Sangele este responsabil cu indeplinirea mai multor functii in organismul uman prin urmare, curatarea si detoxifierea sa devin importante pentru mentinerea starii generale de sanatate. Sangele contribuie la transportul oxigenului si a substantelor nutritive in corp, la eliminarea dioxidului de carbon prin plamani, la inmultirea celulelor albe si, implicit, a anticorpilor necesari functiei imunitare, contribuie la colectarea deseurilor si indepartarea acestora din organism, mentine echilibrul apei si al ionilor in organism si, totodata, mentine temperatura corpului in limite normale. Insa, din cauza lipsei activitatii fizice combinata cu o alimentatie dezechilibrata si bogata in produse de origine animala, sangele poate acumula toxine si functiile de care acesta este direct responsabil sa nu mai fie desfasurate la adevarata capacitate. Iata cateva alimente care au capacitatea de a curata sangele in mod natural si sanatos!
Totul despre detoxifierea organismului
Busuioc
Pe langa aroma sa imbietoare si gustul inconfundabil pe care-l ofera mancarurilor, busuiocul aduce si numeroase beneficii sanatatii. Acesta ajuta ficatul si rinichii sa elimine toxinele acumulate si imbunatateste functia digestiva. In plus are rol diuretic si detoxifiant, curatand eficient sangele.
Pont: Busuiocul macinat poate fi combinat cu ulei de masline si consumat ca atare, pe paine prajita, sau alaturi de diferite aperitive.
Usturoi
Usturoiul, acest aliment minune devenit un adevarat panaceu, are capacitatea de a curata sangele, consumul sau zilnic fiind recomandat inclusiv de catre medicina alopata. Usturoiul are proprietatea de a scadea hipertensiunea, de a anihila colesterolul rau, de a favoriza microcirculatia si, implicit, de a proteja vasele si arterele, in special artera aorta, permitand un flux constant de sange catre corp. Bogat in alicina, un compus sulfuros, usturoiul contribuie la eliminarea toxinelor din sange si favorizeaza eliminarea microorganismelor si bacteriilor daunatoare din intestine.
Pont: Combina un catel de usturoi cu o lingurita de miere si ia amestecul in fiecare dimineata pe stomacul gol.
Sfaturi nutritionale pentru o memorie mai buna
Urzica
Urzicile contin histamina si acid formic, doua ingrediente care contribuie activ la curatarea sangelui si, totodata, contin hemostatice, compusi care favorizeaza oprirea hemoragiei. De asemenea, consumul de urzici controleaza hemofilia, ajuta la regenerarea celulelor rosii, hemoptizia si tulburarile cauzate de menopauza.
Pont: Se bea in fiecare dimineata cate un pahar de ceai de urzica sau apa in care au fiert urzicile.
Papadie
Papadia are un puternic efect depurativ, prin urmare, este ideala in cura de curatare a sangelui, cu atat mai mult cu cat contribuie si la intarirea imunitatii organismului. Contine antioxidanti puternici si substante nutritive care curata tractul intestinal de toxine si, in plus, imbunatateste functia hepatica. Se recomanda consumul acesteia sub forma de ceai, minim 3 cani pe zi.
Pont: Papadia este o planta comestibila in intregime, prin urmare frunzele se pot adauga in diferite salate, iar florile pot orna diferite preparate.
Salatele de primavara: imunitate in farfurie
Turmeric
Una dintre cele mai apreciate proprietati ale turmericului este intocmai capacitatea sa de a lupta impotriva tumorilor canceroase si de a preveni aparitia cumplitei boli. Turmericul ajuta la restabilirea ADN-ului deteriorat, anihileaza colesterolul rau, curata arterele de toxine, implicit previne bolile de inima, are efect antiinflamator si impiedica formarea cheagurilor de sange.
Pont: Se recomanda a se consuma dimineata, pe stomacul gol, o ligurita de turmeric combinata cu o lingurita de miere.
Coriandru
Coriandrul este o planta care nu doar curata sangele ci are capacitatea de a elimina mercurul si alte minerale daunatoare din organism. Mercurul poate ajunge in corp prin alimentatie, de exemplu prin consumul anumitor specii de pesti sau ca urmare a plombelor dentare ce au la baza acest metal. De asemenea, consumul acestei plante combate viermii intestinali, balonarea, intoxicarea, voma, indigestia si colicii.
Pont: Se poate consuma sub forma de ceai sau sub forma de pulbere, sublingual.
Deficiente nutritionale care te imping in depresie
Armurariu
Semintele de armurariu contin foarte multe flavonoide si contribuie la repararea celulelor deteriorate si la protejarea celor noi. De asemenea, un mare atribut al armurariului este faptul ca are capacitatea de a transforma toxinele din forma lor naturala in forma solubila, astfel incat sa fie mai usoara si mai rapida eliminarea acestora.
Pont: Se poate administra sublingual, ca pulbere, sub forma de infuzie sau sub forma de ulei.
Atentie! Detoxifierea completa presupune si o detoxifiere emotionala. Iata ce presupune aceasta! Click aici!
Text: Madalina Manole