Măști pentru creșterea părului

Măști pentru creșterea părului

Poți apela la măști pentru creșterea părului dacă vrei să stimulezi regenerarea lui, însă, dacă ai sesizat că acesta crește greu, trebuie să știi că acolo există influența mai multor factori. Știm, pentru o persoană a cărui păr crește greu este aproape la fel de dezamăgitor ca atunci când se confruntă cu căderea lui.

Îți venim în sprijin și îți spunem tot ce trebuie să știi despre îngrijire, căci totul începe cu prevenția. Vei afla și care ar putea fi motivele pentru care încetinește creșterea lui și îți aducem în atenție câteva măști pentru creșterea părului.



Îngrijirea părului în 4 pași esențiali

Părul este primul care îți transmite că ceva nu funcționează oportun în organism. Dai ai sesizat o schimbare cum ar fi stoparea creșterii sau chiar căderea părului este cazul să faci ceva. Poți aplica diferite măști pentru creșterea părului, dar dacă acesta cade înseamnă că nu ai rezolvat problema pornind de la cauză.

Produsele de ingrijire a parului Bioclin hranesc parul in profunzime si sunt formulate cu ingrediente blande care oferta parului rezistentastralucire si hranire. Contin ingrediente active naturale selectate, pentru a asigura cea mai buna calitate si experienta in utilizare. 

Iată care sunt elementele esențiale pentru sănătatea părului:

Scalp sănătos

Un scalp sănătos, un păr sănătos ! Tot ce înseamnă produse de coafat își lasă amprenta asupra scalpului apoi, adaugă orice alt factor extern. Poți pune măști pentru creșterea părului căci nu vor avea un efect foarte bun dacă scalpul nu este sănătos. Curăță scalpul în profunzime, exfoliază săptămânal și asigură-i hidratarea atât intern cât și extern.

Măști pentru creșterea părului și balsam hrănitor

Poate nu știai, dar după șamponare, structura părului se deschide și îl predispune dăunătorilor, dar balsamul vine să închidă structura. Aplică din când în când și balsamul de păr după folosirea unor măști pentru creșterea părului tocmai pentru a-i asigura necesarul pentru regenerare.

Spălare și pieptănare, corecte

Folosește apă călduță pentru că apa fierbinte usucă părul. Șamponarea se face masând scalpul, de la rădăcină spre vârfuri iar cât de des trebuie să speli părul, depinde de producția de sebum. Alege peria potrivită tipului și lungimii părului tău. Ai grijă în special după spălare pentru că părul este mai fragil iar dacă este încâlcit după spălare, folosește un spray pentru descâlcire înainte de a-l pieptăna.

Protejarea termică

Pentru uscare, folosești feonul, dar dacă îl și coafezi cu placa e prea mult. Folosește mereu un spray termoprotector pentru a preveni deteriorarea și folosește măști pentru creșterea părului pentru a sprijini recuperarea.

6 motive pentru care ai nevoie de măști pentru creșterea părului

Te întrebi poate, de ce nu mai crește părul? Indiferent ce determină asta, poate fi remediat, iar principalele cauze sunt:

  1. Genetica – dacă în familia ta sunt persoane care s-au confruntat cu asta tu, poți acționa din timp prin aplicarea de tratamente și măști pentru creșterea părului.
  2. Rutina proastă de îngrijire a părului – spălarea și coafarea excesivă, utilizarea produselor nepotrivite și pe bază chimică.
  3. Vârsta – exact așa cum îmbătrânește organismul, pielea și procesul de creștere a părului încetinește și este firesc.
  4. Scalp și păr uscat – această cauză poate interveni în anotimpurile reci și, vei observa că și creșterea părului se face mai greu. Poți stimula regenerarea prin măști pentru creșterea părului.
  5. Vârfurile despicate – presupune ruperea firelor de păr foarte ușor. Asta are ca efect încetinirea creșterii părului. Tunde regulat vârfurile despicate.
  6. Alimentația și stresul – în perioadele de stres, mănânci nesănătos iar asta va produce dezechilibre în organism care se vor reflecta asupra părului. Asigură organismului nutrienți și o bună hidratare.

Toate aceste cauze pot fi îndreptate iar aplicând măști pentru creșterea părului vei reuși să-l faci să crească.

Măști pentru creșterea părului

Deși găsești în comerț o gamă variată trebuie să știi că cele mai bune măști pentru creșterea părului pot fi realizate acasă din ingrediente cât mai naturale.

Găsești mai jos câteva rețete de măști pe care le poți prepara ușor și, de un real efect:

Măști pentru creșterea părului cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este recunoscut pentru rezultatele sale bune în ce privește creșterea firului de păr, dar nu numai. Dacă vrei să-ți faci măști pentru creșterea părului nu uita de uleiul de ricin pe care îl poți amesteca după cum dorești, cu miere, cu un ou sau orice altceva. Cel mai bine este să-l aplici seara, simplu, doar uleiul de ricin pe scalp și să dormi așa. Reține că ai nevoie la spălare de două șamponări pentru că acest ulei este cam gras.

Măști pentru creșterea părului cu ulei de rozmarin și unt de mango

Uleiul de rozmarin este un alt ulei miraculos și îl poți amesteca în măști alături de untul de mango sau de cacao. Le amesteci și întinzi totul pe scalp masând ușor, poți sta cu masca cel puțin 20 de minute după care spală părul normal.

Mască pentru creșterea părului cu iaurt și ulei de cocos

Iaurtul are un bun efect revigorant pentru scalp iar uleiul de cocos vine să-l hidrateze. Amestecă un iaurt bio cu ulei de cocos și aplică-l la nivelul scalpului prin masaj. Stai cu masca 20-30 de minute înainte de baie după care spală-ți părul.

Măști pentru creșterea părului cu ulei de măsline și ou

Bați un ou în amestec cu uleiul de măsline pentru că ambele ingrediente vin cu resurse importante: hidratare intensă și proteine. După ce ai întins amestecul pe scalp stai cu el cel puțin 20 de minute apoi, spală părul.

Îți mai spunem că este benefic să aplică măști pentru creșterea părului o dată pe săptămână și, pentru că folosești uleiuri, vei beneficia de hidratare și luciu în timp ce balsamul poate fi folosit mai rar.