Machiaj semipermanent: avantaje, dezavantaje, cui i se potrivește

machiaj semipermanent

Te gândești să-ți faci un machiaj semipermanent? Dacă pentru tine sunt importante zonele precum ochii, sprâncenele și buzele, atunci machiajul semipermanent poate fi o soluție pentru a le defini, iar tu să nu mai petreci prea mult timp în machierea lor.

Îți spunem totul despre acest tip de machiaj care, la bază nu înseamnă altceva decât o procedură de micropigmentare, dar și ce avantaje și dezavantaje are.



Machiaj semipermanent – ce este și în ce zone se realizează?

Principalul scop al machiajului semipermanent este acela de a armoniza trăsăturile chipului și, se face prin procedură de micropigmentare. Un machiaj semipermanent se realizează cu produse de unică folosință cu pigmenți medicali pentru a evita posibile alergii, dar în același timp, machiajul tău să-ți păstreze culoarea. Pentru realizarea unui machiaj semipermanent se folosește anestezic însă, este tolerabilă durerea cauzată de realizare lui.

În ce zone se poate face un machiaj semipermanent ? Zonele de aplicare vin să contureze sprâncenele, pleoapele și buzele. Micropigmentarea acestor zone esențiale în machiaj nu face altceva decât să le redefinească iar asta își doresc toate femeile.

Poți apela la un machiaj semipermanent atât în scop de înfrumusețare cât și pentru a corecta mici imperfecțiuni precum cicatrici sau pentru a completa firele de păr care lipsesc din sprâncene.

Realizarea unui machiaj semipermanent se face în saloane specializate iar pentru fiecare dorință a ta ai nevoie de timp, dincolo de ușoara durere pe care o vei resimți:

  • Realizarea conturului pleoapelor durează aproximativ o oră,
  • Micropigmentarea sprâncenelor poate dura puțin peste două ore,
  • Conturarea buzelor aproximativ două ore.

Evident, nu vei putea să le realizezi pe toate într-o singură zi, este prea mult deci,ca să ai un machiaj semipermanent complet, ai nevoie de răbdare.

Cui i se potrivește să își facă un machiaj semipermanent?

În cele mai multe situații femeilor care sunt active profesional sau în viața de zi cu zi care vor să scutească din timpul alocat zilnic pentru machiajul acestor zone. Acestea apelează adesea la realizarea lui. Desigur, își pot face un machiaj semipermanent toate femeie care își doresc.

Ce este mai important de reținut, este faptul că nu este recomandată realizarea unui machiaj semipermanent în cazul persoanelor care:

  • se confruntă cu probleme serioase de herpes, conjunctivită, dermatite sau acnee,
  • femeilor însărcinate sau care alăptează,
  • suferă de boli de piele active sau cronice,
  • suferă de diabet și sunt insulino-dependente,
  • au afecțiuni cardiovasculare,
  • sunt diagnosticate HIV.

Avantajele și dezavantajele unui machiaj semipermanent

Acest tip de micropigmentare vine cu aspecte pozitive, dar și unele dezavantaje. Totul începe cu alegerea potrivită a salonului la care mergi pentru a te asigura că este specializat în procedurile care alcătuiesc un machiaj semipermanent.

1.    Avantajele machiajului semipermanent

Te vei bucura de o serie de avantaje după ce ți-a fost realizat machiajul semipermanent printre care:

Schimbarea înfățișării conform dorinței

Poate îți dorești să corectezi mici cicatrici sau poate, asimetria sprâncelor. Poți face asta printr-un machiaj semipermanent. Dacă îți dorești un accent asupra ochilor, conturarea lor este cea mai bună soluție. La fel, buzele conturate și pline, cu o culoare potrivită vor arăta mai seducătoare. Aceste schimbări nu vor fi trecute cu vederea.

Economisești timp

Multor femei le este necesar aproape o oră pentru a se machia. Imaginează-ți dacă ai sprâncenele aranjate mereu, ochii și buzele conturate cât timp poți economisi pentru tine. Aceste zone ale chipului sunt cele pe care se pune accent în machiaj așa că, având un machiaj semipermanent vei aloca mai puțin timp pentru aranjarea lor.

Cu un machiaj semipermanent, chipul tău arată mereu bine

Este un prim pas în a arăta bine, dar vestea cea mai bună este că vei avea chipul aranjat chiar și atunci când este umezeală afară, lăcrimezi sau transpiri. Un machiaj semipermanent nu se va distruge și nu vei sta cu teamă că s-a întins rujul sau creionul de la sprâncene.

2.    Dezavantajele unui machiaj semipermanent

În mare parte, acestea sunt legate de ce presupune micropigmentarea, mai exact:

Același machiaj pe termen lung

Este foarte important ca atunci când îți faci un machiaj semipermanent să faci alegeri de care ești absolut sigură. Vei avea sprâncenele aranjate la fel, buzele și conturul ochilor rămân pe termen lung. Asigură-te că sunt ceea ce îți dorești atât ca nuanță cât și model.

Un machiaj semipermanent va avea nevoie de corectare

După prima realizare, indiferent de faptul că este vorba de sprâncene sau buze, micropigmentarea are nevoie, după o perioadă de la realizare, de corecție. Culoarea se va reduce, pigmentul poate fi acceptat de piele, dar nu întotdeauna și, te poți trezi că, câteva săptămâni, intensitatea culorii este mult redusă. Specialistul îți va spune asta și îți va recomanda să te programezi pentru corecturi la o lună după ce ți-a realizat un machiaj semipermanent.

4 lucruri pe care să le faci înainte de un machiaj semipermanent și după

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să respecți atât înainte de realizarea machiajului semipermanent cât și după, așa că:

  • Nu te expune la soare, dar nici la solar.
  • Nu realiza tratamente faciale.
  • Nu consuma cafea, ceai negru sau verde, alcool sau energizante.
  • Aplică cremă hidratantă înainte și pe toată perioada de vindecare de după realizarea unui machiaj semipermanent.

Mai trebuie să știi despre machiajul semipermanent că după ce a fost realizată și corecția, pigmentul s-a stabilit în piele, s-a realizat și vindecarea pielii, acesta poate fi menținut între 1 și 3,5 ani și, ne referim la toate cele trei zone menționate. Micropigmentarea buzelor, de exemplu, durează mai puțin, cam un an, în timp ce conturarea pleoapelor se poate menține pe o perioadă mai îndelungată.

Este de asemenea important să ai grijă cum te speli pe față și cum te ștergi pentru că asta influențează rezistența unui machiaj semipermanent, precum și alți factori externi. În final, dacă vei dori să elimini machiajul după o scurtă perioadă de timp, va trebui să apelezi la tehnica cu laser. Altfel, poți lăsa totul așa cum este pentru că în timp, pigmentul va fi eliminat în mod natural de către organism căci pentru el este ceva străin.