Pe 17 iunie a fost prima ceremonie Trooping the Color de la urcarea pe tron a regelui Charles și prima a Prințesei de Wales de când și-a asumat noul titlu. Prințesa a renunțat la designerul ei favorit, Alexander McQueen, în favoarea a ceva mai îndrăzneț: un look personalizat al designerului Andrew GN, născut în Singapore, cu sediul în Paris, look pe care l-a completat cu o pălărie Philip Treacy.
Farmaciștii Catena recomandă crema de ochi de la Rilastil din gama HYDROTENSEUR, o cremă antirid formulată împotriva pungilor de sub ochi și a cearcanelor.
La evenimentul urmărit de o lume întreagă, Kate a ales să poarte o rochie verde, spectaculoasă, dar și un accesoriu care a amintit de soacra ei, regretata Prințesă Diana.
Nuanța verde-trifoi este, desigur, o asociere cu rolul lui Kate de colonel al gărzilor irlandeze la fel ca și broșa Cartier fixată pe rever, pe care prințesa a purtat-o și de Ziua Sf. Patrick la începutul acestui an.
Aceasta este prima dată când prințesa a purtat modelele lui Andrew GN în public (regina Rania a Iordaniei este şi ea a admiratoare a acestui designer de ani de zile, purtând o rochie neagră din crep de la acest brand pentru a anunța logodna fiului ei).
Trei generații de reprezentanți ai monarhiei britanice
La tradaiţionala paradă, Regina Camilla a apărut în aceeași trăsură cu Kate Middleton și copiii: o imagine istorică, trei generații de reprezentanți ai monarhiei britanice.
Ambele doamne au fost definiția eleganței. În timp ce Kate Middleton a rămas în energia culorii verzi, în care s-a tot îmbrăcat recent, Regina Camilla a optat, de data aceasta, pentru roșul regal.
Prințul George a fost văzut făcând cu mâna mulțimilor, iar prințul Louis a stat liniștit între cei doi frați mai mari ai săi.
Prințesa de Wales, Kate Middleton a participat pentru prima dată la Trooping the Color la doar câteva luni după nunta ei regală din 2011. Apoi, rând pe rând, i-am văzut pe cei trei copii de Wales făcându-și debutul în cadrul procesiunilor regale. Cei trei au participat și anul trecut, atât la Trooping the colour, cât și la Jubileul de Platină. Copiii au fost incluși și în ceremonia de încoronare a Regelui Charles, din 6 mai 2023.
Trăsura regală a pornit de la Palatul Buckingham în jos, spre centru. Atenția tuturor a fost captată deopotrivă de parada gărzilor, cât și de spectacolul aviatic al Royal Air Force.
Unul dintre momentele de vârf ale zilei a fost show-ul celor 18 avioane de luptă Typhoon, care au desenat pe cer monograma regelui, „CR”, care vine de la Charles Rex. Pe vremea Reginei Elisabeta, monograma era ER, de la ”Elisabeta Regina”.
Andrew GN și moștenirea creațiilor lui
După ce a absolvit Central Saint Martins din Londra și Academia Domus din Milano, GN a plecat în Franța pentru a lucra cu Emanuel Ungaro, unde și-a perfecționat măiestria deosebită înainte de o scurtă perioadă la cârma lui Balmain. Astăzi, el este cunoscut pentru referințele elaborate care îi inspiră creațiile – de la porțelanul otoman din secolul al XVI-lea la garderoba amantei lui Ludovic al XV-lea, Madame de Pompadour, până la kimonourile din secolul al XIX-lea ale bunicii sale de origine japoneză, cu o arhivă de peste 10.000 de piese.
Din fericire, cele mai cunoscute modele ale sale sunt acum expuse ca parte a primei sale retrospective majore, Andrew Gn: Fashioning Singapore and the World la Muzeul Civilizațiilor Asiatice, de la rochia din dantelă purtată de Emma Stone în La La Land până la costumul drapat, cu bustieră, pe care i l-a împrumutat lui Beyoncé din colecția sa din toamna anului 2010, intitulată „Scrisori persane” după romanul lui Montesquieu din 1721.
Foto: hepta