Iulia-Victoria Neagoe: „Parfumul este o extensie a personalitatii”

interviu-luviane-1_resultIulia-Victoria Neagoe si-a descoperit pasiunea pentru parfumuri inca din copilarie si, neincetat, cu talent si daruire, s-a lasat condusa de simturi pana a transformat-o intr-o adevarata arta pe care a numit-o, simplu, dar cu talc, Luviane. Va invitam, in continuare, intr-o parfumata incursiune in lumea esentelor naturale, dar si a bijuteriilor, caci ce se poate asorta mai bine unui parfum natural daca nu o bijuterie cu poveste?



 

Tonica: Cand si cum a luat nastere povestea Luviane? Ce te-a inspirat in alegerea numelui?

Iulia-Victoria Neagoe: Dupa foarte multi ani in care parfumeria naturala a fost un hobby, dar si o necesitate pentru mine, care sunt alergica la foarte multe substante de sinteza, in 2014 am decis sa transform totul in ceva serios si am inceput sa construiesc brandul Luviane. Nu cred ca as fi avut curaj daca nu as fi avut suficiente reactii pozitive din partea celor care utilizau deja produsele create de mine (prieteni, rude, cunostinte). Numele brandului este o anagrama din numele meu Iulia-Victoria Neagoe si acum, dupa ce am aflat ca „luvia” este o forma a verbului „love” din engleza, sunt convinsa ca a fost cea mai buna alegere.

 

Ce fel de note parfumate putem descoperi in sticlutele Luviane? Ai o pasiune pentru un anume ingredient?

Am atins pana acum mai multe variante de parfumuri, si mai dulci, si mai fresh, dar si condimentate. Iubesc florile, condimentele si rasinile si le folosesc in diferite combinatii in parfumurile mele. Pana acum se pare ca am folosit mai mult iasomia si floarea de portocal. Dar da, am o pasiune si pentru iris, si pentru balsamul de Peru.

 

Arta seductiei din sticluteinterviu-luviane-sec_resultle cu parfum

 

Ce aduc nou pe piata parfumurile Luviane?

Am incercat sa creez arome care sa se comporte in primul rand ca niste parfumuri chiar daca, datorita ingredientelor, merg spre zona de aromaterapie. Adica respect categoriile de note (varf, mijloc, baza) si grupele si familiile olfactive, chiar daca experimentez in permanenta zone noi. M-a interesat foarte mult ca parfumurile pe care le creez sa fie percepute ca extensii si completari ale personalitatilor diverse. Noutatile, zic eu, sunt parfumul pentru copii si cel dedicat mamei, datorita ingredientelor utilizate. Parfumul pentru cei mici, numit Zana Florilor, este creat doar din ingrediente care se pot utiliza la copii, iar parfumul dedicat mamei, numit Kotys, este conceput din ingrediente permise cu moderatie in sarcina si in perioada de alaptare.

 

Prima colectie are la baza un concept deosebit: traditiile romanesti. Povesteste-ne mai multe, te rugam.

Da, zona de traditii romanesti este o alta pasiune de-a mea si mi s-a parut natural sa creez un brand care sa ma reprezinte si sa reprezinte Romania peste tot. Denumirile si simbolurile de pe etichete au o legatura stransa cu ingredientele si cu povestea fiecarui parfum. A fost destul de complicat sa gasesc unele simboluri, dar am primit ajutor de specialitate, as putea spune, din partea Iuliei Gorneanu, care este o adevarata enciclopedie in domeniu. Si daca tot ne reintoarcem la natura, ne reintoarcem si la traditii si la femeie, asa cum apare ea de sute si mii de ani in toate ipostazele ei: de la adolescenta, Zana Florilor, la ritualul de imperechere, surprins in parfumul Dryada, la femeia fatala care stie ce vrea, Mister, la femeia la inceputul casniciei, Matronalia, si pana la femeia mama, Kotys. Toate femeile din colectia „Miresme Romanesti” aveau nevoie de un barbat puternic si asa a aparut parfumul masculin Darzalas.

 

Fiind parfumuri naturale, cum ne recomanzi sa le purtam?

