Te-ai gândit la micropigmentarea sprâncenelor, dar încă nu te-ai hotărât pentru că nu-ți sunt tocmai clare lucrurile privind această tehnică de înfrumusețare a sprâncenelor? Atunci acest articol este pentru tine și vine să te lămurească. Pornim de la ideea că ceva nu-ți place în privința sprâncenelor tale, poate vrei să aibă o formă mai bine definită, poate sunt prea subțiri sau pur și simplu te-ai săturat să le tot aranjezi sau să încerci să le oferi desime prin diferite tehnici. Știm cât greu este să sprijini creșterea firului de păr și durează prea mult timp.
Îți venim în sprijin și îți spunem totul despre tehnica de micropigmentare sprâncene, un ghid complet care să-ți răspundă întrebărilor și să te ajute în luarea deciziei.
Ce este și ce presupune procedura de micropigmentare sprâncene ?
Pe scurt, micropigmentarea sprâncenelor presupune introducerea unui pigment de culoare în straturile superioare ale pielii. Este asemănător unui tatuaj și se realizează cu dispozitiv special. La finalul procedurii, pigmentul va fi mai închis la culoare, dar va fi necesară adoptarea unei îngrijiri cu atenție pentru ca pielea din zona sprâncenelor să se vindece iar pigmentul să se stabilizeze. Asta înseamnă că după o perioadă nu vor mai fi atât de închise la culoare (după 5-7 zile). Și, după procedura de micropigmentare sprâncene va fi necesar un retuș.
De ce să-ți faci micropigmentarea sprâncenelor ?
Dincolo de faptul că nu-ți plac sprâncenele tale și, pot fi multiple motive, ar mai fi câteva situații în care este recomandat să apelezi la această procedură precum:
- Ai reacții alergice la produsele cosmetice folosite în aranjarea și conturarea sprâncenelor: piele descuamată, înroșită sau chiar iritație.
- Vrei să ai mereu sprâncenele aranjate fără să mai petreci prea mult timp cu aranjarea lor.
- Procedura de micropigmentare sprâncene vine să corecteze dacă nu le ai uniforme, în simetrie, cresc haotic și nu le poți aranja cum îți dorești.
- Vrei să renunți la vizitele dese la salon pentru pensat, vopsit, regulat.
Tipuri de micropigmentare sprâncene
Această tehnică de aranjare a sprâncenelor se poate realiza în diferite forme care, nu diferă foarte mult ca procedură, dar au aspect ușor diferit și, se ține cont de ce este potrivit pentru tine. Vei stabili toate acestea împreună cu persoana care se va ocupa de sprâncenele tale. Iată ce tipuri de micropigmentare sprâncene există:
1. Microblading
Este una dintre cele mai populare tehnici. Se realizează cu ajutorul unui aparat dotat cu o lamă cu ajutorul căreia, specialistul care va realiza micropigmentarea sprâncenelor, va face crestături puțin adânci precum un fir de păr, lăsând pigment de culoare sub piele. Această tehnică reproduce foarte bine aspectul firului de păr crescut. Este efectuată cel mai des, tehnica de fir cu fir. Dacă este realizată cu un aparat clasic de tatuaj, există riscul inciziei prea adânci și nu este recomandată metoda cu un astfel de aparat pentru piele grasă. Deci informează-te despre ce aparat va fi folosit și alege un salon care are aparat special conceput pentru micropigmentare sprâncene căci va executa incizia precisă.
2. Micropigmentarea sprâncenelor de tip pudrat
Este varianta care a prins mare avânt în zilele noastre. Presupune injectarea pigmentului în straturile superioare prin metoda pixel și umbrire ceea ce înseamnă că nu vor exista margini bine definite. Rezultatul aceste proceduri de micropigmentare sprâncene este unul foarte natural iar tehnica este potrivită oricărui tip de ten. Singurul inconvenient este acela că va necesita corecție și vopsirea firelor naturale de păr pentru a evita discrepanțele.
3. Micropigmentare sprâncene prin tehnica – hybrid
Această tehnică, este o combinare între tehnica de fir cu fir și cea de umbrire. Vine cu avantajele și dezavantajele ambelor, dar este o variantă care poate aduce volum în sprâncenele tale și arată cât mai natural.
Îngrijirea după micropigmentarea sprâncenelor
În timpul ședinței, specialistul efectuează o consultație detaliată, îți răspunde la toate întrebările și îți explică ce ai nevoie să știi. Stabiliți împreună forma, culoarea astfel încât totul să se așeze cât mai natural și să fie potrivit pentru tine, apoi începe procedura de micropigmentare sprâncene. Pentru evitarea durerii se aplică anestezic deci, durerea nu este atât de mare încât să nu poată fi suportată. Ședința poate dura până la două ore iar la finalul ședinței vei fi programată pentru corecție, peste câteva luni.
Recuperarea pielii după procedură depinde de la persoană la persoană, dar se petrece între 3-10 zile iar pigmentul se va fixa complet în o lună de zile. În aceste 10 zile de după micropigmentarea sprâncenelor tu, trebuie să:
- Dezinfectezi pielea cu clorhexidină pentru a nu se infecta.
- Aplici frecvent, un produs cicatrizant și hidratant pe care ți le recomandă persoana care a executat micropigmentarea sprâncenelor.
- Eviți să-ți umezești sprâncenele în primele ore iar apoi le speli cu atenție, urmat de aplicarea cicatrizantului.
- Dacă ai făcut procedură de micropigmentare sprâncene în sezon cald sau este soare afară, protejează-le purtând ochelari sau pălărie.
- Nu te scărpina în zona sprâncenelor și nu freca cu nimic abraziv pentru a îndepărta crusta formată sau pielea descuamată.
- Nu machia zona sprâncenelor.
- Evită în aceste zile de recuperare să faci efort mare care te va face să transpiri mult.
Indiferent de ce metodă de micropigmentare sprâncene alegi, poți merge cu încredere la această procedură pentru a avea sprâncenele mult dorite, dar alege cu grijă salonul la care mergi, informează-te temeinic înainte. Fii sigură înainte să te prezinți la salon de ceea ce îți dorești și, vei vedea micropigmentarea sprâncenelor tale va fi un succes.