Dacă ai obiceiul să îți aplici măști pentru ten făcute în casă este foarte bine pentru pielea ta iar rezultatele se vor vedea. Secretul tenului frumos stă exact în pielea sănătoasă și luminoasă iar ingredientele pe care le aplici în măști îți vor aduce asta. Deigur, pielea feței nu are nevoie doar de măști ci de o întreagă rutină de îngrijire și, mai ales curățare și hidratare zilnică, dar și exfoliere.
Din acest articol afli de ce este mai bine să-ți prepari propriile măști, dar mai ales, câteva idei de măști pentru ten făcute în casă prin care să aduci toate aceste etape.
Ce sunt și ce rol au măștile faciale?
Când vorbim despre măști pentru ten făcute în casă ne referim la cele realizate din ingrediente pe care le folosești deci, legume fructe sau zeama lor, mierea, bicarbonatul și altele din bucătăria proprie. Până la urmă, știi exact ce ai pus în mască și cu ce nutrienți vine pentru pielea ta.
Beneficiile aplicării săptămânale a unei măști pentru ten făcute în casă
Dacă tenul tău este normal poți aplica diversificat astfel de măști. În funcție de nevoile lui alegi și ingredientele măștii. Beneficiile aplicării măștilor săptămânale sunt:
- Hidratare intensă,
- Folosirea de ingrediente naturale,
- Diversitate în alegerea ingredientelor,
- Vitamine, minerale aminoacizi și alți nutrienți din surse naturale,
- Nu folosești nimic chimic pe tenul tău.
Mastile de fata Skin Republic iti aduc experienta frumusetii creata cu o tehnologie avansata. Gama completa de masti de fata servetel, realizate pentru toate tipurile de ten, iti ofera o experienta premium la un pret accesibil. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici masca de fata si sa te relaxezi timp de 15-20 de minute.
Măști pentru ten făcute în casă – de la pregătirea tenului la aplicare corectă
Înainte de orice mască aplicată este esențial să-ți cureți tenul de impurități. Poți folosi apa micelară sau pur și simplu să te speli pe față cu apă și săpun. Un bun moment de aplicare a unei măști pentru ten făcute în casă este imediat după duș pentru că apa caldă și umezeala din timpul dușului îți deschid porii iar ingredientele vor intra mai rapid și adânc în piele.
Aplicarea corectă a măștii presupune câteva reguli minime:
- Aplicarea de cel mult 2 ori pe săptămână este suficientă.
- Masca nu se aplică peste noapte.
- Aplicarea unei măști pentru ten făcute în casă se face pentru 10-15 minute și se întinde și pe gât și decolteu.
- Încearcă să nu folosești ingrediente care pot avea efecte adverse pentru tine. Testează întâi pentru 2-3 minute acel ingredient pe suprafață mică.
- Aplicarea unei măști pentru ten făcute în casă se face cu ajutorul unei pensule pentru aplicare unormă și rapidă.
Îndepărtarea măștii se face cu spălând fața cu apă ușor rece pentru a stimula închiderea porilor.
Idei de măști pentru ten făcute în casă
Multitudinea de ingrediente la care poți apela îți va permite să aduci tenului ingredientele de care are nevoie. Prin urmare, este important să-ți cunoști tenul sau ce scop ai în aplicarea măștii.
Mai jos, găsești câteva idei de măști pentru ten făcute în casă pentru diferite scopuri:
Măști purificatoare pentru ten
Scapă de impuritățile tenului și evită formarea de puncte negre sau coșuri prin aplicarea unei măști pentru ten făcute în casă din grapefruit sau lămâie, miere, brânză de vaci și ulei de arbore de ceai. Amesteci brânza (2 linguri) cu mierea (1 linguriță); adaugi apoi sucul stors de la grapefruit sau lămâie (1 linguriță) și 2-3 picături de ulei de arbore de ceai. După amestecare, lasă ingredientele 10 minute la frigider, apoi aplică pe față, gât și decolteu și păstrează masca pentru 10-15 minute. La final, o îndepărtezi cu apă. Dezinfectează foarte bine tenul și reduce acneea.
Măști pentru ten făcute în casă pentru hidratare intensă
De masca hidratantă tenul are nevoie, așa că, pentru a nu aplica mai multe pe săptămână, alternează. Te poți baza pe gelul de aloe vera, castravete sau uleiuri hidratante și puțin ser de acid hialuronic. Amestecă 2 linguri de iaurt natural cu 2 linguri de piure de castravete (sau gel de aloe vera) și o jumătate de avocado (sau ulei de argan, etc). Le amesteci bine și le lași puțin în frigider Apoi aplici pe ten, gât și decolteu pentru 15 minute, după care te speli. Este una dintre acele măști pentru ten făcute în casă care hidratează intens pielea.
Măști pentru ten făcute în casă cu efect exfoliant
Exfolierea este un pas important pentru piele, așa că asigură-te că măcar la 2 săptămâni execuți un proces de peeling sau că aplici măști pentru ten făcute în casă. Un foarte bun exfoliant și delicat este mierea, dar, dacă vrei ceva mai puternic, folosește bicarbonatul, sarea sau grișul. Amestecă 2 linguri de gel de aloe vera cu 1 lingură din oricare ingredient cu rol de exfoliere sau amestec (bicarbonat cu griș) și lasă apoi masca 10 minute la frigider. Aplicarea acestei măști pentru ten făcute în casă se face și pe gât și decolteu și se păstrează 15 minute. Îndepărtezi apoi masca cu apă.
Măști pentru pielea iritată
Gelul de aloe vera rămâne un ingredient de bază (2 linguri) la care adaugi 1 lingură de drojdie uscată și 2 lingurițe de miere. Le amesteci și le pui la rece pentru 10 minute. Aplicarea acestei măști se face și pe gât și decolteu și se păstrează 15 minute. Îndepărtarea se face prin spălare cu apă.
Aceste măști pentru ten făcute în casă îți vor fi de mare ajutor și, în funcție de problema cu care te confrunți, poți aplica alternativ măștile, săptămânal. Dacă totul este în regulă cu tenul tău, masca de hidratare trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire, chiar dacă e aplicată mai rar.