Nu pot spune ca trebuie purtate intr-un anume mod. Atat apele de parfum, cat si parfumurile solide se dau pe zonele de puls (acolo unde pulseaza sangele – pe lateralele gatului, la incheieturi) si nu recomand, in general, ca parfumul sa fie pulverizat pe haine sau pe pietrele pretioase sau semipretioase.

 

Tipsuri pentru a purta corect un parfum

 

interviu-luviane-secundara_resultCum stim sa facem diferenta intre un parfum natural si unul chimic?

Eu imi dau repede seama pentru ca sunt alergica la foarte multe substante de sinteza. Multe parfumuri chimice au aldehide care nu seamana cu niciun miros natural. In plus, atunci cand in descriere se specifica faptul ca parfumul contine diverse plante din care, in realitate, nu se poate extrage nimic sau nu rezulta nimic in urma procesului de macerare, de exemplu, lacramioare sau liliac, parfumul nu este natural 100%. Moscul, de asemenea, este un ingredient extrem de scump si foarte greu de gasit si, in cele mai multe cazuri, se utilizeaza mosc de sinteza, deci, atunci cand il regasim in descrierea unui parfum care nu are un pret exorbitant, inseamna ca parfumul nu este natural. Dar mai important este faptul ca un parfum natural este, practic, personalizat, pentru ca interactioneaza cu fiecare persoana in mod diferit si absolut fascinant. Creierul uman recunoaste mult mai usor substantele naturale si le accepta mult mai repede. Aromele naturale pot induce diferite stari, trezesc amintiri, calmeaza si linistesc pe principiul aromaterapiei. In contact cu corpul uman, foarte multe ingrediente naturale (iasomie, lemn de santal, patchouli, vanilie, ylang-ylang, cardamom, scortisoara, vetiver) imita feromonii naturali, aducand senzualitate si fiind de departe cele mai bune afrodiziace.

 

Ce te inspira atunci cand creezi un nou parfum?

Orice ma poate inspira: oameni, intamplari, lucruri, stari, culori, amintiri. Concret, parfumul pentru copii l-am creat dupa ce am nascut-o pe fetita mea. Practic, este un parfum in cinstea ei si denumirea lui mi-a fost inspirata de ea, pentru ca este o Zana pentru noi si a fost fascinata de flori inca din primele clipe de viata.

 

Ai asortat brandului tau si o cinterviu-luviane-intrebarea-cu-bijuterii-_resultolectie de bijuterii…

Da, intotdeauna am asociat bijuteriile cu parfumurile si am profitat de reintoarcerea la copilarie ca sa creez colectia de Zane. Colectia a venit la pachet cu parfumul pentru copii. Dar, in viitorul apropiat, voi mai lansa colectii de bijuterii care se integreaza in conceptul Luviane. Lucrez de cativa ani la niste prototipuri care mi-au dat ceva batai de cap, dar pe care sper ca pana la sfarsitul anului sa le scot la lumina.

 

Parfumul natural vs parfumul contrafacut. Cum faci diferenta?

 

Vrem sa „furam” de la tine niste trucuri, astfel incat sa stim sa ne alegem corect parfumul si sa-l facem sa persiste cat mai mult pe piele.

In primul rand, un parfum trebuie testat pe piele si apoi lasat un timp sa se deschida. Este indicat ca, atunci cand mergem sa testam parfumuri, sa nu mirosim deja a altceva si pe piele nu recomand sa testam mai mult de doua, maximum trei variante, pentru ca altfel nu vom mai putea face diferenta intre ele. Cu persistenta este poveste lunga, pentru ca depinde de foarte multi factori, dar pot face o recomandare: pielea trebuie sa fie foarte bine hidratata si este bine sa folosim creme sau lotiuni de corp din aceeasi gama cu parfumul sau cu un miros neutru care sa nu schimbe aroma parfumului.

 

Cu ce ne vei surprinde pe viitor?

In curand voi lansa parfumurile naturale de camera si o colectie inedita de bijuterii.

 

Daca ne dorim un parfum Luviane, unde-l putem gasi?

Deocamdata, parfumurile pot fi gasite pe site-ul Luviane si in magazinul My Romanian Store din Bucuresti. In curand insa, pe masura ce se concretizeaza, voi anunta, pe site si pe pagina de Facebook, noi colaborari.

 

Text: Madalina Manole