Legumele preparate in wok isi pastreaza mare parte din proprietatile vitaminice si minerale, precum si culoarea frumoasa si gustul de neinlocuit. Daca peste legume mai adaugam si sosuri delicioase, succesul cinei in familie este garantat. Sa vedem asadar cum gatim legume cu sos thailandez in wok.
O portie contine in jur de 650 kcal din care 13g proteina, 58g pgrasime, 23g carbohidrati
Ingrediente pentru 4 portii:
– 2 morcovi
– 1 dovlecel verde
– 250g broccoli
– 1 ardei rosu
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 linguri ulei masline
– 2 linguri ulei susan
– 150 ml sos soia Light
– 250g muguri de soia
Pentru sosul de curry thailandez:
– O ceapa
– O lingura ulei masline
– 2 linguri pasta thailandeza de curry
– 4 felii lime verde
– 800 ml lapte cocos
– O lingura pulpa de rosii
– 1-2 lingurite otet de orez sau de vin alb
– Zahar
– 1-2 lingurite sos de peste
Mod de preparare:
Pentru sosul de curry se curate ceapa si se toaca marunt. Uleiul se incinge intr-o oala si se adauga ceapa la calit. Se pune si paste de curry, se adauga 150 ml apa, se lasa la fiert aproximativ 5 minute.
Se spala limeta (lime verde), se taie in felii, avem nevoie de maximum 4 felii, se adauga impreuna cu laptele de cocos si cu pulpa de rosii in sus. Se lasa la fiert 5 minute, se condimenteaza cu otet, putin zahar si sos de peste.
Legumele se spala, se curate si se taie. Se pun toate la calit in wok, cu uleiul de masline, fara muguri de soia, amestecand continuu. Se condimenteaza la sfarsit cu sosul de soia si uleiul de susan si se adauga mugurii de soia, lasandu-se inca 3 minute sa se prajeasca la foc mic.
Se amesteca legumele prajite in wok cu sosul de curry, preparatul se serveste fierbinte.
Cu aceleasi ingrediente facem si supa thailandeza
Se pune dublul cantitatii de sos de curry, cu legumele trase la wok, se fierb separate 250g taitei de orez si se amesteca cu toate. Gata si supa de curry cu legume thailandeze!
Text: Cosmina Iorga