Măști naturale pentru îndesirea părului

De-a lungul unui an, părul nostru trece prin mai multe etape: de creștere, de stagnare și de regenerare. De exemplu, în primăvară și vară părul crește mult mai repede și se regenerează mai ușor, iar în toamnă creșterea sa devine din ce în ce mai greoaie, tot acum fiind și perioada în care se pierd cele mai multe fire de păr. Din fericire, există anumite ingrediente care fac minuni pentru păr și-l ajută atât să crească mai repede cât să se și regenereze mai repede.

Farmaciștii Catena recomandă Hemp ulei pentru creșterea părului de la Difeel, un tratament pentru păr, pe bază de ulei de cânepă, care stimulează creșterea naturală și sănătoasă a părului.

Iată câteva din măștile naturale pe care ți le poți prepara chiar la ține acasă și care, folosite cu regularitate, îți transformă podoabă capilară într-una de invidiat. Recomandarea noastră este să aplici aceste măști cu o frecvență săptămânală.



Masca pentru îndesirea părului cu miere și ou

Mierea este bogată în vitamine și minerale care hrănesc rădăcina firului de păr, iar oul conține vitaminele A, B, D și E, necesare stimulării foliculilor de păr. Amestecă un ou, cu o lingură de miere și o lingură de ulei de ricin sau de măsline și masează amestecul pe rădăcini, întinzându-l apoi pe toată lungimea firului de păr. După 30 de minute clătiți cu apă rece. Nu clăti cu apă caldă deoarece oul și mierea se vor desprinde mai greu de firul de par.

Masca pentru îndesirea părului cu usturoi și ulei de măsline

Usturoiul este renumit pentru beneficiile pe care le aduce sănătății, însă, și în cosmetică poate fi folosit cu încredere. O mare capacitate a usturoiului este faptul că stimulează circulația sangvină la nivelul scalpului și astfel determină creșterea mai rapidă a firului de păr, luptând totodată împotriva căderii acestuia prin fortificarea rădăcinilor. Se curăță un bulb de usturoi și se pisează. Când a devenit păstos se amestecă cu ulei de măsline și compoziția se masează intens la rădăcină. Dacă mirosul este greu de suportat, poți fierbe usturoiul și soluția obținută să o întinzi pe păr, însă efectul nu va mai fi la fel de puternic. Învelește părul într-o folie de staniol sau într-o pungă de plastic și așteaptă între 15 și 30 de minute până să clătești. În acest timp poți simți furnicături și mâncărimi la nivelul scalpului, însă, deși jenantă, este o reacție trecătoare a pilii capului.

Farmaciștii Catena recomandă  Hemp ulei pentru întărirea părului de la Difeel, un tratament de calitate pentru păr, ajutând la fortificarea firului de păr, la refacerea structurii acestuia și întărirea părului uscat, deteriorat și casant.

Masca pentru îndesirea părului cu piper și lămâie

Piperul conține fier, mangan și uleiuri esențiale care hidratează scalpul și îmbunătățesc textura firului de păr. Deși poți folosi și piper gata măcinat, recomandabil este să pisezi boabele în mojar chiar înainte de a prepară masca, deoarece astfel ingredientele active din piper sunt conservate mult mai bine. Pisează aproximativ două lingurițe de boabe și stoarce sucul de la o lămâie. Amestecă cele două ingrediente și pasta obținută maseaz-o la rădăcina firului de păr. Acoperă capul aproximativ jumătate de ora și ulterior clătește.

Oțetul de mere și ceapa roșie

Oțetul de mere face minuni pentru păr. Orice masca vei alege să aplici, la final clătește cu oțet de mere diluat cu apă. Soluția o vei masa la rădăcina firului de păr timp de câteva minute. Acest remediu va potența puterea măștilor și totodată va echilibra PH-ul pielii, grăbind astfel creșterea părului. În categoria ingredientelor minune care ajută la îndesirea podoabei capilare intră și ceapa roșie. Aceasta, datorită sulfului din compoziție, ajută producția de colagen și stimulează creșterea părului. Tot ce trebuie să faci este să storci sucul de la 2 cepe roșii și să-l aplici direct pe scalp, lăsându-l să acționeze 15 minute. La final spălă părul conform ritualului obișnuit.