(P) Nas înfundat noaptea – factori de risc și cauze

Cum sa previi un nas infundat noaptea si sa te odihnesti corespunzatorSimptomul de nas înfundat noaptea este adesea întâlnit în perioada asta, când diferențele de temperatură sunt mari și în continuă schimbare. Totodată, însă, simptomul de nas înfundat noaptea poate fi provocat și de alte cauze precum rinite alergice sau deviații de sept.

Pentru a menține sănătatea sistemului respirator, fără senzația de nas înfundat noaptea, specialiștii recomandă o igienă regulată, efectuată corect, obicei indicat chiar și în cazul copiilor. Denumită și congestie nazală în termeni medicali, simptomul de nas înfundat poate fi atenuat cu ajutorul picăturilor pe bază de apă de mare hipertonică. Apa de mare este folosită cu succes în soluțiile saline pentru curățarea, descongestionarea și hidratarea căilor nazale.

În acest articol vei descoperi cum poți reveni la un somn odihnitor, fără senzația neplăcută de nas înfundat noaptea. Înfundarea căilor respiratorii poate împiedica adormirea, provocând un disconfort imens.



Cauzele apariției simptomului de nas înfundat noaptea

Răceala sau gripa, alergiile, infecțiile și inflamațiile sinusurilor pot provoca un nas înfundat noaptea. Prevenirea infecțiilor respiratorii este esențială pentru menținerea sănătății comunitare și pentru prevenirea răspândirii bolilor.

Așadar, printre cele mai frecvente cauze ale unui nas înfundat noaptea se numără:

  • rinita, sinuzita sau febra fânului;
  • uscăciunea mucoasei nazale;
  • alergiile – copiii și adulții sunt alergici la substanțele inofensive precum polenul și părul animalelor;
  • anomalii de structură precum deformări ale nasului sau septului și prezența polipilor.

Soluții pentru nas înfundat noaptea

De-a lungul timpului, s-a dovedit că apa de mare are multe beneficii pentru organism, prin curățarea delicată și riguroasă a căilor nazale și respiratorii, inclusiv desfundarea nasului înfundat noaptea.

Zilnic, pentru a menține tractul respirator sănătos și fără un nas înfundat noaptea, se pulverizează apă sărată, ser fiziologic sau apă de mare naturală în interiorul căilor respiratorii. Apa de mare îmbunătățește funcția de filtrare a aerului înainte de pătrunderea acestuia în plămâni și menține mucoasa umedă, ajutând astfel la combaterea cojițelor formate în interiorul nasului.

În caz de răceală, simpla umezire a căilor nazale cu apă de mare poate ajuta la prevenirea apariției unei infecții bacteriene secundare și poate preveni un nas înfundat noaptea. Apa sărată distruge virusurile și fluidizează secrețiile, ajutând astfel respirația.

După ce nasul este curățat cu apă de mare hipertonică, mucusul uscat și eventualele cheaguri de sânge din cavitatea nazală sunt îndepărtate. Această soluție pe bază de apă de mare hipertonică are rolul de a elimina fluidul din țesuturile inflamate, deschizând sinusurile și hidratând mucoasa, permițând astfel o respirație mai ușoară în caz de nas înfundat noaptea.

Apa de mare hipertonică pentru nas înfundat noaptea

Așa cum spuneam, apa de mare are rol de a proteja întregul sistem respirator împotriva infecțiilor bacteriene, una dintre cauzele principale ale apariției congestiei nazale, inclusiv a simptomului de nas înfundat noaptea.

Mai mult decât atât, igiena nazală zilnică poate contribui nu doar la menținerea sănătății nasului, ci și a gâtului și a urechii, prevenind astfel dezvoltare unor afecțiuni precum otita sau rinofaringita.

Apa de mare hipertonică din Assista Aquamare spray nazal este colectată din adâncurile Oceanului Atlantic, bogată în minerale naturale, care ajută la combaterea senzației neplăcute de nas înfundat noaptea, dar și ziua. Apa de mare hipertonică Aquamare este o soluție a cărei concentrație de sare este mult mai mare decât în celulele corpului uman, ceea ce reduce în mod natural umiditatea mucoasei nazale.

Apa de mare hipertonică este recomandată pentru congestia nazală cauzata de infecții, sinuzită sau alergii. Aceasta diluează secrețiile și vindecă mucoasa, prevenind un nas înfundat noaptea.

Spray-ul pe bază de apă de mare hipertonică Assista Aquamare este indicat pentru curățarea nazală în mod natural, în caz de răceală, rinită alergică și sinuzită cronică. Acesta ajută la curățarea nasului, protejând membrana mucoasei de factorii externi și la asigurarea funcției respiratorii nazale.
Apa de mare reduce congestia mucoasei nazale provocate de răceli, sinuzită, rinită și rinită alergică.

Din motive de igienă și pentru a evita răspândirea infecției, se recomandă utilizarea unui produs de către o singură persoană. În cazul în care ambalajul este deteriorat sau prezintă semne de deteriorare înainte de prima deschidere, produsul nu se utilizează.

Dozarea spray-ului Aquamare, ajutor în caz de nas înfundat noaptea

Produsul este potrivit și pentru uz pediatric, mai ales în cazul în care cel mic prezintă un nas înfundat noaptea. Atunci când este utilizat la copii, necesită o acțiune blândă pentru a nu deteriora mucoasa nazală. Adulții cât și copiii de peste un an pot pulveriza una sau două doze de spray în fiecare nară, la intervale de patru, cinci ore.

Dacă apare senzația de disconfort în cavitatea nazală, spray-ul cu apă de mare hipertonică se utilizează de trei ori pe zi, câte o doză în fiecare nară, inclusiv seara, înainte de culcare, pentru a preveni un nas înfundat noaptea și pentru un somn odihnitor.

Se recomandă curățarea vârfului dispozitivului după fiecare utilizare, cu apă și săpun, apoi se clătește și usucă și se pune la loc capacul de protecție al spray-ului.

Spray-ul nazal Assista Aquamare cu apă de mare hipertonică se poate administra începând cu vârsta de 1 an, pentru a combate senzația de nas înfundat noaptea și ziua, și se poate achiziționa din farmaciile Catena sau online de pe springfarma.com.

foto: shutterstok