Desi traim intr-o societate ce se dezice aparent de prejudecati, exista inca destul de multa opacitate in gandire si receptivitate la nou. Cand vine vorba despre igiena intima, eforturile specialistilor si ale mass-mediei de a preveni cazurile de imbolnavire in ceea ce priveste mentinerea sanatatii zonei genitale si de a informa tinerele fete cu privire la regulile de baza in ceea ce priveste ingrijirea intima sunt inca ingreunate de retineri innascute si prejudecati. Pentru femeile din Romania, automedicatia, autodiagnosticarea, excesul de pudoare si teama nejustificata de medicul ginecolog sunt un fapt real, iar cifrele vorbesc de la sine. Conform statisticilor, ne aflam printre tarile fruntase la raportarea de cazuri de cancere ginecologice, in special, cancerul de col uterin. Dincolo de aceasta atitudine, exista si categoria femeilor care exagereaza cu igiena intima. Efectul este acelasi si in cazul acestora, deoarece zona genitala feminina are propriul sau sistem de curatare, iar o igiena in exces poate afecta flora vaginala care previne infectiile.
Ce este corect si ce nu in privinta igienei intime feminine?
Ce semnalizeaza secretia vaginala urat mirositoare?
Atunci cand secretia isi schimba culoarea, volumul, consistenta sau mirosul si este asociata cu mancarimi si usturimi, putem vorbi despre o infectie vaginala. Cel mai intalnit factor care favorizeaza modificarea secretiei vaginale il reprezinta alegerea “dupa ureche” a produselor de igiena intima. Majoritatea sapunurilor si gelurilor de dus contin ingrediente iritante precum parfumurile sau colorantii, ce cauzeaza un dezechilibru in ceea ce priveste nivelul pH-ului si pot afecta flora vaginala. In farmacii exista o multime de produse cu o formula blanda, exclusiv pentru igiena intima a femeii. Gelul intim cu nalba si tei de la Genera este un produs adaptat acestei zone sensibile, indeparteaza impuritatile in cel mai delicat mod cu putinta, ingrijeste pielea, curata cu blandete si ofera o senzatie de confort care dureaza intreaga zi. Gelul intim cu nalba si tei de la Genera are un pH de 4,5, este testat dermatologic si are un parfum delicat, proaspat.
Cum se realizeaza corect toaleta zonei intime?
Igiena externa se recomanda in general de cel putin doua ori pe zi, dimineata, seara si dupa contact sexual, cu apa si cu sapun creat special pentru zona intima. Dusurile frecvente nu fac altceva decat sa deterioreze sanatatea vaginului si sa usuce flora vaginala.Vaginul este un organ complex care are propriul sistem de curatare, din acest motiv se recomanda doar curatarea zonelor din jurul labiilor, cat si zona clitorisului. Perioada menstruatiei insa presupune toaletarea zonei intime chiar si de trei ori pe zi. Se recomanda schimbarea absorbantului sau a tamponului la fiecare patru ore pentru a evita mirosurile neplacute. Directia corecta de sters este fata-spate pentru a evita patrunderea germenilor in vagin. Aceste bacterii pot provoca vaginite sau infectii urinare foarte frecvente la femei. Gelul intim cu musetel de la Genera asigura sanatatea zonei intime, nu usuca si nu irita pielea. Formula produsului nu contine coloranti, parabeni sau sapun, curata cu delicatete pielea sensibila, mentine functia de protectie a florei vaginale si previne iritatiile.
Disconfort la urinare. Care sunt cauzele?
Senzatia imperioasa de urinare, usturimile si durerea semnalizeaza o infectie urinara. De cele mai multe ori, acestea apar in urma unei igiene intime precare, tratamentului cu antibiotice, expunerii la umezeala, folosirii substantelor agresive, tampoanelor interne mai mult de patru ore si purtarea lenjeriei intime sintetice ce creeaza iritatii neplacute. Gelul pentru igiena intima cu extract de aloe vera si galbenele de la Genera este un produs destinat igienei intime cu un pH de 4.5, formula blanda, rol hidratant, calmant, antiinflamator, ce nu contine parabeni si nici parfumuri.
Text: Alexandra Lupu