Așa cum vara avem grijă de pielea noastră urmând regulă de bazacare impune protecție contra razelor UV și folosim, fără a stă pe gânduri, creme cu factor de protecție solară, în același mod trebuie să avem grijă de piele și în sezonul rece, cu diferența că acum cuvântul de baza este hidratarea. Iată, în continuare, cum ar trebui să arate ritualul de îngrijire a pielii pe timpul iernii!
De ce este importantă o îngrijire diferită a pielii iarnă?
Dacă ne dorim o piele sănătoasă și frumoasă, indiferent de sezon, există câțiva pași comuni pe care trebuie să-i urmăm cu regularitate. De asemenea, sfaturile sunt, în mare parte, aceleași, diferențele considerabile venind din partea produselor cu care realizăm ritualul zilnic de îngrijire. Iarnă, factorii care agresează pielea sunt temperaturile foarte scăzute, vântul și umiditatea ridicată din atmosfera, toate acestea ducând la uscarea, deshidratarea și iritarea să. Totodată, dermul este afectat și de trecerea bruscă de la foarte frig la foarte cald. Sfaturile sezonului și cosmeticele folosite acum trebuie să combată întocmai aceste aspecte.
Spune „pas” cosmeticelor pe baza de alcool
Dacă vara preferi produsele pe baza de alcool pentru efectul răcoritor produs, iarnă trebuie să le eviți pe cât posibil. Acestea au rolul, pe de o parte, de a inhibă producția de sebum, adică exact ceea ce nu-ți dorești să se întâmple pe o vreme geroasă. Efectul final? O piele mult mai uscată, care da senzația că „ține”.
Farmaciștii Catena recomandă serul cu acid hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată.
Folosește creme foarte grase și uleioase
Iarnă se recomandă schimbarea cremelor hidratante cu cele intens hidratante și nutritive; mai exact, recomandate sunt cremele grase, pe baza de lipide, glicerină și uleiuri naturale. Aceste ingrediente acționează că o barieră împotriva intemperiilor din mediul exterior și contribuie la reținerea apei în piele. Ține cont că nu doar crema de față trebuie schimbată, ci și cea de corp. Optează pentru untul de shea pe care trebuie să-l aplici după fiecare dus, cât timp pielea este încă umedă. Uleiurile vegetale de cocoș, migdale și argan pot fi aliați de încredere în acest sezon.
Atenție la exfoliere
După cum bine știm, demachierea și exfolierea sunt pași de baza în ritualul de îngrijire al pielii. Ei bine, dacă iarnă alegem un demachiant pe baza de ulei și ne continuăm întocmai obiceiul de a ne curată tenul dimineață și seară, trebuie să știm că exfolierea nu mai este obligatorie o dată pe săptămâna sau, dacă alegem această varianta, atunci trebuie să o facem prin peeling delicat, cu un produs ușor abraziv. Iarnă este acceptat că celulele moarte să fie îndepărtate o dată la o săptămâna și jumătate, chiar două. Această regulă se aplică atât pentru gomajul tenului, cât și pentru cel al corpului.
Fără apă fierbinte!
Oricât de mult ne-ar încânta și relaxa un dus cu apă fierbinte, iarnă trebuie evitat. Apă fierbinte conduce la uscarea suplimentară a pielii deja afectate de vânt și ger și astfel favorizează apariția iritațiilor și chiar a ridurilor. Faceți dușuri calde și la final nu va frecați pielea cu prosopul, ci doar tamponați-o ușor.
Farmaciștii Catena recomandă serul cu Vitamina C 6% de la Skin Republic care ajută incontestabil la uniformizarea pigmentației și reducerea petelor negre, lăsând tenul luminos și strălucitor.
Protejează-ți suplimentar zonele expuse!
Dacă credeai că iarnă nu ai nevoie de protecție SPF, ei bine, află că te înșeli. Razele solare, cu toate că nu au aceeași putere că-n vara, emit în continuare radiații ultraviolete, care afectează la fel pielea, cu atât mai mult dacă te afli într-o zona montană înalta și există zăpadă, care le reflectă. Astfel, iarnă, peste crema obișnuită, aplică o crema cu SPF scăzut pentru a-ți proteja tenul. De asemenea, nu uită de buze și mâini, celelalte zone lăsate pradă gerului și vântului. Aplică balsam de buze ori de câte ori simți nevoia și folosește crema după fiecare spălare a mâinilor.