Cât de permanent este machiajul (semi)permanent?

machiajul (semi)permanent

Sprâncenele prea rare, conturul buzelor imperfect, gura palidă sau chiar areolele sânilor care au dispărut după o mastectomie … Machiajul (semi)permanent poate fi o soluție.

Practicat de specialiști hiper-instruiți, cu pigmenți certificaţi și igienă impecabilă, machiajul (semi)permanent are parte de o revenire remarcabilă. Au dispărut contururile buzelor maro închis din anii 2000, iar tendinţa către un aspect natural ne face să luăm în considerare această soluţie… și la toate vârstele.

Iar pentru femeile care nu pot ieși în oraș fără să petreacă zeci de minute în faţa oglinzii, machiajul (semi)permanent este soluția.

Machiajul semi-permanent este cea mai eficientă metodă “cosmetică” de a economisi timpul și banii. Este un “inventator de timp și frumusețe” și un “salvator de bani”: nu numai că dimineață îți lasă mai mult timp, te face să te simți frumoasă și bine machiată tot timpul – foarte important pentru moralul femeilor – dar te scutește de cele mai multe situații neplăcute cauzate de machiaj: urmele lăsate pe pahare, conturul care se întindea, buzele colorate inegal, rimelul care curgea la saună, fardurile care îți dădeau bătaie de cap la piscină, la fitness, la plajă, vara, iarnă, la lucru, la petreceri, ziua sau noaptea!



Ce este machiajul (semi)permanent?

Este o metodă de dermografie, de colorare de lungă durata (între 3-5 ani) a straturilor superioare ale epidermei cu pigmenți nonalergenici, 100% naturali. Este utilizat pentru redefinirea sau reconstrucția sprâncenelor, conturarea pleoapelor (superioară și inferioară), intensificarea formei genelor, conturarea și colorarea buzelor, camuflarea cicatricelor, repigmentari, puncte de frumuseţe (aluniţe), camuflarea cicatricelor, repigmentari, puncte de frumusete (alunite),  reconstrucţii post operatorii sau după accident.

Cu adevărat permanent?

Desi se spune ca machiajul este „permanent”  el nu poate fi totusi definitiv. Nici nu este de dorit acest lucru, anatomia fetei suferind in timpul anilor modificari care fac ca machiajul sa-si piarda actualitatea. Un machiaj poate dura doi maxim trei ani. In tot acest timp vei avea mereu conturul dorit chiar daca acesta paleste odata cu trecerea vremii. Iar daca te plictisestei sau nu il mai consideri reusit poti sa renunti la el. Insa trebuie sa te gandesti bine pentru ca este nevoie de tehnologie laser pentru ca depigmentarea sa fie completa, ceea ce va costa mai mult decat pigmentarea.

Cine poate încerca machiajul (semi)permanent?

Toată lumea. Tânăra sau nu, dacă îți dorești o accentuare a trăsăturilor naturale, o re-conturare sau să arăți bine tot timpul zilei, chiar și dimineața devreme machiajul semi-permanent este perfect. Pot încerca machiajul semi-permanent femeile active care nu vor să aibă grija permanentă a machiajului, cele care suferă de alergii la produsele cosmetice, cu pielea sensibilă sau cu vederea slăbită pentru care aplicarea machiajului reprezintă o problemă. De la actrițe și modele la femei de afaceri, de la cele care nu au timp sau răbdare să se machieze până la cele pentru care machiajul este foarte important.

Cum şi pentru cine?

Pigmentul este introdus în primele două straturi ale pielii, acolo unde aceasta nu este vascularizată, deci nu produce nici un fel de disconfort. Machiajul este o metodă de pigmetare superficială, de suprafață, realizat cu un creion calibrat perfect și controlat de către un senzor.

Machiajul semi-permanent este ideal pentru cele care:

  • nu au timp sau nu au răbdare să se machieze;
  • au tenul sensibil sau sunt alergice la machiaje;
  • nu vor să aibă grija permanentă a machiajului;
  • își doresc să arate bine tot timpul zilei, chiar și dimineața devreme;
  • poartă ochelari;
  • au nevoie de reconstrucții, redefiniri sau camuflari post-operatorii de cicatrici;
  • își doresc un tatuaj, dar nu pentru toată viața.

Cristina Dudău

Foto Shutterstock