Iata 7 trucuri de frumusete din batrani care inca functioneaza

Cu toate ca ne este mult mai usor sa cumparam din comert cosmeticele necesare, iata ca, multe dintre noi, preferam sa ramanem fidele sfaturilor de frumusete primite de la mama sau bunica. Si pe buna dreptate, caci retetele din batrani intotdeauna au functionat si rezultatele obtinute au fost mereu cu mult peste asteptari, indiferent ca vorbim de partea estetica sau de sanatate. Primul mare avantaj este ca o astfel de reteta este bazata intotdeauna pe ingrediente naturale, majoritatea aflate la indemana pentru ca le folosim in mod frecvent in bucatarie, si, in plus, este usor de preparat si nu implica niciun risc pentru sanatate.



Esti in intarziere? Iata cateva trucuri pentru un look perfect!

Otet de mere

Otetul de mere este un remediu excelent pentru par si piele, fiind extrem de bogat in vitamine, minerale si enzime. Pentru piele se foloseste pe post de tonic facial natural, o parte de otet diluata la trei parti de apa, iar pentru par, se foloseste dupa samponare, in loc de balsam, pentru a da stralucire si suplete firului.

Trucuri de beauty pe timpul noptii

Bere

Iata ca berea nu este apreciata doar pentru gust, cel putin nu de doamne, ci si pentru intrebuintarile sale in cosmetica. Aceasta reprezinta o alta optiune de balsam pentru par, lasandu-l matasos, stralucitor si plin de volum, gratie complexului de vitamine B continut, B1, B2, B6, acid folic si biotina. De asemenea, este extrem de eficienta in stoparea caderii parului, mai ales in perioadele de schimbare a sezonului, primavara si toamna. Partea cea mai placuta este ca utilizeaza rapid si usor. Dupa samponare se aplica berea pe par si se lasa sa actioneze 2 minute, clatindu-se apoi cu apa calduta.

Miere

Mierea este un aliment, ridicat la rang de medicament, cu foarte multe beneficii pentru sanatate, dar si pentru frumusete, proprietatile sale fiind recunoscute inca din Antichitate. Mierea ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si arsurilor si favorizeaza hidratarea, hranirea si calmarea pielii, protejand-o in acelasi timp de radicalii externi care contribuie la imbatranirea sa prematura.

Retete de infrumusetare cu orez: iata 4 intrebuintari in cosmetica

Ulei de masline

Poate bunicii nostri nu foloseau neaparat uleiul de masline, insa, aflati ca foloseau uleiul de floarea soarelui, bogat si acesta in acizi grasi esentiali, pe post de crema de fata, in special pentru intretinerea tenului uscat si matur, avand proprietati hidratante remarcabile. Si daca va ganditi ca era incomod, ei bine, batranii il aplicau seara pe fata si il spalau abia dimineata, rezultatul fiind uimitor.

Top cele mai ciudate sfaturi de infrumusetare

Iaurt

Iaurtul, pe care batranii il preparau pe atunci in casa, il foloseau pentru hidratarea, hranirea si revitalizarea pielii, fiind foarte bogat in fermenti de calitate. Se potriveste oricarui tip de ten, insa, este preferatul tenului gras, avand capacitatea de a reduce excesul de sebum prin reechilibrarea secretiei glandelor sebacee. Totodata, pielea arsa de soare era tratata cu iaurt rece, aplicat local. Pentru a se bucura de calitatile sale, foloseau iaurtul de maxim doua ori pe saptamana si il lasau sa actioneze aproximativ 15-20 minute.

Beneficiile iaurtului pentru ten

Ou

Oul ofera doua remedii de frumusete diferite: pe de o parte ofera nutrientii necesari gratie galbenusului si pe de alta parte trateaza tenul gras si acneic, gratie albusului. Galbenusul de ou amestecat cu ulei de masline sau miere hidrateaza impecabil pielea, dar si parul, daca este masat la niveul scalpului. Albusul de ou este bogat in vitamine, minerale si proteine si constituie un remediu natural eficient contra acneei, echilibrand, totodata, excesul de sebum caracteristic tenului gras.

Cele mai bune masti pentru ten

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune exfoliante naturale, avand, in plus fata de malai, un exfoliant, de asemenea folosit de batranii nostri, capacitatea de a alcaliniza pH-ul pielii si astfel de a deveni un bun remediu pentru afectiunile tenului gras si acneic. Poate fi folosit ca exfoliant atat pentru fata cat si pentru intreg corpul si poate fi amestecat cu iaurt pentru ten gras, cu ulei de masline sau miere pentru ten mixt sau uscat.

Text: Madalina Manole