Machiajul semipermanent. Noutatile lui 2019!

Machiajul permanent reprezinta o procedura din ce in ce mai ceruta in saloanele specializate si reprezinta o solutie pentru cele care vor sa aiba ochii, sprancenele si buzele frumos conturate, dar si pentru cele care vor sa corecteze anumite asimetrii sau imperfectiuni ale fetei.

Procedura este indicata persoanelor cu un program zilnic incarcat, care nu au timp sa isi aplice zi de zi machiajul dorit: sprancene perfect conturate, conform simetriei fetei, ochi si buze cu contur perfect trasat. Machiajul de acest tip este realizat in saloane specializate unde este aplicat un tatuaj semipermanent cu un ac special ce introduce coloranti de origine minerala, total non-alergici. Rezultatul este de lunga durata, putand tine chiar si mai mult de cinci ani, insa fiind nevoie de o reimprospatare periodica.



Cum se procedeaza

Tehnica a avansat mult in ultimii ani, rezultatele avand aspect din ce in ce mai natural si cu rezultate si mai durabile. Este insa important ca specialistul care realizeaza acest machiaj permanent sa aiba experienta si indemanarea necesare pentru ca machiajul efectuat sa fie corect si adecvat fizionomiei fiecarei persoane in parte.

Pigmentarea sprancenelor, ochilor si a buzelor se realizeaza in 2 etape

Prima sedinta reprezinta introducerea pigmentului in primul strat al pielii. Inainte de aceasta etapa, clientul se consulta cu specialistul in privinta formei, culorii si tehnicii ce va fi aplicata.

A doua sedinta este cea decisiva si anume retusul. Se realizeaza la o distanta de 30 de zile de la prima sedinta pentru ca tesutul sa se refaca in totalitate, astfel ca o a doua interventie sa nu lezeze zona. Retusul are rolul de a intensifica baza data anterior, dar totodata in aceasta etapa se pot modifica atat forma cat si culoarea.

In cazul persoanelor care au un tatuaj vechi sau permanent, pot fi necesare pana la doua sedinte de retus pentru a obtine un rezultat satisfacator si corect.

Riscuri si contraindicatii

Deci aparent dermopigmentarea este o procedura care este potrivita pentru toate persoanele care solicit sau au nevoie de aceasta interventie, exista cateva situatii in care este strict interzisa si anume: sarcina, cicatrizare chiloida, afectiuni sangvine, consum de stupefiante si alcool.

Riscurile ce pot decurge din aceasta procedura sunt inflamatiile, infectiile (daca nu se respecta termenii de ingrijire si ustensilele nu sunt sterile) si modificarea culorii.

„Cel mai bun sfat pe care il putem oferi este acela de a alege, in primul rand, un salon profesionist, specializat in realizarea unor astfel de proceduri, cu tehnicieni pasionati si dedicati. Un expert iti va explica faptul ca rezultatul imediat dupa procedura de tatuare nu este relevant, intrucat pielea este iritata iar culoarea pare mai intensa. In functie de fiecare organism, viteza de refacere a pielii este diferita. De aceea, in micropigmentarea buzelor sau a ochilor, este extrem de important sa existe o comunicare excelenta intre client si specialist. Impreuna vor stabili culoarea si forma pentru trasaturile, tonul si subtonul pielii. Trebuie sa se acorde o atentie sporita igienei, produsele folosite trebuie sa fie sterile, de unica folosinta si de cea mai buna calitate. Cele mai frecvente greseli sunt executia incorecta a procedurilor, folosirea pigmentilor permanenti si ingrijirea necorespunzatoare a tatuajului dupa procedura”, explica Adriana Bican, de la Famisoo.

Tendinte 2019

Tendintele in machiaj se aplica si in cazul micropigmentarii. Apar tehnici din ce in ce mai avasate, in special dinpre zona Asiei, si se considera ca o procedura bine realizata este aceea cu un aspect cat mai natural cu putinta.

„Fiecare sezon vine cu tendinte noi: forme si culori diferite. Pentru 2019 tendintele in domeniul dermopigmentarii sunt axate pe naturalete si o conturare in perfecta armonie cu fizionomia fetei. O noutate in 2019 sunt tehnicile asiatice, hiper-realiste de micropigmentare a sprancenelor. Forma sprancenelor trebuie sa fie naturala, ideala pentru forma fetei si trasaturile acesteia, sa creeze imaginea unei sprancene cu fire de par naturale extrem de atent conturate, astfel incat sa fie cat mai greu sa se faca distinctia intre o spranceana naturala si un tatuaj semipermanent. Nu mai are rost sa mentionez ca un machiaj de acest tip nu trebuie sa fie invaziv, intr-o nuanta dura ori trasat in dezacord cu fizionomia persoanei”, explica Adriana Bican.

Proceduri cu repetitie

Si pentru ca vorbim despre tatuaje cosmetice semipermanente, acestea trebuie intretinute in functie de necesitatea celei care le poarta si de gradul de absorbtie al pigmentului de catre organism. Pentru ca fiind organici si nonalergici, acesti pigmenti au o durata limitata in organism. Perioada poate varia intre 8 si 12 luni.

Foto: Adriana Bican

La intretinere, practic se repeta pasii initiali, posesoarea avand posibilitatea de a opta atat pentru schimbarea tehnicii cat si a culorii pigmentului.

Adriana Bican este trainer international dermopigmentare si permanent make-up si a participat ca juriu specialist la mari competitii internationale din industria de pigmentare profesionala.

Cristina Dudau