Îngrijire pentru mâini frumoase

Dau, primesc, lucrează, creează și mângâie. Alături de față, mâinile sunt cartea de vizită, partea corpului cea mai expusă și de aceea îngrijirea lor este obligatorie. Mâinile au o epiderma extrem de fină, lipsită de glande sebacee care să le protejeze, ceea ce le transformă în partea corpului cea mai vulnerabilă.

De-a lungul zilei, mâinile lucrează fără întrerupere, ele sunt principala unealtă a corpului și sunt supuse unei infinități de agresiuni precum apă, detergenții, soarele, frigul sau vântul. De aceea, pielea mâinilor se ridează și se usucă foarte repede. Nu același lucru se întâmplă cu palma care are o structura rezistentă și densă. Este suficientă o bună hidratare zilnică pentru ca palmele să se «restaureze». Cremele de mâini s-au îmbunătățit în ultimii ani cu substanțe împotriva îmbătrânirii. Acestea conțin principii active similare produselor pentru ten.

Farmaciștii Catena recomandă crema de mâini Rilastil Repairing, un produs bogat în substanțe hidratante, nutritive și emoliente care ajută la repararea țesuturilor deteriorate și la hidratarea lor în profunzime.



Prevenirea petelor

De la vârstă de 35-40 de ani intră în jocul mâinilor temutele și inesteticele pete, așa-zișii pistrui solari, care se datorează foto-îmbătrânirii și care afectează, în principal, pielea fină și deschisă. Pentru a evita apariția lor este recomandată aplicarea zilnică a unei creme cu protecție solară. O dată apărute, cel mai indicat este controlul unui medic dermatolog sau al unui chirurg estetician pentru a le elimina cu ajutorul unui peeling chimic.

Farmaciștii Catena recomandă crema protectoare pentru mâini de la Naturalis, care asigură o hidratare corespunzătoare, are un important rol antioxidant, iar datorită acestui fapt, contribuie la păstrarea elasticității vaselor sanguine și a pielii.

Manichiură pe plac

Unghiile degetelor de la mâini cresc între unul și doi milimetri pe săptămâna. Cele de la picioare, pe jumătate. În zonele cu climă temperată creșterea unghiilor este mai rapidă. Pentru a tăia cel mai bine unghiile este indicată folosirea cleștilor de manichiură, nu a forfecutelor care pot rupe sau crapă unghiile. Unii ne sfătuiesc doar să le pilim, fără a mai fi nevoie să le tăiem. Pilitul este o operațiune extrem de importantă deoarece da formă finală a unghiei. Unghiile trebuie pilite ușor, fără presiuni excesive. Nu se recomandă tăierea cuticulei, deoarece această protejează zona de creștere a unghiei. Ideal este că mâinile să fie înmuiate timp de zece minute în apă călduță cu săpun, iar apoi cuticulele să fie împinse către baza unghiei cu o spatulă specială din lemn. Se poate folosi un clește doar pentru a curată părțile laterale ale unghiei.

Hidratare și nutriție

După o manichiură sănătoasă, aplicați crema cu protecție solară pentru a hrăni pielea mâinilor și pentru a preveni apariția petelor. Ultimul pas ar fi aplicarea unui lac de unghii pe unghia curată și uscată. O manichiură perfectă cere o ojă de ultima generație, bazată pe formule cu vitaminele E, C și B5 pentru că unghiile să se hrănească și să se evite oxidarea. Această formulă asigura o durata mai lungă, o uscare rapidă și culori strălucitoare.

Farmaciștii Catena recomandă  Genera BIO, o cremă de îngrijire a mâinilor pe care o puteți folosi pentru îngrijirea de zi cu zi.

Unghii artificiale

Pentru persoanele cu unghii fragile, care cresc încet sau care au obiceiul de a și le roade, unghiile artificiale sunt o soluție perfectă și la modă. O unghie artificială reușește să întărească și să mărească ritmul de creștere al unghiilor naturale. Acest lucru este posibil datorită substanțelor pe care unghiile artificiale le conțin, printre care și calciu. Piața oferă o gama largă de unghii false: acrilice, de porțelan, de fibră de sticlă, de mătase, gel sau rășină. Cele mai noi sunt unghiile de cristal. Aplicarea lor este rapidă și eficace. Unghiile au un aspect transparent și strălucitor. Foarte originală este pictarea unghiei cu decorațiuni florale sau litere japoneze de diferite culori. Alt sistem de unghii artificiale sunt capsulele plastificate care se pot aplică la domiciliu. Acestea se vând alături de un lipici special și de pilă.

Text: Ana Macovei