Proprietatile benefice ale migdalelor sunt multe si toate contribuie la bunastarea si mentinerea sanatatii corpului. Se poate beneficia de aceste proprietati nu numai consumand fructele uscate, ci si prin consumul produselor derivate din migdale, ca de exemplu uleiul de migdale sau laptele de migdale.
Uleiul de migdale regleaza tranzitul intestinal; este utilizat cu succes in tratarea vergeturilor ce apar dupa sarcina; este un remediu optim impotriva stresului; ajuta la combaterea matretii, opreste caderea parului si aparitia precoce a firelor albe.
Migdalele scad nivelul colesterolului, fiind utile in prevenirea si combaterea diabetului; sunt bogate in diverse substante nutritive care cresc densitatea minerala osoasa, indicate in special batranilor care sunt afectati de osteoporoza; combat anemia, fiind cele mai recomandate in caz de carenta de fier.
Laptele de migdale este o bautura energizanta si racoritoare. Nu exagerati insa cu aceasta din urma, pentru a evita un aport prea mare de calorii, deoarece intr-un pahar cu lapte de migdale sunt aproximativ aceleasi calorii ca in jumatate de kilogram de banane.