Ingrijirea pielii bebelusului vara

ingrijirea-pielii-bebelusuluiPielea bebelusilor este sensibila, iar vara are nevoie de o ingrijire speciala. Chiar daca temperaturile au inceput sa creasca din ce in ce mai mult, cei mici trebuie sa se bucure in continuare de aerul curat din parcuri si de plimbarile de seara. De asemenea, daca plecati in concediu si hotarati sa luati copilul cu voi, din valiza nu trebuie sa lipseasca servetelele umede, produsele impotriva iritatiilor, nici spray-urile impotriva muscaturilor de insecte. Jobul tau este acela de a proteja pielea bebelusului tau, astfel incat acesta sa devina un adult sanatos.



Arsurile solare

Deoarece pielea bebelusilor este subtire si delicata, arsura solara poate aparea imediat. Probabil stii deja ca o astfel de arsura este dureroasa pentru un om matur, daramite pentru un copil. In plus, o arsura serioasa in copilarie dubleaza riscul de melanom malign mai tarziu in viata. Desigur, in cazul bebelusilor nici nu ar trebui sa ne gandim la arsurile solare deoarece aceasta responsabilitate ramane in grija parintilor. Daca pleci in vacanta cu cel mic, ai mare grija la hainele cu care il imbraci, sa fie deschise la culoare si din materiale care sa absoarba transpiratia, precum bumbacul. Orele intre care poti iesi cu el pe malul marii sunt cele recomandate de catre specialisti, nu mai tarziu de ora 09:30 si nu inainte de ora 18:00. Trebuie sa tii cont de aceleasi lucruri chiar daca nu pleci in vacanta si ramai cu piticul la oras pe timp de vara.

Miliaria sau eruptia cutanata cauzata de caldura

Miliaria este o problema comuna care apare vara sub forma unor umflaturi mici si rosii pe fata, gat, axile si pe burtica, motiv pentru care bebelusul poate deveni irascibil. Asta deoarece aceste bubite provoaca mancarime si disconfort. Baia celui mic trebuie facuta cu apa calduta si cu produse speciale pentru pielea lui care sa nu blocheze porii. Eruptia dispare, de obicei, in decursul unei saptamani, insa daca apar pustule care incep sa se umfle, apeleaza la medicul specialist deoarece ar putea fi semnul unei infectii bacteriene. Trebuie sa-l imbraci in haine usoare si sa incerci sa il tii cat mai departe de caldura corpului tau.

Muscaturile de insecte

Insectele ii deranjeaza cu adevarat pe copii in sezonul cald. Din nou, vestimentatia este foarte importanta, dar incepand cu varsta de trei luni, in cazul copiilor se pot folosi spray-uri impotriva muscaturilor de insecte, muscaturile de tantari fiind cele mai dese. Nu aplica insa aceste produse mai mult de o data pe zi, in special seara cand iesi la plimbare cu cel mic. Cand ajungi inapoi acasa, indeparteaza produsul cu apa si sapun. Plasele impotriva tantarilor nu trebuie sa lipseasca de la geamuri. Daca muscaturile se umfla, foloseste o lotiune mentolata cu calamina.

Text: Ruxandra Dumitrescu