Idei de activități pentru vacanța de vară a copiilor

activități pentru vacanța de vară

Implicarea în activități pentru vacanța de vară este foarte importantă în dezvoltarea copilului. Știm, mulți dintre părinți lucrează în această perioadă, dar este esențial să găsească activități pentru copil și să reducă utilizarea dispozitivelor.

Din fericire, diversitatea îți permite să-l implici în cel puțin câteva pe săptămână. Fie că pe unele le face împreună cu tatăl, altele împreună cu mama iar unele cu ambii, acest timp petrecut în familie este o adevărată comoară pentru copil și, îl ajută să se dezvolte armonios.

Îți aducem câteva idei de activități pentru vacanța de vară dar îți spunem și despre beneficiile acestora.



Pregătește lista de activități pentru vacanța de vară

În pregătire este important să introduci și activități din inițiativa copilului. Desigur, ea poate fi modificată pe parcurs, dar încercați să faceți cât mai multe activități pentru vacanța de vară, din listă.

Și, cum nu totul este despre distracție, vestea bună este că poți realiza totul într-o formă distractivă însă, ai grijă să cuprinzi activități pentru vacanța de vară care să includă aspecte prin care copilul să se dezvolte pe mai multe laturi.

5 beneficii majore ale implicării în activități pentru vacanța de vară

Nu e greșit să spune că, prin acestea, deschizi orizontul copilului. Îl ajuți să cunoască lumea și să o iubească. Activitățile realizate împreună în perioada de vacanță îi aduc foarte multe beneficii, printre care:

  1. Dezvoltarea abilităților creative – un copil creativ își găsește ușor soluții în orice problemă.
  2. Dobândirea concentrării, răbdării și a perseverenței –  copilul cu aceste abilități va dori rezultat bun și, va învăța ca atunci când rezultatul nu este ce dorește, trebuie să schimbe ceva și să încerce din nou.
  3. Dezvoltarea abilităților de comunicare (verbal/scris) și creșterea stimei de sine – acest copil va ști să spună ce simte și să aibă încredere că nimeni nu-l va judeca pentru că deține buna comunicare cu cei din jur.
  4. Dezvoltarea inteligenței emoționale – alături de dezvoltarea comunicării, copilul învață să-și exprime emoțiile și va putea să-ți spună despre ele, le percepe și le poate manifesta adecvat.
  5. Stârnirea curiozității și dezvoltarea independenței – odată dobândite cele menționate, copilul deține ceea ce numim cunoaștere și libertate iar asta îl face autentic.

7 activități pentru vacanța de vară ca să topiți plictiseala

Cu siguranță nu veți avea timp să vă plictisiți și nu e nevoie să aveți zilnic activități aparte, dar puteți petrece timp de calitate împreună. Mai jos, găsești șapte idei de activități pentru vacanța de vară  care îți ajută copilul să se dezvolte frumos.

1.    Distracție la evenimente tematice în aer liber sau sport

Fie că merge într-o tabără de câteva zile sau că sunt evenimente cu diferite tematici pentru câteva ore sau chiar scurte competiții sportive, înscrie-ți copilul la astfel de activități pentru vacanța de vară tocmai pentru diversitate căci în cadrul acestora va avea multe de învățat. Vei afla în acest fel ce activități sau domenii prezintă interes pentru copil și îl ajuți să se descopere.

2.    Activități pentru vacanța de vară în drumeții

Sunt extrem de importante pentru că ajută copilul să se conecteze cu natura și, să o descopere. Conectarea la natură reprezintă un element important în viața unui om căci toate studiile au arătat că poate stârpi  instalarea problemelor de anxietate sau chiar depresie. Învață-ți copilul să-i placă ieșirile la munte, prin păduri sau alte zone și, pregătește informații despre zona în care mergeți pentru a discuta despre ea.

Naturalis Bombovit De Calatorie este un supliment alimentar cu extract din radacina de Ghimbir si extract de frunze de Menta, recomandat atat copiilor, cat si adultilor pentru eliminarea disconfortului creat de raul de miscare. Raul de miscare apare indeosebi la copii, deoarece centrul echilibrului, localizat la nivelul urechii, este imatur si, prin urmare, starea de rau se instaleaza cu usurinta, aparand greata si voma.

3.    Vizite la muzee cu o „anchetă” făcută de voi despre ce vizitați

Pur și simplu povestește-i lucruri despre muzeul pe care urmează să-l vizitați. În aceste activități pentru vacanța de vară copilul își dezvoltă cultura generală, dar încearcă în primele experiențe la muzeu, să alegi expoziții cu subiecte de interes pentru copil pentru a nu-l plictisi, căci va respinge alte vizite.

4.    Ateliere destinate copiilor

În perioadele de vacanță, multe asociații care promovează diferite domenii, organizează ateliere destinate copiilor. Nu doar că va socializa, dar în cadrul atelierelor va învăța să lucreze în echipă sau pe cont propriu și, prin aceste activități pentru vacanța de vară își va dezvolta mai multe abilități.

5.    După-amieze cu activități pentru vacanța de vară în familie

Unele pot fi destinate filmului, altele, realizării unui puzzle ceva mai mare, împreună cu toți membrii familiei sau orice fel de joc de societate. Aceste activități pentru vacanța de vară nu doar că vă apropie, dar ajută copilul să dezvolte și abilități de concentrare și răbdare.

6.    Vizite în zone rurale

Dacă aveți bunici la țară este minunat, dar nu rata această șansă și lasă-ți copilul să descopere viața animalelor și grădinăritul iar în zonele de țară pot face asta foarte bine. Este adevărat, aceste activități pentru vacanța de vară pot deveni plictisitoare pentru copil dacă stă prea mult la bunici. Încearcă să echilibrezi aceasta activitate cu celelalte, mersul la țară nu trebuie să fie ceva negativ.

7.    Realizați împreună un jurnal despre vacanță

Nu este amintire mai frumoasă iar dacă este prea mic să scrie, ajută-l ! Dacă a început să învețe să scrie, este un bun prilej să exerseze, dar cel mai important este că își exprimă emoțiile. Faceți împreună un jurnal cu poze și lasă-ți copilul să scrie ce i-a plăcut cel mai mult din cadrul activităților din vacanța de vară. Lasă-l să scrie despre care activități dorește căci probabil, le va menționa pe cele care i-au plăcut enorm și, va avea o amintire frumoasă.

Ține minte, realizând activități pentru vacanța de vară, copilul va fi stimulat pe trei capitole importante: intelectual, spiritual și emoțional.