Iata cum sa iti alegi rimelul potrivit

iata-cum-sa-iti-alegi-rimelul-potrivit-1_resultRimelul a fost creat in 1915 de catre chimistul care a pus bazele firmei de cosmetice Maybelline si abia in 1957 a aparut pe piata sub forma actuala, devenind in scurt timp un produs cosmetic indispensabil frumusetii. Fie ca folosim sau nu creion dermatograf, fard sau ruj, rimelul, alaturi de crema si fond de ten, nu trebuie sa ne lipseasca din trusa de make-up. In plus, cand vorbim de machiaj, ochii sunt cea mai ofertanta zona, motiv pentru care accentul trebuie sa cada pe ei, cu atat mai mult cu cat privirea are puterea de a cuceri si de a dezvalui detalii despre personalitate. Iata, in continuare, in functie de ce criterii trebuie sa alegem rimelul pentru a ne bucura cu adevarat de beneficiile sale.



Tendinte in make-up pentru sezonul rece

In functie de gene

Multe femei isi aleg la intamplare un rimel si apoi, dupa cateva aplicari, il critica, spunand ca nu este bun. Realitatea este insa ca nu si-au ales rimelul potrivit tipului lor de gene. Daca ai genele scurte, atunci ai nevoie de un rimel pentru alungire. Daca ai genele rare, atunci ai nevoie de rimel pentru volum. Daca ai genele suficient de evidente, atunci un rimel de curbare este tot ce iti trebuie. Persoanele care se confrunta cu probleme ale genelor si au nevoie de regenerare ar trebui sa apeleze la tratamente naturale pentru stimulare si sa foloseasca rimel cu polimeri si vitamine.

5 tratamente naturale pentru a stimula cresterea si regenerarea genelor

In functie de tipul de perieiata-cum-sa-iti-alegi-rimelul-potrivit-2_result

Dupa ce ai stabilit ce tip de gene ai, trebuie sa cauti periuta potrivita. Cu toate ca majoritatea rimelurilor au specificat pe ambalaj ce calitati au, este bine sa te interesezi de periuta inainte de a-l cumpara. Tine cont ca periutele groase si cu peri desi, usor bombate la mijloc, sunt destinate volumului, iar cele cu peri fini si rari sunt destinate alungirii, acestea avand calitatea de a acoperi perfect chiar si cele mai mici fire de gene, fara insa a oferi volum. Periutele curbate au rolul de a curba genele si sunt recomandate doar femeilor care au gene lungi si drepte. Pe piata exista si rimeluri care au periuta din fire de plastic tare. Acestea sunt destinate descurcarii genelor si se preteaza femeilor care au gene foarte dese. Totodata, acest tip de perie usureaza aplicarea rimelului pe genele inferioare. Mai exista o categorie de rimel, cel care are periuta deasa si prezinta peri de lungimi diferite, in unele cazuri fiind in forma de spirala. Acesta este destinat rimelarii genelor scurte si rare si ofera volum si alungire deopotriva. Trebuie aplicat cu grija de femeile care au gene potrivite ca lungime si densitate, deoarece poate incarca peste masura.

In functie de consistenta

La aceasta categorie, in cele mai multe cazuri, selectia este facuta automat de periuta rimelului. De obicei, o mascara dedicata genelor subtiri si rare va fi mai uscata, iar o mascara care ofera volum va fi mai densa. Rimelul rezistent la transfer nu este la fel de lichid ca unul normal, dar are capacitatea de a se usca pe gene. Este recomandat vara sau cand umezeala din atmosfera este mare. Se poate combina cu rimelul folosit in mod frecvent pentru a te bucura de ambele beneficii.

Machiajul retro, un stil de make-up nemuritor

iata-cum-sa-iti-alegi-rimelul-potrivit-3_resultIn functie de culoare si pret

Daca iti doresti o privire patrunzatoare si dramatica, trebuie sa folosesti rimel negru, insa daca alegi naturaletea si simplitatea, poti folosi o mascara maro. Femeile nonconformiste pot opta pentru rimelurile colorate, albe sau stralucitoare, avand insa grija sa se asorteze cu restul make-up-ului si cu momentul zilei. Pretul este un alt criteriu de selectie, calitatea periutei si a ingredientelor fiind cele care il dicteaza, dar si brandul.

 

Text: Madalina Manole