine pe mâini înainte iar montarea unui piercing în buric durează câteva minute. Vei simți o ușoară durere, de scurtă durată atunci când se face găurirea pielii iar după vei simți un disconfort pentru câteva ore. În fond, îți trebuie puțin timp să te obișnuiești cu el.

Teoretic, oricine își poate pune un piercing în buric, dar nu este recomandat pentru oricine căci există posibilitatea ca organismul să respingă bijuteria. Astfel, dacă urmezi tratamente în acea perioadă, amână montarea piercingului. Renunță la idee dacă ai piele sensibilă care se irită ușor, ai alunițe, zgârieturi sau tăieturi în zonă și, dacă:

  • ești însărcinată,
  • suferi de diabet,
  • hemofilie,
  • ai o boală autoimună,
  • probleme la nivelul inimii.

Oricare dintre acestea pot interfera într-un mod sau altul cu accesoriul tău și este recomandat să nu-ți pui piercing în buric.

Perioada de vindecare și riscuri după aplicarea unui piercing în buric

Este foarte importantă îngrijirea adecvată după aplicarea bijuteriei. Nu atinge zona sub nicio formă înainte să te speli pe mâini pentru că vei primi recomandarea de a unge zona cu un unguent de 2-3 ori pe zi și este important să ungi bine pentru o vindecare mai rapidă. Vindecarea completă poate dura până la 6 luni. După ce ți-ai pus piercing în buric nu trebuie să-l scoți pentru mai multe săptămâni, deloc, pentru că riști ca gaura să se închidă.

Riscurile la care te poate expune un piercing în buric

Dacă procedura de montare nu s-a făcut cu ustensile sterile principalul risc este că zona se poate infecta. Dacă nu-ți place cum arată salonul la care ai mers și nu-ți inspiră siguranță, pleacă!  Există de asemenea riscul de a te confrunta cu reacții alergice sau sângerări iar infecțiile pot fi provocate de hepatită, HIV, tetanos sau anumite bacterii deci acordă mare atenție.

Alege cu grijă chiar și bijuteria pentru că este important materialul din care este făcută, de preferat: titan, oțel inoxidabil sau niobiu pentru a reduce riscul de infecții. Un piercing în buric este adesea, discret așa că, nu alege bijuterie mare sau care te poate zgâria în anumite poziții.

Dacă însă, au intervenit probleme este necesar să te prezinți la medic pentru un tratament adecvat iar dacă recomandarea este să renunți la accesoriu ar fi bine să o faci.

Îngrijirea după montarea unui piercing în buric

Reține că infectarea zonei este posibilă și mai târziu după vindecare așa că, acea zonă trebuie îngrijită permanent. După montarea unui piercing în buric este foarte important acest aspect, dar pe lângă recomandările deja amintite, mai trebuie să ai în vedere:

  1. Curățarea zonei se face de 2-3 ori pe zi pentru 2-4 săptămâni utilizând monodoze de ser fiziologic.
  2. Zona se spală cu apă călduță și săpun dimineața și seara iar cu un bețișor de ureche îndepărtezi cojița formată în jurul piercingului și aplici soluția de curățare.
  3. Evită să porți haine strâmte, dar și montarea unui piercing în buric pe sezon rece pentru a evita agățarea hainelor.
  4. Este interzis mersul la piscină, saună, sau solar pe perioada vindecării.
  5. Alege dușurile pe perioada de vindecare pentru a evita să stai în apa în care te-ai spălat.
  6. Evită să faci exerciții fizice intense și să dormi pe burtă.

După cum poți observa, riscurile de infectare sunt destul de mari, dar dacă după aplicarea unui piercing în buric tratezi perioada de vindecare cu seriozitate vei evita orice fel de problemă. Amintește-ți că este foarte important și cum reacționează organismul tău la montarea bijuteriei, zona buricului fiind în general una mai sensibilă așa că, respectă toate recomandările și indicațiile primite la salon după montarea unui piercing în buric.