Multe femei adora sa mearga la saloanele de infrumusetare pentru manichiura si pedichiura executate profesionist. Unele insa prefera sa se ingrijeasca in propria casa, pentru a economisi timp, energie si bani.
Exista cateva instrumente de care nu te poti lipsi atunci cand vine vorba de manichiura, pe care, cu timpul si cu putina rabdare, poti ajunge sa le manuiesti aproape la fel ca o profesionista. Ai nevoie de acetona, un lac incolor intarior, oja daca vrei sa pui culoare si o crema sau un ulei pentru cuticule.
Pila de sticla versus pila normala
Pila de sticla este o inventie noua, descoperita initial din nevoia de a corecta unghiile false, inventie care s-a dovedit a fi foarte buna si pentru unghiile naturale.
Acest instrument nou poate fi sterilizat la fel ca si cel din material traditional, astfel rezista la caldura si la raze. Diferenta consta nu numai in faptul ca lasa unghiile mai fine, ci si mai sanatoase. Desi nu este inca foarte populara, a primit numai laude din partea celor care au folosit-o, inclusiv din partea profesionistelor din saloane. Pila de sticla nu se toceste.
Dezavantajul este ca trebuie manuita cu grija, se sparge destul de repede daca este scapata pe jos sau in cazul unor actiuni bruste. Spre deosebire de cea normala, pila de sticla se poate spala fara probleme si se poate utiliza si cand este uda.
Fara cuticule lipite de unghii – cutitasul
Aplica ulei sau crema pentru cuticule si las-o sa actioneze. Ia cutitasul si trece-l peste unghie, la baza ei, inlaturand astfel cuticula lipita de unghie si impingand-o spre exterior. Daca reusim sa renuntam la forfecuta, uleiul pentru cuticule si betisorul sunt tot ce vom avea nevoie pentru a avea unghii sanatoase si estetice.
Pila de burete cu hartie abraziva
Pila mare este folosita inainte de aplicarea lacului, fiind un ultim retus al manichiurii. Hartia abraziva inlatura surplusul de piele moarta formata prin despicarea unghiei, unghia casanta este refacuta si orice imperfectiune ramasa dupa pilire este inlaturata. Aceasta pila nu trebuie insa folosita in exces pentru ca poate duce la subtierea unghiei.
Aplicarea ojei fara pete
Poate ca cel mai greu lucru este aplicarea ojei. Dreptacele au mereu probleme cand vine vorba de aplicarea ojei cu mana stanga si viceversa pentru stangace. Nu este nevoie decat de putin exercitiu si de respectarea unei tehnici. Inainte de oja, aplica un strat de lac incolor. Astfel, unghiile tale nu vor ramane patate sau ingalbenite de la pigmentii ojei. De asemenea, oja nu va putea sa intre in cutele exfoliate ale unghiilor casante.
Nu incerca sa pictezi toata unghia de la un coltisor la altul, de la baza pana la varf. Du pensula cat mai aproape de baza, insa doar atat cat sa nu atingi deloc cuticula. Pe margini unghia poate ramane nepictata, ca si cand ai fi tras de fapt o dunga foarte groasa. Astfel nu vei fi nevoita sa stergi apoi cu acetona cuticulele patate din greseala. Nu te imbraca si nu atinge unghiile intre ele sau de materiale textile timp de cel putin o ora. Chiar daca par uscate, oja necesita mult timp pentru a se intari. Un lac sau ulei pentru uscarea rapida a ojei este ideal.
Trucuri pentru aplicarea ojei fara pete
- Nu agita sticla de oja, roteste-o intre palme; astfel culoarea se va amesteca, dar nu se vor forma bule de aer.
- Pentru ca oja sa se usuce mai repede, foloseste foehnul setat pe aer rece, tinandu-l la cel putin 20 de centimetri departare de unghii.
- Pentru orice tip de lac ai opta, aplica-l in strat subtire, fie ca este vorba de lacul protector, primul strat de oja, al doilea, sau lacul ce fixeaza culoarea. Odata la 2-3 zile aplica inca un strat de lac protector peste oja. Manichiura poate dura astfel chiar pana la 3 saptamani, cu conditia sa porti manusi atunci cand speli vasele.
- Daca anul trecut culoarea vedeta a fost albastrul, in 2009 orice nuanta de violet face furori.
22% dintre femei isi fac singure manichiura. 43% dintre femei n-au fost niciodata intr-un salon de infrumusetare.
In America exista mai mult de 53.000 de saloane numai pentru manichiura.