Forma corecta a sprancenei este ascendenta in primele doua treimi incepand de la coltul interior si descendenta o treime spre coltul exterior. Ca sa-ti fie mai usor, ia un creion si pune-l la nivelul narii orientandu-l in sus pentru a vedea de unde incep sprancenele. Pastrand acelasi punct fix – nara – deplaseaza creionul spre marginea irisului pentru a-ti putea da seama care este cel mai inalt punct al sprancenei. Mai departe, deplaseaza creionul spre coltul exterior al ochiului. Acolo trebuie sa se termine spranceana.
Grosimea: Sprancenele mai groase se potrivesc mai bine unei fete patrate sau rotunde decat unei fete delicate. Sprancenele fin pensate sunt mai potrivite fetelor inguste, feciorelnice.
Tehnica: Smulge intotdeauna sprancenele in directia de crestere a firului de par si strange pielea intre degetul mare si cel aratator.
Tippsuri: Seara, corpul nostru percepe mai greu senzatia de durere. Penseaza-te deci seara, intrucat smulgerea firelor de par nu va durea atat de tare.
Daca nu esti sigura pe tine, lasa cosmeticiana sa dea o forma sprancenelor tale.
Goluri in sprancene? Creionul sau pudra le vor umple
Sprancenele prea rare, prea subtiri sau prea deschise la culoare pot fi ingrosate sau colorate cu un creion special. Culoarea acestuia ar trebui sa fie usor mai inchisa decat culoarea parului. Coloreaza foarte usor, nu vopsi! Un aspect si mai natural obtii atunci cand umpli golurile cu pudra sau cu fard de ochi. Scutura excesul de pudra sau fard si periaza spranceana in sus. Daca firele de par din spranceana sunt prea lungi, tunde-le! Asta intrucat exista riscul ca, atunci cand te imbraci sau te dezbraci, cand te stergi sau cand iti treci accidental mana peste fata, acestea sa se zburleasca.
De evitat…
Nu smulge niciodata firele de deasupra sprancenei, ci numai pe cele de dedesubt. Efectul optic obtinut in acest ultim caz este acela de marire a ochilor. Nu trece cu vederea nici firele de par de la radacina nasului, in caz contrar se creeaza senzatia unei priviri incruntate.
Text: Oana Anghel