Implantul de fese, un rau necesar

Implantul de fese, un rau necesarFesele, alaturi de sani, reprezinta simbolul sexualitatii, si rari sunt barbatii care nu apreciaza formele apetisante! Si pentru ca uneori sportul nu este suficient pentru a avea un posterior bombat, chirurgia estetica isi spune ultimul cuvant: implantul de fese.

 

Orice implant se foloseste in doua scopuri, pentru reumplerea unei portiuni cu absenta de tesuturi moi sau pur si simplu pentru augmentare si ajustare. Rezultatele excelente se intalnesc la femeile tinere, care au varste cuprinse intre 25 si 40 de ani, iar cu cat varsta este mai inaintata, cu atat tesuturile de sustinere sunt mai laxe, elasticitatea pielii fiind afectata.

Obtinerea unei forme excelente si dorite in cazul introducerii tesutului grasos va fi obtinuta dupa a doua sedinta.

 

Implantul-de-fese-un-rau-necesar-2Implanturile fesiere sunt de doua feluri, de tip autolog si de tip sintetic.

Tipul autolog presupune recoltarea unor tesuturi proprii, mai exact, recoltarea de grasime de pe zonele abdominale si apoi reinjectarea lor in regiunea fesiera, ajustand forma si rotunjimea feselor. In cazul tesuturilor sintetice de tip proteza, ele pot fi cele injectabile sau proteze tip silicon ori gel siliconat si se folosesc in cazul pacientelor slabe.

 

 

 

 

 

SPECIALIST: Dr. Ardeshir Vahidi
Senior specialist

Plastic & Cosmetic Surgery

 

INTREBARE: Ce contraindicatii au implanturile de fese? 

Teoretic, nu exista contraindicatii decat privind starea generala de sanatate a pacientilor, neavand boli asociate grave care sa contraindice anestezia (generala, prin intubare, sau intravenoasa, prin sedare). Dupa 6-8 saptamani se va putea observa aspectul real postoperator, zona fiind dezumflata in timp. Pot exista cazuri care necesita o ajustare sau chiar o schimbare de proteza dupa 5-10 ani, mai ales din cauza procesului de imbatranire care continua inevitabil.

Implantul-de-fese-un-rau-necesar-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Ana-Maria Blaj