Inspirat din anii ’20, ‘30, ‘40 sau ‘50, machiajul retro este in totalitate o provocare, fiind elegant, sofisticat si fascinant. Este potrivit persoanelor curajoase, independente si care detin puterea si dorinta de transformare. Machiajul retro devine o completare a unei coafuri studiate si a unei tinute elegante.
Prima operatiune este, evident, aplicarea uniforma a fondului de ten cu degetele, buretel sau o pensula speciala. Nu puneti niciodata fondul de ten direct pe buretel pentru ca va fi absorbit! Mai intai il intindeti cu degetele si apoi, pentru finalizare, folositi buretelul si presati un servetel fin, uscat pentru a lua surplusul. Urmeaza pensula cu pudra transparenta care nu se aplica direct pe fata, ci mai intai o scuturam usor in palma pentru a evita incarcarea nedorita, iar dupa fiecare aplicare continuam sa luam din palma pudra ramasa.
Ochi fumurii si sprancene evidentiate
Machiajul ochilor este un deliciu! Se alege nuanta de intensitate medie, cum ar fi caramiziul, pe care o aplicam si in pliu, si deasupra pliului ochilor pe toata lungimea acestora, si pe linia de sub ochi, cu o pensula deasa. Urmatoarea culoare este cafeniul (amestec de maron cu gri), pe care o aplicam in pliul ochiului si pe toata pleoapa mobila, avand grija sa o dam si in partea de jos, insa nu acoperim de tot caramiziul dat inainte. Urmeaza nuanta foarte inchisa, cum ar fi cea de negru, care se aplica cu intensitate la baza genelor si pierdut inspre pliul ochiului, mixand cu nuanta cafenie. Cu o pensula subtire se aplica negru si in partea de jos a ochilor, chiar la baza genelor. Un fard bej mat se aplica pe arcada, imediat sub sprancene. Nu trebuie sa se vada unde se termina o culoare si unde incepe alta, de aceea culorile se amesteca si se mixeaza pentru un aspect fumuriu. Acum este randul sprancenelor, pe care le conturam cu un creion cat mai apropiat de nuanta naturala a lor, pana cand vor capata o linie in perfecta armonie cu fata. Sa nu uitam ca sprancenele trebuie sa fie mai lungi decat linia ochiului!
Marina Chiorean, make-up artist
Care sunt caracteristicile machiajului retro? Caracteristicile make-up-ului retro sunt tonurile intunecate, fumurii si accentele dramatice. In completarea acestei imagini ne vom folosi si de genele false care detin in continuare puterea absoluta. Din trucurile si tehnicile de machiaj trebuie sa alegem ceea ce credem ca ni se potriveste cel mai bine personalitatii si fizicului fiecareia dintre noi.
Daca dorim un efect si mai dramatic, creionam baza genelor cu negru. Apoi trecem la aplicarea genelor false, daca este cazul.
Buzele, in mod evident, pot fi date cu un ruj rosu inchis, deschis, visiniu sau rosu portocaliu peste care se pune o picatura de gloss pe mijloc.
Obrajii vor fi atinsi usor cu un blush de un bej neutru, aplicat cu o pensula cu miscari circulare, fara a evidentia foarte tare aceasta parte.
Miki: “Fiind o fire energica si dinamica, prefer culorile vii si make-up-ul natural”.
Text: Ana-Maria Blaj