Potrivit unui studiu realizat de americani, datorita continutului de calciu, iaurtul micsoreaza presiunea arteriala. Asta pe langa beneficiile pe care iaurtul le are in cazul bolilor cardiovasculare sau al osteoporozei.
Rezultatele studiului realizat de Universitatea din Minnesota cu participarea a 2.000 de voluntari au aratat ca persoanele care mananca un iaurt normal in mod regulat au riscuri mai mici de a suferi de hipertensiune arteriala.
Cercetatorii au stabilit si numarul de calorii pe care trebuie sa le aiba iaurtul pentru a ne putea bucura de aceste beneficii. Cei care mananca 2% din aportul caloric necesar zilnic sub forma de iaurt (adica 40-50 de calorii pe zi) micsoreaza riscul de a face hipertensiune arteriala cu 31% pe o perioada de 15 ani, raportat la cei care nu consuma iaurt. Cele 40-50 de calorii reprezina echivalentul a 120 de grame de iaurt.
Eficienta iaurtului se datoreaza calciului care relaxeaza vasele sangvine si le permite sa se dilate usor, mentinand o presiune arteriala constanta. Si alte alimente care contin calciu, cum ar fi laptele sau branzeturile, sunt bune pentru apararea impotriva hipertensiunii. Tineti cont insa, acestea nu trebuie sa aiba un continut mare de grasimi.
Text: Bianca Badescu
Sursa: topsante.com