Mituri despre periuța de dinți

periuța de dinți

Există o mulțime de mituri legate de igiena dentară. Și nu puține legate și de modul în care ar trebui să păstrăm periuța de dinți.

Ei bine, locul unde depozităm periuța nu are o prea mare importanță. Știm deja că trăim într-o lume plină de germeni. Este important să conștinetizăm că peria de dinți nu va fi niciodată sterilă, deoarece orice mediu în care este plasată conține microorganisme care o vor contamina.

„Ținând periuța de dinți în aer liber în baie, ea este expusă la microorganismele din toaletă. Norul aerosolizat de particule microscopice, care se pulverizează în aer și pe suprafețele înconjurătoare atunci când spălați toaleta poate contamina periuța. Deși nu este o idee plăcută, nu are efecte  negative atunci când vine vorba de sănătate„, potrivit American Dental Association (ADA). Organizația subliniază faptul că, deși s-a constatat că periuțele de dinți transportă bacterii, nu există nicio dovadă solidă a faptului că acest lucru poate afecta starea de sănătate.



Recomandări

Potrivit ADA, nu există destule cercetări privind igienizarea periuței de dinți. Se recomandă să nu puneti periuțele de dinți în soluții dezinfectante sau apă de gură. Acest lucru ar putea oferi doar mai multe oportunități de contaminare încrucișată.

Vezi aici Periuțele Foramen, cu design ergonomic și cap flexibil, pentru a asigura curățarea danturii și în cele mai greu accesibile locuri și peri rotunjiti care curăță fără a zgâria smalțul dentar și fărăa răni gingia.

Dar, să nu uităm că este important să înlocuim cel puțin la fiecare trei până la patru luni periuța de dinți. Să le clăm bine după fiecare utilizare. Să nu împărțim periuța de dinți cu alte persoane. Și să nu depozităm mai multe periuțe de dinți în același suport (să nu lăsăm capetele periilor să se atingă)

Vezi aici Cum se realizeaza corect igiena dentara (periuta, ata dentara, apa de gura etc)

Text Cristina Dudău