Dacă obișnuiești să cumperi produse pentru păr la întâmplare, după miros, pentru volum, recomandări pe internet, pentru păr gras sau alte câteva caracteristici superficiale ca acestea, trebuie să știi că sunt elemente mult mai importante la care ar trebuie să acorzi atenție!
Mai exact, ingredientele! N-ai idee cât de importante sunt acestea căci adesea, vrei să-ți ajuți părul dintr-un punct de vedere, dar îi faci probleme în altele. Află acum tot ce ai nevoie despre ingredientele nocive din produsele pentru păr ca să știi de ce să te ferești, dar îți spunem și cum să le alegi pe cele potrivite.
Importanța produselor pentru păr
Produsele pentru îngrijirea părului sunt absolut indispensabile și, probabil că te străduiești să cumperi cele mai de calitate produse. Sănătatea podoabei capilare este strâns legată de alimentație și sănătate generală, dar nu întotdeauna se rezumă doar la asta.
Produsele Bioclin sunt produse de ingrijire care contin ingrediente active naturale selectate pentru a asigura cea mai buna calitate si experienta de utilizare. Eficacitatea si toleranta produselor sunt garantate de testele clinice si dermatologice prin care trece fiecare produs.
Toate produsele sunt testate pentru a masura nivelul de Nichel, Cobalt, Crom, Mercur si Paladiu, metale responsabile, in general, de sensibilzarea pielii.
În plus, principalul motiv pentru degradarea părului este alegerea incorectă a produselor de îngrijire a părului, implicit ingredientele nocive pe care le conțin. Alese, folosite și aplicate prin tehnici corecte, produsele de îngrijire a părului pot aduce nutrienți indispensabili părului.
Îți poți ajuta real podoaba capilară să-și dobândească sănătatea și frumusețea folosind produse potrivite!
Recunoaște ingredientele nocive în 3 pași simpli
Adevărul este că produsele pot conține ingrediente nocive și nu este atât de ușor să le depistezi mai ales că sunt folosite diferite prescurtări sau expresii ori termeni, necunoscuți ție. Folosind acești trei pași, ai primele informații care îți spun ce produs ai în mâini:
- Caută emblemele de bază: Dacă există etichete de genul „fără sulfat” sau „fără parabeni” ai deja primele informații. De obicei, acestea sunt marcate vizibil pe ambalaj.
- Acordă atenție listei de ingrediente: Dacă este foarte lungă, șansele sunt la fel de mari ca acel produs să conțină elemente toxice.
- Urmărește anumiți termeni: Caută în listă termeni de bază cum sunt „sulfat”, „paraben”, „silicon”, „alcool denaturat”, etc.
Evită produsele pentru păr care conțin aceste ingrediente nocive
Este important să știi că producătorii au obligația să aplice eticheta cu ingrediente pe produs tocmai pentru a te informa și, să nu crezi că dacă este un produs scump, este și sănătos. Iată însă, ce ingrediente este bine să le eviți pentru că fac rău scalpului și părului:
1. Alcoolul usucă scalpul și părul
Acesta este dăunător în orice tip de piele, dar și pentru scalp și, din păcate, se găsește destul de des în produsele pentru păr și nu numai. Primul lucru pe care îl vei observa dacă folosești produse care conțin alcool este că usucă scalpul și firul de păr iar asta conduce la ruperea ușoară a firelor. La fel, în cazul alcoolului denaturat, etilic sau izopropilic, indiferent de forma sub care îl găsești pe etichetă.
2. Sulfații slăbesc foliculii de păr
Sunt elementele care produc spuma aceea bogată și care îți lasă impresia că dacă este multă, curăță bine. Ba chiar, aplici a doua șamponare. Îi recunoști după inscripțiile SLS și SLES (Sodium Laurel Sulfate şi Sodium Laureth Sulfate) și, într-adevăr că au un rol în curățare, dar vin și cu factori iritanți pentru firul de păr plus că dacă îndepărtează de tot sebumul încă de la foliculi, fiind două chimicale, părul devine uscat.
3. Parabenii, conservanții care pot produce iritații sau perturbări hormonale
Și aceștia sunt des întâlniți în diferite produse. Sub forma metilparaben și propilparaben sau de exemplu E214. Ferește-te de ei pentru că afectează atât scalpul cât și firul de păr. Sunt niște conservanți care au ca scop să prelungească perioada de viață a produselor, dar pot provoca iritații sau reacții alergice, iar pentru că pielea îi absoarbe se acumulează în organism și prezintă risc pentru sănătate. De asemenea, studiile au găsit asocieri semnificative cu perturbarea hormonală.
4. Siliconii sunt nocivi pentru firul de păr
Este elementul care promite strălucirea părului, dar este cât se poate de nociv pentru păr căci acoperă firul de păr și nu lasă ca balsamul să-i ofere nutrienții pentru care îl folosești. Formează o peliculă care se poate depune în timp, dar ea împiedică să ajungă la păr elemente benefice pe care le aduci din exterior.
5. Petrolatul, posibil cancerigen
Este o substanță derivată din petrol și chiar des întâlnită în diferite produse pentru efectul de strălucire pe care îl oferă părului sau pielii. Petrolatul poate de asemenea să irite și este considerat a fi o substanță cancerigenă.
6. Resorcinol-ul
Întâlnit în produsele care aduc sau fixează culoarea, dar trebuie să știi că și această substanță poate provoca alergii sau iritații plus că dăunează firului de păr chiar dacă prima impresie pare a fi alta.
7. Parfumurile sintetice sunt iritante
Prima problemă a parfumurilor din produsele pentru păr este aceea că pot irita mai ales dacă este vorba despre un scalp sensibil. Apoi, favorizează uscarea scalpului și a părului. Parfumul nu are, real vorbind, nicio utilitate, mai ales în privința părului.
8. Formaldehida
Sub forma de Bronidox (5-bromo-5-nitro-1,3-dioxan) este un antimicrobian chimic, DMDM hidantoină (antimicrobina ce eliberează formaldehida), imidazolidinil urea (altă substanță eliberatoare), metilen glicol (componentă de alcool), oxometan sau quaternium-15 (alt eliberator), toate aceste variante sunt subanțe de conservare, dăunătoare, mare parte chimice. Ferește-ți părul și pielea de ele pentru că pătrund în piele și sunt agenți cancerigeni pentru om.
9. Flatații, ascunși în spatele parfumurilor produselor
Aceste substanțe sunt considerate foarte periculoase și, există sub mai multe forme, modificate. În UE au fost multă vreme interziși din cauza efectelor nocive pentru că au reușit să perturbe producția de testosteron sau chiar să producă malformații congenitale la nivelul organelor de reproducere.
Acum că ai aflat de ce substanțe este absolut necesar să te ferești când cumperi produse pentru îngrijirea părului, reține că este la fel de important ca scalpul și părul tău să aibă parte de sănătate. Poți de asemenea să reduci semnificativ multe dintre aceste produse pentru că le poți înlocui cu elemente naturale așa că, optează cât mai des posibil pentru produsele cu ingrediente naturale care pot, realmente să-ți hidrateze și să-ți hrănească părul. În acest fel te poți bucura pe termen lung de un păr frumos, sănătos și radiant în mod natural.