Manichiura cu gel este una dintre cele mai apreciate metode de îngrijire a unghiilor și, de-a lungul timpului au fost vehiculate diverse efecte nocive pe care le-ar putea avea. Chiar și așa, multe femei aleg să folosească această metodă pentru o manichiură impecabilă.
Dezbatem în acest articol subiectul și îți spunem tot ce trebuie să știi despre manichiura cu gel, dar mai ales dacă îți este cu adevărat dușman. Ca în orice alt subiect, echilibrul în utilizare vine cu efecte pozitive.
Ce este manichiura cu gel și cum se realizează?
Manichiura este un proces de îngrijire a mâinilor foarte important pentru o femeie. Se spune că mâinile sunt cartea de vizită a unei femei și, pentru că este cu adevărat așa, acest domeniu a avansat, astăzi existând manichiura cu gel, unghiile tehnice, etc. Concret, această procedură presupune aplicarea direct pe unghie a unui gel special cu rol de înfrumusețare și care se întărește și fixează pe unghie după ce este expus luminii ultraviolete. Manichiura cu gel este de fapt o variantă mai rezistentă a lacului de unghii.
Înainte de realizarea manichiurii mâinile și unghiile sunt pregătite, cuticulele tăiate iar pielea hidratată.
Naturalis Balsam cu Arnica este o crema cu extract de arnica, planta cu actiune antiinflamatoare si antiseptica.
Manichiura cu gel se realizează în mai multe straturi astfel că se aplică stratul de bază, cu rol de protejare a unghiei și fixarea următoarelor straturi. Se introduce unghia pe care a fost aplicat stratul de bază sub lampa UV pentru 30 de secunde. După fiecare strat aplicat se introduce la lampa UV, în funcție de intensitatea culorii dorite și model realizat. Manichiura cu gel este încheiată cu stratul final, de top,care are rol de sigilare și intensificare a luciului culorii, dar există și top-uri care mătuiesc. În tehnica de realizare a manichiurii este imperios necesar să te asiguri că nu a pătruns aer între aplicări căci intervine riscul desprinderii și, unghiile să nu fie nici prea gros realizare.
5 motive să alegi manichiura cu gel
Spuneam, manichiura cu gel vine cu o multitudine de avantaje și, da, sunt cazuri în care unele femei o exclud din rutina pentru unghii și vei afla mai jos din ce motive. Până atunci însă, iată care sunt aspectele pozitive ale manichiurii cu gel:
1. Este mai rezistentă și durează mai mult timp
Adesea, manichiura clasică se ciobește mai ușor așa că, este principalul aspect enervant tocmai pentru că o femeie nu trebuie să păstreze manichiura dacă are zone ciobite de culoare. În cele mai fericite cazuri rezistă, intactă, 3-5 zile. Manichiura cu gel însă, dacă este realizată corect, pe unghii sănătoase, poate rezista până la 4 săptămâni.
2. Realizare și uscare în timp mai scurt
Poate că partea de aplicare și model ar avea timpi asemănători însă, manichiura cu gel sub uscarea lămpii UV este net superioară. Îți amintești când îți făceai manichiura clasică cum stăteai cu grijă să nu-ți atingi unghiile până nu se usucă lacul? După uscarea instantă UV, poți realiza orice activitate în casă.
3. Manichiura cu gel îți păstrează aspectul îngrijit și lucios
În varianta clasică odată cu trecerea zilelor culoare își pierde din luciu, dar asta nu se întâmplă când vorbim despre manichiura cu gel. Dacă nu a intrat în contact cu substanțe chimice care să-i degradeze luciul și-l va păstra până când îți vei reface unghiile. În plus, își păstrează aspectul îngrijit.
4. Fortifică unghiile și le corectează forma
Manichiura cu gel îți va întări unghiile dacă le ai fragile deci, vine cu un factor protector pentru a evita ruperea lor. Iar dacă ești o persoană care își roade unghiile, te-ar putea ajuta să te lași de acest obicei prost. Cu ajutorul acestui tip de manichiură poți totodată să corectezi și să menții mai multă vreme forma dorită a unghiilor.
Unghii cu gel între mit și realitate
Unele voci spun că acest tip de manichiură este nociv, dar să fie chiar așa? Hai să luăm pe rând „acuzațiile” și să aflăm dacă este manichiura cu gel un dușman de temut sau nu.
1. Îndepărtarea manichiurii cu gel poate deteriora unghia
Da, dacă nu ai minime cunoștințe despre cum să faci asta ! Până la urmă îți poți deteriora unghia și în procesul de tăiere a cuticulelor sau de pilire. Totul ține de atenție iar dacă nu știi să faci asta, le vei curăța la manichiuristă, nu îndepărta gelul de pe unghie, forțat.
2. Folosirea lămpii UV te poate conduce la cancer de piele
Fals ! Atunci ce să mai spunem despre soare. Totuși, în manichiura cu gel folosești lampa UV în timp scurt și o dată pe lună, impactul ultravioletelor este nesemnificativ, dar ca să te asiguri că nu se întâmplă nimic, este recomandat să te faci cu cremă de mâini cu SPF și ai scăpat de grijă. Pe de altă parte, are capacitatea de dezinfectare dacă ne gândim la lămpile UV folosite cu scopul de a dezinfecta obiecte.
3. Manichiura cu gel se face rar pentru ca unghiile să „respire”
Dacă vrei să-ți lași unghiile nevopsite o vreme, este alegerea ta, dar NU, unghiile nu „respiră” ! Dacă unghiile n-ar putea respira când ai manichiura cu gel făcută, nu ar putea crește sub gel. Unghiile tale sunt hrănite prin circuitul sanguin de la nivelul pielii deci, unghiile sunt sănătoase dacă te alimentezi sănătos și te hidratezi corespunzător.
Manichiura cu gel se bucură de o popularitate imensă și, nu prezintă riscuri decât dacă există vreo alergie în privința substanțelor folosite și atunci, este indicat să renunți la ea. Ai grijă de mâinile tale pentru că spun multe despre tine!