Mic ghid de îngrjire a pielii când este frig afară

Trecerea de la toamnă la iarnă nu presupune doar schimbarea garderobei și încălzirea locuinței, ci și mai multă grijă pentru a contracara efectele negative ale aerului uscat și frigului de afară asupra pielii. Variațiile de temperatură destul de mari dintre aerul cald din încăperi și cel rece de afară pune presiune pe vasele capilare din piele dilatandu-le la căldură și contractându-le la frig, fenomene care pot duce la inroșirea pielii și chiar la vene sparte, mai ales în zonele feței cu piele subțire și sensibilă. Dar în această perioada nu ar trebui uitată nici pielea de pe corp, mâini sau chiar picioare.

Farmacistii Catena recomanda Assista Crema cu UREE 15%, un produs hidratant si emolient, care inmoaie pielea, imbunatatind aspectul acesteia. Se recomanda a fi folosita pentru piele uscata si/sau crapata.  Contine o combinatie de ingrediente cu rol de hidratare, inmuiere si hranire.  Aduce un aport suplimentar de vitamine, precum pantenolul (vitamina B5), complexul vitaminic lipozomal* (ce contine vitaminele: A, E, F si C), care imbunatatesc aspectul pielii si o tonifica.



Cum previi uscarea și iritarea pielii sensibile?

Încălzirea centrală din locuințe scade umiditatea din încăperi și are că efect secundar evaporarea apei din pielea noastră care poate să capete un aspect tern și chiar iritat.

Pentru atenuarea efectelor de uscare se poate folosi un umidificator sau pur și simplu punerea unui vas cu apă pe calorifer, fără a uită să bem cât mai multă apă și să ne ungem buzele cu balsam, zona din jurul ochilor cu un gel hidratant  și mâinile cu cremă.

Este important să nu exagerăm dând căldură la maximum, e mai bine să purtăm un tricou mai gros decât să încălzim prea tare locuința.

Renunță la dușurile fierbinți și la exfolierea pielii

Chiar dacă temperaturile scăzute ne îmbie la dușuri fierbinți, este important să ne debarasăm de acest obicei. Apa foarte caldă ne relaxează, dar este dăunătoare pentru piele, pentru că îndepărtează sebumul natural și o usucă. Renunță la dușurile fierbinți și lungi, în favoarea celor cu apă călduță. De mare ajutor va fi să nu ne frecăm pielea sensibilă cu prosopul după duș, ci doar să o tamponăm puțin și să lăsăm restul apei să se usuce natural.

Balsamul pre/post biotic antiiritatii si refacere a lipidelor RILASTIL XEROLACT PB calmeaza roseata si mancarimea pielii, avand o actiune rapida si durabila. Reducand frecventa episoadelor de uscaciune severa (piele uscata si foarte uscata, piele atopica), Rilastil XEROLACT PB ajuta la refacerea barierei pielii si a microbiotei* si reda elasticitatea si confortul pielii.

În timpul sezonului rece este indicat să îi dăm pielii o pauză de la exfoliere. Este adevărat că pielea pare mai fină și mai luminoasă după exfoliere, însă acest procedeu duce la uscarea ei. Când este frig afară, exfolierea poate duce la agravarea uscăciunii și face că pielea să devină foarte roșie.

Atenție la picioare

La fel cum pielea de pe mâini se usucă iarnă și capătă acel aspect crăpat, tot așa se întâmplă și cu pielea de pe picioare, mai ales dacă folosim aparatul de ras. Pe timp de iarnă îl putem înlocui cu ceară sau dacă nu putem renunța la el, cel mai bine este să îl folosim la finalul dușului și neapărat însoțit de o cremă sau gel pentru ras.

Produse de îngrijire must have

Chiar dacă ești fidelă unui anumit tip de cremă, potrivit tipului tău de piele, nu uita că produsele de îngrijire din timpul verii se schimbă cu cele pentru iarnă. Acestea sunt mai grase și mai hidratante. Cremele cu ingrediente antiinflamatorii și antiiritante pe bază de mușețel și ceai verde sunt indicate în combaterea roșeții feței.

Deși mai mică decât în timpul verii, cantitatea de raze ultraviolete din lumina solară din timpul iernii ne poate îmbătrâni pielea, așa că folosirea unei creme cu protecție solară ne este utilă și acum. Este o bună alegere să ne demachiam în timpul iernii cu un produs pe bază de ulei de cocos.

Buzele le putem feri de uscăciune folosind balsam pe bază de ceară de albine și ulei de cocos sau chiar de măsline.

Farmacistii Catena recomanda RILASTIL XEROLACT – Ulei de spalare este un produs destinat pielii sensibile, cu tendinte de uscare. Este un ulei fiziologic anti-iritatii pH (5,5), indicat  pentru spalarea zilnica a  pielii foarte uscate a bebelusilor, copiilor si adultilor sau pentru pielea fragila si predispusa la atopie si prurit.

Săpunurile clasice care usucă pielea sunt de evitat mai ales iarna și trebuie înlocuite cu unele blânde, fără detergenți. Gelul tradițional de duș poate fi înlocuit cu un ulei pentru duș.

După fiecare baie, pielea ar trebui hidratată cu un unt de cacao, shea etc. sau cu un ulei pentru corp, aplicat pe pielea umedă.

Foto: shuterstock