Natura, asa cum i se mai spune lui Dumnezeu, a lasat ca intotdeauna ce este foarte frumos, foarte placut, sa ascunda un pericol pe masura pentru acele fiinte care au un curaj exagerat.
Placerea erotica vara este in multe cazuri mult mai crescuta si mult mai feerica, insa din nefericire nu foarte sanatoasa sau chiar periculoasa in anumite cazuri.
De ce survine infarctul
Supraincalzirea organismului sau numai efortul de mentinere a temperaturii constante a corpului necesita o suprasolicitare atat a sistemului nervos cat si a celei cardio-vascular.
Organismul uman vara are de regula o usoara si permanenta stare de oboseala a functiilor creierului si mai ales ale inimii si mecanismelor de control ale circulatiei. In plus, actiunea ultravioletelor asupra intregului metabolism creste excitabilitatea generala a majoritatii tesuturilor, ceea ce inseamna o reactivitate brutala a functiilor nervoase la oricare mica perturbare a starii de fond, in special psihice. Sexualitatea implica o puternica antrenare a 70% dintre activitatile fiziologice ale organismului. Numai gandul la sex provoaca o importanta transformare biologica la care organismul trebuie sa se acomodeze prompt, rapid, cu mari costuri energetice si ignorarea altor necesitati deseori vitale precum necesitatea alimentarii cu apa. In conditiile in care organismul este supraincalzit si este obligat sa se pregateasca pentru sex, scade drastic activitatea mecanismelor de control necesare reglarii calibrului vaselor coronare, care asigura irigatia cu sange a cordului. Cercetarile efectuate de Dr. Minnes L. Coutenes la Universitatea din Londra (L.M.C.U.), arata ca in timpul excitatiei sexuale a unui organism supraincalzit, 90% dintre contractiile si relaxarile vaselor sunt lipsite total de control. Asa cum arata cercetarile fiziologice de la Londra, organismul supraincalzit este incapabil de a lua decizia cea mai potrivita pentru supraincalzirea individului concentrand intreaga energie pentru descarcarea instinctului sexual. Din aceasta cauza, asa cum afirm? Dr. Minnes L. Contenes, riscul la explozia unui vas coronarian, adica infarct miocardic este extrem de crescut. Conform estimarilor recente, 20% dintre femeile considerate sanatoase din punct de vedere cardiologic si 27% dintre barbati pot avea un risc de 10% la infarct in timpul unui act sexual normal, daca s-au expus la soare integral pe o perioada mai lunga de 1 h, la o temepratura la umbra de 30?C. Trebuie mentionat insa ca peste 60% dintre cei care sunt declarati sanatosi din punct de vedere cardiologic, pot suferi de boli nedepistabile, care implica variatii temporare ale tensiunilor sau presiunii sangelui in arterele coronare.
Cum survine infarctul miocardic
In urma excitatiei sexuale, in sistemul nervos sunt eliberate adrenaline si dopamine, care cresc temporar puterea de pompare a inimii. Organismul supraincalzit a carui sistem de irigare a inimii cu sange devine necontrolabil, va fi grav afectat de aceasta decizie a organismului de crestere a sistemului de pulsare a sangelui, care este pompat cu presiune si pe vasele coronare. In cazul extrem de nefericit al constrictiei vaselor ce iriga inima, asociat de un jet cu presiune a sangelui pompat, coronarele pot ceda, provocand asa-zisul infarct miocardic. Acest fenomen se intampla de regula la un organism epuizat in urma depunerii unui efort fizic sustinut si o alimentatie foarte saraca in calorii. Cazurile de infarct in timpul actului sexual vara apar si in cazul unui exces de expunere excesiva la soare, pe o durata mai lunga de 4 h, chiar la ore ale diminetii sau serii, cand se spune ca soarele nu este in totala sa putere. Lipsa unei vieti sexuale constante urmata de o savurare salbatica savuroasa a sexului in timpul verii, poate creste considerabil riscul la infarct, datorita lipsei de antrenament de acomodare a organismului cu inconvenientele generate de placerea sexuala.
Infarct sau accident cerebral
Studiile efectuate de cercetatorii de la Berkeley University (California, SUA), arata ca in cazul unui exces de UV, 72 % dintre femei si 81% dintre barbati pot suferi un accident cerebral in timpul actului sexual pe timpul verii. Fenomenul se datoreaza de aceasta data influentei unor substante asemanatoare serotoninei, fabricate la actiunea ultravioletelor din zonele temperate. Aceste serotonine de vara provoaca o consolidare prin proteine a peretilor vasculari din anumite tesuturi, inclusiv din creier. Rigiditatea temporara a vaselor de sange din anumite zone cerebrale face ca in timpul actului sexual sa creasca riscul de spargere a acestor vase, consecinta fiind accidentul vascular cerebral, numit recent si infarct cerebral.
Recomandari pentru o vara fara probleme
1. Evitati oricare natura de excitatie sexuala puternica daca aveti probleme de natura cardio-vasculara ce implica tratament strict.
2. In cazul unor manifestari de oboseala nervoasa sau nevroze, faceti dragoste numai in zilele moderate sub aspect termic ale verii si evitati total expunerea la soare in zilele dedicate pentru erotism.
3. Nu faceti dragoste niciodata imediat dupa o baie de soare sau la expunerea la temperaturi ridicate de durata. Pentru ore romantice este nevoie de un dus urmat de 1-2 ore de relaxare prin somn la o temperatura confortabila si cu asigurarea ca nu aveti insolatie.
4. Nu faceti dragoste “salbatica” cu depunere mare de efort fizic la orele amiezei sau intr-o camera calduroasa.
5. Reduceti consumul de alcool de oricare natura in zilele de vara dedicate dragostei, chiar daca s-ar petrece seara. Pe timpul zilei alcoolul este total interzis din alte motive, necesare protejarii sanatatii.
6. Vara faceti dragoste numai dimineata sau noaptea, daca va considerati foarte odihniti.
7. Nu beti lichide foarte reci si nu faceti bai fierbinti sau reci inainte de actul sexual.
8. Reduceti la jumatate consumul de cafea si tabac, in zilele in care va expuneti la soare si doriti o savurare fara pericole a erotismului.