Noodles cu pui… sa gatim chinezeste

noodlesPreparate rapid in wok, vasul traditional chinezesc care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, fie ea si romaneasca, pastele chinezesti, denumite si Noodles (taitei de orez) sunt renumite la nivel mondial. Se gasesc la toate restaurantele si fast food-urile de profil, dar cele facute in casa de noi nu suporta comparative. Nu va fie teama sa gatiti si din bucataria chinezeasca, combinatiile de 5 elemente (gusturi) care se regasesc in toate preparatele lor sunt absolut delicioase.

O portie de Noodles cu pui contine aproximativ 400 kcal din care 35g proteine, 11g grasimi, 48g carbohidrati.



Ingrediente pentru 4 portii:

-250g paste Mie (taitei din orez cu ou)

-2 lingurite ulei de susan

-400g file piept de pui

– o legatura de ceapa verde

-2 ardei rosii

-200g ciuperci

-o bucata de ghimbir de marimea unei nuci

– un catel de usturoi

– 2-3 linguri de ulei masline

-3 linguri sos de soia Light

-sare si piper

Mod de preparare

Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, se lasa la scurs, apoi se amesteca bine cu uleiul de susan. Se clateste carnea cu apa rece, se usuca pe un servet si se taie in rondele fine. Se spala si se taie ardeiul rosu in fasii. Se taie si se curate ciupercile. Se curate ghimbirul si usturoiul si se taie cubulete mici.

Se incinge uleiul de masline in wok si se prajeste carnea timp de 2-3 minute, pana cand devine aurie si se scoate. Se celeste ceapa verde, impreuna cu ghimbirul si usturoiul, se adauga ciupercile si ardeiul, se lasa la foc mic timp de 3 minute, amestecand des. Se adauga pastele fierte si se mai prajesc cu toate inca 5 minute. La sfarsit se adauga carnea, se condimenteaza cu sos de soia, sare si piper, se stinge focul dar se mai lasa 2-3 minute cu capac, ca sa se intrepatrunda gusturile sosurilor.

Noodles… tipic Asiatic

Cautati in hypermarketuri ciupercile traditionale asiatice, denumite ciuperci Shiitake, recunoscute dupa gustul lor unic ca si aliment, dar si proprietatile terapeutice miraculoase, care au facut sa fie desemnate “ciuperci anti-cancer”.

Si pentru ca tot am ajuns la bucataria asiatica, ma gandeam sa va invat si o reteta delicioasa de Legume trase la wok cu sos curry thailandez.

Text: Cosmina Iorga