Pielea fetei si a corpului ascunde inca sub bronz toate excesele pe care le-am facut pe parcursul verii. Corpul uman si in special pielea au memorie. Greselile de azi vor fi platite maine. De aceea, este indicat sa dedicam cateva zile de toamna incercarii de a imblanzi efectele nocive.
Una dintre actiunile fundamentale la intoarcerea din vacanta este exfolierea celulelor moarte de la nivelul pielii. Chiar daca exfolierea pare simpla la prima vedere, ea incorporeaza mai multe elemente complexe: exfolianti prea agresivi care dauneaza anumitor tipuri de piele provocand alergii.
Curatenie in profunzime
Exfolierea este o curatare profunda care trebuie efectuata cu gesturi usoare si care aduce pielii multiple beneficii fizice si chiar psihice datorita relaxarii pe care o produce. Produsele exfoliante trebuie sa se aplice pe pielea umeda cu un masaj usor, realizandu-se mereu cu miscari circulare in zona abdomenului, a soldului si a coapselor si cu miscari ascendente la extremitati, acordand atentie deosebita zonelor mai aspre si uscate, precum coate sau genunchi. Cu ajutorul acestui masaj, produsul exfoliant permite iesirea tuturor princiiilor active continute. Printr-o exfoliere regulata se poate preveni imbatranirea prematura a pielii, activandu-se circulatia sangelui. In plus, pielea se detoxifiaza, eliminand celulele moarte si alte impuritati care se depoziteaza in organism, mai ales in lunile reci din cauza alimentatiei. Pe de alta parte, eliminarea celulelor moarte si a impuritatilor face posibila o oxigenare mai buna a pielii si confera imediat un aspect fin si transparent. Nu uitati ca exfolierea este un bun remediu pentru a egala tonul pielii si a lupta impotriva descuamarii care se produce cand bronzul incepe sa dispara. Nu trebuie sa ne gandim la exfoliere ca la o metoda tipic feminina de infrumusetare. O pot folosi si barbatii a caror piele este mai rezistenta si mai grosa, dar care acumuleaza aceleasi impuritati. Dupa o exfoliere ca la carte, este recomandat sa aplicati crème nutritive si hidratante. Corpul le va absorbi imediat daca sunt sustinute de un masaj adecvat. Daca vara putem recurge la exfoliere o data pe saptamana, in lunile friguroase este recomandata o data la 15 zile pentru pielea sensibila sau uscata si la 10 zile pentru cele grase si mixte.
Tratamente individualizate
Exfolierile cele mai utilizate sunt cele mecanice, de uz general, care se pot folosi pe orice tip de piele. Cele chimice sunt inestimabile datorita capacitatii lor de a curata pielea, de a o ilumina si de a elimina petele. In orice forma, exfolierea produce un efect de improspatare, de stimulare metabolica deoarece atunci cand pielea este acoperita de celule moarte, organismul isi dedica o parte din functiile sale acestei eliminari celulare. Exfolierea este mai importanta de la 25 de ani deoarece incepand cu aceasta varsta innoirea celulara se realizeaza mai lent.
Produsele exfoliante se prezinta sub forma de gel sau crema si contin mici granule de diverse texturi si marimi, care aplicate pe pielea umeda au menirea de a facilita curatarea sa, de a elimina celulele moarte, de a netezi zonele aspre si de a revitaliza pielea. Toate produsele exfoliante contin elemente emoliente care confera confort la terminarea masajului. Toate exfoliantele se elimina cu ajutorul apei. Este de asemenea important sa exfoliem pielea fetei cu ajutorul unui produs pe baza de apa termala. Aceste ape cu proprietati minerale extraordinare se comercializeaza in special sub forma de spray. Ca pas final dupa exfoliere, se aplica crème hidratante care vor fi usor absorbite de pielea purificata.