Meniu afrodisiac pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Vă gândiţi să petreceţi Valentine s Day acasă, în liniştea căminului vostru, cu muzică în surdină, cu lumânări parfumate sau poate uitându-vă la un film romantic. Pe lângă cadourile pe care vi le puteţi face reciproc în această seară, de la lenjerie intimă comestibilă sau jocuri erotice ş.a. (alte idei de cadouri găseşti aici), vă puteţi delecta şi cu o cină romantică în doi.

Încercaţi să gătiţi împreună cina, cu ingrediente afrodisiace, astfel încât să prelungiţi noaptea… Am pregătit un meniu care s-ar putea să vă stârnească apetitul culinar şi nu numai.

Uite care sunt ingredientele afrodisiace cu care poţi găti!



Felul 1 – Salata mediteraneeană a îndrăgostiţilor

Ingrediente:

–½  salată creaţă tăiată în fâşii subţiri;

– 10-15 frunze de spanac mic şi proaspăt;

– 1 ceapă roşie tăiată fideluţe;

– roşii cherry;

– 1 cană de măsline negre feliate şi stoarse;

– bacon tăiat în fâşii subţiri;

– cuburi de brânză feta sau brânză de capră;

– un sos dressing pentru salată.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredienetele într-un bol mare şi se asezonează după gust.

Felul 2 – Piept de pui în sos de şampanie

Ingrediente:

– 2 piepţi de pui;

– 4 linguri de unt;

– ½ cană de mărar tocat;

– ½ cană de praz tocat (doar părţile albe);

– 1 cană de ciuperci feliate;

– ½ cană de supă de pui;

– 150 ml de şampanie;

– ½ cană de smântână;

– făină, sare şi piper.

Mod de preparare:

Cei doi piepţi de pui se taie în şase bucăţi şi se bat puţin, ca pentru sniţele. Apoi se condimentează cu sare şi piper. Separat, într-o tigaie mare, se topesc trei linguri de unt şi se călesc prazul, ciupercile şi mărarul. Se adaugă supa şi se lasă amestecul pe foc cam cinci minute.

Înainte ca legumele să capete o culoare maronie, se împing spre marginea tigăii şi, în centru, se pune cealaltă lingură de unt.

Se dau bucăţile de piept prin făină şi se pun în tigaie. Se ţin un minut pe o parte şi un minut pe cealaltă parte, se pun legumele deasupra bucăţilor de pui şi se toarnă şampania. După ce a fiert puţin, se adaugă smântâna, se dă focul la mic şi se lasă 5 minute până când scade sosul. Se condimentează după gust.

SAU

Felul 2 – Cotlete de porc cu rozmarin si usturoi

Ingrediente:

– 4 cotlete de porc dezosate;
– 3/4 linguriţe de sare kosher;
– 1/2 linguriţe de piper negru proaspăt măcinat;
– 1 lingură de ulei de rapiţă;
– 2 linguri de unt fără sare;
– 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat;
– 1 caţel de usturoi tocat mărunt.

Mod de preparare:

Se dau cotletele de porc prin sare şi piper. Într-o tigaie mai mare se încinge uleiul, apoi se adaugă porcul şi se găteşte câte patru minute pe fiecare parte. Se dă focul mai mic, se adaugă unt, rozmarin şi usturoi.
Se lasă să se prăjească, amestecând din când în când, şi se întoarce carnea când pe o parte, când pe alta, timp de 2-3 minute.
Se ia mâncarea de pe foc, se acoperă tigaia cu foaie de aluminiu şi se lasă carnea 5 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Desertul – Orgasmic strawberries dipped in white and dark chocolate


Ingrediente: 

– căpşune proaspete;

– ciocolată fină albă;

– ciocolată neagră cu lapte.

Mod de preparare: 

Căpşunele trebuie să fie potrivite ca mărime şi proaspete. În două boluri se topesc ciocolatele, într-un bol, ciocolata albă şi în alt bol, ciocolata neagră. Căpşunele se introduc pe jumătate în ciocolata albă sau în ciocolata cu lapte şi apoi se lasă la răcit până când se întăreşte ciocolata.

Vezi aici tot ce trebuie să ştii despre pregătirea unei cine romantice!

Şi nu uita de vinul roşu! Se spune că un pahar de vin roşu face o noapte de dragoste mai fierbinte. Greşit, dacă acesta nu este combinat cu un meniu afrodisiac, efectul nu e cel scontat, spun maeştrii bucătari.

Text: Bettina Cristea

Photo: Unsplash, Freepik