Îngrijirea ochilor iarna

În lunile de iarnă ne gândim cum să ne îmbrăcăm pentru a ne fi cât mai cald și încercăm să ne protejăm cât mai mult tenul de factorii externi. Însă aerul rece, soarele puternic și vântul tăios nu afectează doar pielea, ci și ochii. La nivelul lor poate apărea senzația de mâncărime, de uscare, ochii se irită și se pot inflama. Pe timp de iarnă umiditatea scăzută și căldură din interior sunt factorii ce conduc la uscarea ochilor, dar și la apariția alergiilor.

Farmaciștii Catena recomandă crema de ochi de la Rilastil din gama HYDROTENSEUR, o cremă antirid formulată împotriva pungilor de sub ochi și a cearcanelor.



Poartă ochelari de soare cu protecție UV!

Pe timp de iarnă este neapărat nevoie să porți ochelari de soare cu protecție UV. Soarele poate afecta ochii chiar și atunci când este frig afară. Zăpadă dublează efectul ultravioletelor, iar razele soarelui fac că albul zăpezii să se reflecte puternic. Expunerea la această lumina dăunează ochilor. În plus, ochelarii de soare protejează împotriva vântului. Știați că într-o zi însorită de iarnă dacă nu veți purta ochelari de soare, v-ați puteți pricopsi cu „orbirea zăpezilor”? Această este o inflamație a corneei, cornee ce poate deveni extrem de iritată, conducând la apariția durerii, sensibilității la lumina etc.

Atenție la aerul uscat!

Iarnă ne place foarte mult să ne „ghemuim” în apropierea surselor de căldură, și vorbim aici inclusiv despre sistemele de încălzire din automobile. Însă aerul cald și uscat poate afecta ochii și pielea. Tocmai de aceea trebuie să cureți mereu sistemele de încălzire pentru a putea reduce riscul de alergeni. Folosește filtre speciale și umidificatoare pentru a menține umezeală în încăpere. Și nu uită să bei lichide, doar așa îți vei menține nu doar pielea hidratata, ci și ochii.

Demachiere și hidratare

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și are nevoie de foarte multă grijă. Înainte de a merge la culcare nu uită să te demachiezi. Utilizează produse care să nu conțină alcool pentru că vor usca pielea și mai rău. Clătește-te întotdeauna cu apă călduță. În fiecare dimineață și seară aplică o crema special destinată îngrijirii pielii din jurul ochilor pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Picături oftalmice lubrifiante

Picăturile care promit că va scapă de roșeață se pare că usucă și mai mult ochii. Caută, în schimb, picături oftalmice lubrifiante ce calmează ochii. Dacă observi că începi să folosești picăturile respective de mai multe ori pe zi, dacă ai tot timpul senzația de mâncărime, dacă ochii sunt roșii și iritați trebuie să mergi neapărat la un control oftalmologic. Sezonul rece este sezonul în care apar cel mai des conjunctivitele, de aceea nu trebuie să lași netratate afecțiunile ochilor pentru că ele se pot agrava.

Farmaciștii Catena recomandă măștile Skin Republic care îți aduc experiență frumuseții creată cu o tehnologie avansată.

Dietă pentru ochi sănătoși

Protejarea ochilor începe cu alimentele din farfurie. Nutrienții cum ar fi Omega-3, acizii grași, luteina, zincul vitaminele C și E ajută la prevenirea problemelor de vedere legate de vârstă, cum ar fi degenerescență maculară sau cataractă. Pentru ochi sănătoși consumă somon, ton, ouă, fasole, nuci, citrice. Un regim echilibrat ajută și la menținerea unei greutăți normale, obezitatea fiind legată de diabetul tip II – principala cauza de orbire la adulți.