Măști de față pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

măști de față în sezonul rece

Sezonul rece nu este deloc prietenos cu tenul tău ! Aplicarea regulată a unor măști de față în sezonul rece este necesară pentru prevenirea efectelor vântului, umezelii și a aerului prea rece. Cuvântul de ordine este: „hidratare”, dar vei afla din acest articol că mai sunt câteva procese importante pe care să le realizezi pentru ca fața ta să-și păstreze sănătatea și luminozitatea.

Îți spunem care sunt cele mai bune măști de față în sezonul rece, dar mai ales cum să le pregătești în confortul casei tale.



Ce rol au și de ce să folosești măști de față în sezonul rece?

Înainte de toate, până la aplicarea măștilor, trebuie să ai foarte bine curățat tenul. Hidratarea prin măști se face în cadrul unei rutine de îngrijire a pielii feței care cuprinde trei pași esențiali:

  1. Exfolierea
  2. Curățarea
  3. Hidratarea

Ei bine, aplicând măști de față în sezonul rece te poți bucura de îndeplinirea acestora. Principiul este simplu! Porii de pe fața ta sunt adesea plini de impurități, acumulare de sebum și, pentru ca hidratarea să aibă loc, este necesar ca aceștia să fie eliberați și dezinfectați. Cel mai mult moment pentru o mască este în timpul dușului când porii sunt deschiși sau imediat după.

Măștile faciale te ajută să ai un ten hidratat, luminos și poate cel mai important aspect, îți ajută pielea să facă față factorilor exteriori.

Sosite direct de pe podiumurile din Coreea de Sud, mastile de fata Skin Republic iti aduc experienta frumusetii creata cu o tehnologie avansata. Gama completa de masti de fata servetel, realizate pentru toate tipurile de ten, iti ofera o experienta premium la un pret accesibil. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici masca de fata si sa te relaxezi timp de 15-20 de minute.

Beneficiile aplicării unor măști de față în sezonul rece

Nu ar fi greșit să spunem că, măștile, la fel ca și exfolierea nu mai sunt demult doar un moft și, dacă înainte se realizau în saloanele de înfrumusețare, acum le poți realiza chiar în confortul casei tale.

În fapt, aceste măști în sezonul rece sunt folosite pentru a aduce nutrienții necesari pielii în menținerea sănătății. Acestea vin cu ingrediente bogate în minerale, vitamine, aminoacizi și altele. Iată principalele beneficii:

  1. Față de saloanele care folosesc adesea, substanțe chimice, tu ai ocazia să folosești ingrediente cât mai naturale.
  2. Aplicând regulat măști de față în sezonul rece te vei bucura de un ten profund hidratat.
  3. În funcție de ingrediente, măștile faciale au capacitatea de a curăța în profunzime.
  4. Vei obține în urma folosirii acestor măști de față în sezonul rece un ten luminos fără imperfecțiuni și pete.
  5. Încetinește îmbătrânirea pielii.

4 cele mai bune măști de față pentru sezonul rece

Efectele negative ale vremii reci pot fi combătute, dar și mai bine este dacă acționezi preventiv ca să-ți ajuți pielea să facă față factorilor externi. Astfel, nu este nevoie să mergi la salon pentru a te bucura de efectele plăcute ale măștilor faciale căci îți poți prepara unele foarte bune, chiar acasă. Iată care sunt patru dintre cele mai apreciate măști de față în sezonul rece:

1.   Măști din argilă cosmetică și ulei de argan

Găsești în comerț pliculețe de argilă cosmetică sub formă de pulbere, iar alături de uleiul de argan va forma o mască perfectă pentru față. Pentru că o vei aplica și pe gât și decolteu, realizează o cantitate puțin mai mare, dar reține că nu poți păstra aceste măști pentru următoarea aplicare. În prima fază după ce a fost întinsă pe piele, masca este umedă și, pe măsură ce stai cu ea, se va usca. Vei simți că pielea se strânge, dar după aproximativ 15 minute poți îndepărta masca prin clătire cu apă călduță. Argila are capacitatea de a curăța porii în profunzime după care să-i închidă în timp ce uleiul de argan va hidrata foarte bine pielea.

2.   Măști de față în sezonul rece din banană și miere

Banana are un foarte bun efect de umplere așa că te va ajuta în privința primelor semne de riduri. Sfarâmă o banană piure și adaugă miere. Amestecă-le până se formează o pastă apoi aplic-o pe zona de bust. Stai cu masca 15 minute și îndepărtează cu apă călduță. Poți include în măștile cu banane și iaurt dacă te confrunți cu acneea.

3.   Măști de față în sezonul rece cu acid hialuronic

Tot din comerț îți poți achiziționa fiole de acid hialuronic pe care îl combini cu alte ingrediente. Cafeaua măcinată este unul dintre cele mai potrivite ingrediente. Folosește o linguriță de cafea măcinată pentru măști de față în sezonul rece și adaugă o fiolă de acid hialuronic. Cafeaua va exfolia foarte bine pielea și va hidrata prin conținutul de uleiuri iar acidul hialuronic își va face la rândul său datoria de a oferi elasticitate. Stai cu masca pentru 15-20 de minute și apoi îndepărtează cu apă călduță. Vei simți imediat hidratarea tenului.

4.   Măști de față în sezonul rece cu turmeric lapte și fulgi de ovăz

Poți lăsa puțin laptele să ajungă la temperatura încăperii dacă nu vrei să-l folosești rece, adaugă o linguriță de pulbere de turmeric și o lingură de fulgi de ovăz și amestecă totul foarte bine. Dacă le poți blendui împreună pentru a mărunți fulgii este și mai bine. Întinde masca pe față, gât și decolteu și stai cu ea 15-20 de minute. Turmericul va aduce tenului aminoacizii de care anevoie în timp ce ovăzul va exfolia iar laptele vine cu proteinele necesare. Clătește apoi cu apă călduță pentru a îndepărta.

Aceste măști de față în sezonul rece sunt printre cele mai bune, având efect de la prima utilizare, dar ține cont că este important ce produse aduci în completarea îngrijirii feței. Dacă  aplicarea măștilor faciale este suficientă o dată pe săptămână , în alte două zile alternează cu masajul facial și bucură-te de un chip radiant.