Microdermoabraziunea este o tehnica de infrumusetare, o tehnica moderna de peeling si este eficienta in ameliorarea proceselor de imbatranire a pielii, stimuleaza procesul de regenerare a pielii, atenueaza ridurile, petele, micsoreaza porii si poate fi efectuata atat pe fata, cat si pe gat, decolteu sau spate. Microdermoabraziunea permite produselor de ingrijire sa penetreze straturile profunde ale pielii, ajutand totodata la producerea de colagen, care da pielii un aspect luminos, tanar.
Microdermoabraziunea foloseste cristale foarte fine pentru a exfolia straturile superficiale ale pielii, iar aceasta procedura este de obicei realizata intr-un Spa medical, deoarece este nevoie de supravegherea indeaproape a unui specialist.
In ultimul timp, aceasta procedura a devenit din ce in ce mai populara, insa trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca microdermoabraziunea inlatura totusi stratul protector al pielii, iar aceasta ramane vulnerabila arsurilor si infectiilor. Daca vreti totusi sa scapati de cicatricele mai vechi lasate de acnee spre exemplu, veti avea nevoie de mai multe sedinte pentru ca rezultatul sa fie unul vizibil, iar dupa efectuarea acestui tratament trebuie sa respectati intocmai indicatiile primite.
Cum functioneaza?
Aceasta tehnica imbina o abraziune blanda cu aspiratia, realizand o exfoliere si o reintinerire a tenului. Adancimea la care tenul va fi exfoliat este determinata de catre persoana care se va ocupa de tratamentul dumneavoastra, in functie de sensibilitatea pielii. Aceasta tehnica poate fi uneori inconfortabila, mai ales in zone precum cea din jurul gurii sau nasului, insa nu este o procedura dureroasa. In timpul tratamentului ochii trebuie sa fie neaparat protejati.
Cand puteti apela la microdermoabraziune?
Microdermoabraziunea este recomandata atunci cand tenul dumneavoastra este tern, cand aveti puncte negre, pori dilatati, cand aveti cicatrice lasate de acnee, cand textura pielii dumneavoastra este neuniforma, cand aveti porii astupati de sebum, cand aveti pete aparute in urma expunerii la soare, pentru ridurile de expresie, vergeturi, hiperpigmentare, hipopigmentare etc. Beneficiile vor consta in luminozitatea tenului, diminuarea ridurilor fine, o textura imbunatatita a tenului etc.
Contraindicatii
Nu trebuie sa apelati in niciun caz la aceasta tehnica atunci cand pielea dumneavoastra este lezata sau traumatizata, cand aveti rozacee activa, cancer de piele, daca luati medicamente anticoagulante, daca suferiti de diabet, daca aveti pielea inflamata, tesuturi formate in exces la nivelul pielii, herpes activ etc. Atentie! Intotdeauna aparatul trebuie sterilizat, iar cristalele trebuie schimbate la fiecare aplicare. Exista si posibilitatea de a inhala microcristale in timpul procedurii, insa ele nu sunt alergice sau cancerigene, dar pot provoca probleme respiratorii.
De asemenea, cristalele pot fi inlocuite chiar si cu diamantele, mai ales pentru pielea sensibila, si se pare ca procedura este din ce in ce mai apreciata atat de catre femei, cat si de catre barbati.
Text: Ruxandra Raica