Hainele pe care le porti trebuie sa asigure confort. Apoi, este foarte important sa iti cunosti proportiile, sa fii constienta de atuurile tale, dar si de punctele slabe. Tipul de silueta al unei femei este dictat de forme, iar moda presupune sa imbraci aceste forme pentru a crea un echilibru. Exista cinci tipuri de silueta: dreptunghiulara, silueta para, silueta in forma de mar, cea in forma de triunghi inversat si silueta clepsidra. Cum ne imbracam in functie de formele corpului? Este foarte simplu!
Silueta in forma de para
Silueta in forma de para se caracterizeaza prin solduri late si un posterior bombat, cu o talie bine definita si umeri mai ingusti decat partea inferioara a corpului. Scoate in evidenta bratele si pune accent pe talie, conferind volum umerilor, partii superioare a corpului. Kim Kardashian si Jennifer Lopez sunt posesoarele unei astfel de siluete. Poarta rochii cu decolteu, stramte in jurul taliei, si fuste A-line. Pentru a crea un efect vizual echilibrat, imbraca topuri deschise la culoare, iar in partea de jos, piese vestimentare inchise. De asemenea, poti incerca bluzele cu volane si rochiile fara bretele. Lungimea jachetelor nu trebuie sa depaseasca talia. Incalta-te cu pantofi stiletto pentru a alungi silueta.
Triunghiul inversat
In acest caz, zona umerilor si a bustului este mai lata decat partea inferioara; astfel, accentul trebuie pus pe zona picioarelor pentru a se crea echilibru. Daca esti lata-n umeri, nu purta accesorii supradimensionate. Fustele si pantalonii trebuie sa atraga atentia prin detalii interesante: imprimeuri care sa confere impresia de volum. Mizeaza pe culori deschise in partea de jos, fuste lungi si drepte, pantaloni cu o croiala dreapta. Fereste-te de dungile orizontale pe tricouri si de sacourile cu umeri inalti. Degradéurile sunt chiar indicate. Te poti inspira din stilul lui Demi Moore sau al lui Naomi Campbell.
Silueta dreptunghiulara
Latimea umerilor, taliei si a soldurilor este cam aceeasi. Asta inseamna ca talia nu este foarte bine conturata. Curelele si centurile ar trebui sa fie nelipsite si te-ar putea ajuta sa transformi o rochie banala si nepotrivita intr-una „wow”. Pentru ca tot au fost in trend, poti purta cu succes un crop top si o fusta creion. Se pot crea dimensiuni cu ajutorul layeringului, astfel incat forma corpului sa nu mai fie dreapta, iar cu ajutorul imprimeurilor, poti atrage atentia asupra unei singure zone. Buzunarele sunt detaliile pe care ar trebui sa le cauti atunci cand iti achizitionezi o noua piesa vestimentara, dar si rochiile cu pense. Joaca-te cu mai multe culori in partea de jos si experimenteaza. Cameron Diaz si Natalie Portman stiu cel mai bine.
Ai silueta in forma de mar?
Drew Barrymore si Queen Latifah sunt posesoarele unei astfel de siluete. Silueta in forma de mar este usor de recunoscut prin faptul ca partea de sus a corpului este vizibil mai rotunjita decat partea de jos, cu umeri mai lati decat circumferinta bazinului, respectiv a soldurilor. Opteaza pentru rochii cu decolteu in forma de „V” pentru a-ti alungi silueta. De obicei, zona taliei nu este marcata. Invata sa porti rochii cu jachete pe deasupra pentru a masca zona superioara. Este foarte important sa-ti alegi sutienul potrivit care sa ofere sanilor suport. Opteaza pentru combinatii monocromatice, bluze empire, blugi evazati si accentueaza talia.
Silueta clepsidra
Talie foarte bine definita, bust proeminent, solduri egale ca latime. Silueta clepsidra este bine proportionata, iar formele ies usor in evidenta. Accentueaza talia cu ajutorul curelelor, poarta rochii petrecute cu un cordon, bluze si camasi cambrate. Decolteul in forma de „V” este, de asemenea, recomandat, deoarece lasa impresia unui gat mai subtire. Nu te ascunde sub haine largi, voluminoase, ci mizeaza pe un outfit care sa urmeze linia corpului. Alege materiale usoare, deschise la culoare in partea superioara si inchise in cea inferioara. Poarta fuste cu talie inalta si croiala tip creion. Ai o silueta frumoasa cu care se lauda si Salma Hayek si Beyoncé.
Text: Ruxandra Dumitrescu