Oricât de mult ți-ai dori să fii în pas cu moda, șansele să reușești sunt mici tocmai pentru că moda se schimbă foarte des, noi piese vestimentare sunt lansate la scurt timp și ar însemna să le cumperi pe toate.
Oricum ar fi, tendințele nu pot stabili ce îți este ție potrivit și este mai important să te îmbraci în conformitate cu forma corpului tău și în acord cu personalitatea ta. În plus, în tinerețe este destul de greu să-ți dai seama ce te definește și vei schimba stiluri, vei încerca tot ce ajunge în atenția ta și nu este nimic rău în asta.
Mai târziu, corpul tău se schimbă, așa că este de preferat să-ți fi stabilit stilul și să te adaptezi din mers. În timp, achiziția de piese vestimentare devine bazată pe calitate și simplitate, garderoba ta fiind mult mai bine structurată.
Este foarte important să alegi ținute potrivite în funcție și de vârsta ta pentru că reflectă maturitatea și dobândirea încrederii de sine. Poate nu știai, dar, adesea, modul în care te îmbraci, spune despre conflictele emoționale.
Mai jos, găsești câteva sfaturi despre cum să te îmbraci în funcție de vârstă, sfaturi care își propun să te ajute în parcursul tău să descoperi și definești ca femeie prin vestimentația ta.
Vestimentația între 20 – 30 de ani
De aici începe totul în descoperirea propriului stil așa că, este perioada în care începi să experimentezi și să descoperi.
Outfiturile iconice îți stârnesc interesul și vei accesa tot ce se poate, de la tricouri și bluze cu imprimeuri grafice, la cele strâmte ori la polul opus, cele oversized. Nimic nu-ți stă în cale și tot ce îți place încerci. La categoria de jeanși, la fel, skinny, talie înaltă sau joasă, blugi boyfriend și tot ce crezi că te favorizează. Rochiile cu imprimeuri îndrăznețe, topurile transparente, crop-urile, toate fac parte din experiențele primei părți a tinereții. Dacă în ce privește piesele vestimentare ai o flexibilitate stilistică impresionantă, nu te lași mai prejos nici la capitolul de accesorii. Cercei de toate formele, mari, colorați, genți ieșite din tipar.
Vremea eleganţei
După 25 de ani începi să alegi rochii mai elegante lungi sau medii ori office dacă este necesar la locul de muncă, dar încep primele schimbări în stil. Feminitatea începe să se arate, iar garderoba ta suferă modificări de la o piesă la alta, cumpărată. Echilibrezi balanța și în raport cu viața profesională așa că, se va vedea și în cea socială când prezenta va fi marcată prin ținute ce conțin cămăși, jeanși bine croiți și fără rupturi, rochii midi și pantofii eleganți își fac loc în preferințele tale. Până la 30 de ani se stabilizează stilul tău dar, nu vei purta doar piese elegante, un stil casual – chic format din tricouri și jachete până în talie rămâne în atenția ta. Începi să-ți cumperi obiecte de calitate pentru a forma o garderobă cu pantaloni clasici, sacouri, cămăși și bluze elegante.
Cum te îmbraci între 30-50 de ani
Te definești și, probabil că mai treci printr-o schimbare de look, se face trecerea la femeia care deja se cunoaște. Schimbările corporale își spun cuvântul și începi să te îmbraci mai sofisticat și de bun simț. În plus, este perioada în care ai mai multe responsabilități: soție, mamă, dar și cariera rămâne. Dacă până la la 30 de ani ai renunțat la blugii cu tăieturi, acum îi lași deoparte și pe cei spălăciți, cu imprimeuri și aplicații și te orientezi spre cei clasici în culori uni precum blugii drepți, mom fit, pe negru sau bleumarin. Materialele de calitate și ușurința adaptării pieselor sunt importante pentru tine.
Te îndrepţi spre clasic
În ce privește rochiile după 35 de ani intervine o etapă, acestea sunt tot mai clasice, dar se lărgește gama prin rochii petrecute, cu astfel de modele care evidențiază diferite părți ale corpului în timp ce pe altele le maschează, fără să fie foarte strâmte sau vulgar de decoltate. Fustele office într-o culoare sunt și ele prezente sau poate chiar și costumele pentru femei. Nu dispar modele vesele, vei purta rochii de vară colorate, dar nimic exagerat. Există diversitate în garderoba ta, bluze, blazere și tricouri sau topuri elegante și adaptate conformației tale. Trench-ul, parka, paltonul sau gecile clasice le înlocuiesc pe cele de tip bomber din tinerețe. Cămășile nu-ți vor lipsi însă, calitatea materialelor este importantă pentru tine. Încălțămintea confortabilă și adaptată stilului tău iar accesoriile mai simple și, își fac loc și eșarfele în ținuta ta.
După 45 de ani multe dintre femei au un „puseu de tinere” când, conștiente de direcția spre menopauză încearcă să se bucure mai mult de viață și, aduc elemente mai viu colorate și îndrăznețe printre piesele vestimentare sau accesorii. Desigur, este o falsă impresie, indusă de societate cum că îndreptarea spre menopauză înseamnă îmbătrânire, până la urmă procesul corporal nu poate fi oprit, dar este important să rămâi echilibrată în ce privește stilul tău.
Vestimentația după 50 de ani
La această vârstă totul trebuie să fie echilibrat, blugii și pantalonii clasici sunt piese de bază în garderobă, dar și cămășile și bluzele elegante dar simpliste, în culori clasice. În funcție de cum îți dictează corpul, vei combina piese pe corp cu cele oversized, de exemplu, blugi strâmți cu pulover mai mare. Rochiile și fustele office și casual rămân în garderoba ta, dar chiar dacă ai tendința să te delași, în unele momente, nu fă asta! Îndrăznește în continuare să faci asocieri armonioase în ținuta ta, fii creativă pentru că este important pentru stima de sine. Nu este cazul să treci la piese vestimentare negre, păstrează culoare în viața ta. Mizează în continuare pe haine din materiale de calitate și croieli care să te avantajeze.
Reține că nu este atât de important să te aliniezi tendințelor, poartă doar ce te reprezintă cu adevărat, dar ai grijă să nu cazi în extreme. Femeie ești toată viața și, însemni viață așa că, bucură-te de ea și las-o să se vadă pe tine ! Te poți îmbrăca cu stil chiar și după 50 de ani, în ciuda schimbărilor asupra corpului tău.