Globurile de Aur 2018. Rochiile negre au acaparat covorul rosu: care a fost motivul

Gala Globurilor de Aur 2018 a avut loc duminica seara, la Los Angeles, si a stat sub semnul scandalului hartuirilor sexuale izbucnit la Hollywood in ultimele luni. Aceasta este prima mare ceremonie care are loc la Hollywood de la declansarea scandalului care l-a avut in centru pe producatorul Harvey Weinstein si in urma caruia mai multi oameni din lumea filmului au fost acuzati de hartuire, abuz si agresiune sexuala.

Dupa amploarea protestului #metoo, prilej cu care zeci de actrite au povestit ca au fost victimele agresiunii sexuale, un grup de doamne influente de la Hollywood a organizat o miscare sociala – Time’s UP, si impreuna cu o asociatie au inceput sa stranga bani pentru initierea unei legi impotriva agresiunilor sexuale, dar si pentru a putea angaja avocati si a oferi suport pentru femeile care ajung in aceasta situatie.

Asa se face ca pana la debutul galei Golden Globes, intr-o saptamana de la anuntarea initiativei, acestea au reusit sa stranga 15 milioane de dolari in urma donatiilor primite din lumea intreaga. In semn de protest fata de comportamentul sexual neadecvat si inegalitatea de gen, numeroase vedete au purtat duminica seara, pe covorul rosu de la Gala Globurile de Aur, tinute negre, iar discursurile lor au condamnat hartuirea.

Chiar daca negrul a predominat in vestimentatia celebritatilor, Globurile de Aur 2018 au incantat privirile prin aparitiile sofisticate si elegante ale actorilor.

Iata care au fost cele mai frumoase si inspirate tinute demne de „red carpet” de la Golden Globes Awards 2018:

Halle Berry a purtat o rochie marca Zuhair Murad

Penelope Cruz in Ralph & Russo

Emilia Clarke in Miu Miu

Gal Gadot intr-o creatie Tom Ford

Nicole Kidman in Givenchy

Angelina Jolie in Atelier Versace

Naomi Campbell in Jean Paul Gaultier

Kate Hudson in Valentino

Kendall Jenner in Giambattista Valli Haute Couture

Alicia Vikander, imbracata intr-o rochie Louis Vuitton

Diane Kruger in Prada


Globurile de Aur 2018. Lista castigatorilor

Gala Globurilor de Aur, ajunsa la a 75-a editie, s-a derulat, dupa cum ziceam, sub semnul scandalului hartuirilor sexuale de la Hollywwod. „Ne aflam in 2018, marijuana este in cele din urma autorizata, iar hartuirea sexuala nu mai este. Va fi un an bun”, a punctat aceasta stare de fapt si prezentatorul Seth Meyers, care a dat startul galei de decernare a Globurilor de Aur.

Asa cum era de așteptat, regizorul Guillermo del Toro a primit duminica seara premiul pentru cel mai bun regizor pentru filmul „The Shape of Water”. Povestea de dragoste fantastica dintre o femeie muta si solitara si un monstru reptilian a primit un Glob de Aur si pentru coloana sa sonora, care i-a fost decernat compozitorului francez Alexandre Desplat.

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a fost recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria drama si a devenit, alaturi de serialul TV „Little Big Lies”, castigatorul serii, cu nu mai putin de patru statuete. Pelicula regizata de Martin McDonagh a concurat la aceasta categorie cu „Call Me By Your Name”, „Dunkirk”, „The Post” si „The Shape of Water”.  Filmul a mai primit trei statuete, decernate actorilor Frances McDormand (rol principal feminin intr-o drama), Sam Rockwell (rol secundar masculin) si lui Martin McDonagh pentru scenariu.

Britanicul Gary Oldman a primit premiul pentru cel mai bun actor intr-o drama pentru rolul din „Darkest Hour”, iar Frances McDormand si-a adjudecat premiul pentru cea mai buna actrita intr-o drama. „Lady Bird” a fost considerat cel mai bun film la categoria comedie sau musical. Saoirse Ronan a primit premiul pentru cea mai buna actrita intr-un film musical sau comedie.

La randul lui, actorul James Franco a obtinut premiul pentru cel mai bun actor intr-un film comedie sau musical, pentru rolul din „The Disaster Artist”.

„Big Little Lies”, serialul care a dominat competitia

Nicole Kidman a castigat primul Glob de Aur al serii, fiind considerata cea mai buna actrita intr-un miniserial sau film de televiziune pentru rolul sau din „Big Little Lies”, in care joaca rolul unei femei batute de sotul ei. Ea a avut cuvinte de lauda pentru colega sa de platou si totodata coproducatoarea miniserialului, Reese Witherspoon. „Wow, puterea femeilor!”, a spus Kidman dupa ce a primit al patrulea Glob de Aur din cariera.

„Big Little Lies”  a dominat, de altfel, competitia. Dupa ce Nicole Kidman a primit trofeul pentru cea mai buna actrita intr-un miniserial sau film de televiziune,  Laura Dern si Alexander Skarsgard au primit distinctiile pentru cea mai buna actrita in rol secundar si respectiv cel mai bun actor secundar intr-un serial, miniserial sau film de televiziune. In cele din urma, insasi productia „Big Little Lies” a primit premiul pentru cel mai bun miniserial sau film de televiziune.

Sam Rockwell a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul din productia „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Este primul Glob de Aur pentru tanarul actor. Serialul „The Handmaid’s Tale”, care spune povestea unei lumi distopice in care femeile fertile devin sclave sexuale, a castigat duminica seara Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic. Elisabeth Moss a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic, pentru rolul ei din „The Handmaid’s Tale”. Globul de Aur pentru cel mai bun actor principal intr-un serial dramatic a fost primit de Sterling K. Brown, pentru rolul din „This Is Us”.

Coco” a primit trofeul pentru cel mai bun film de animatie

„The Marvelous Mrs. Maisel” a fost considerat cel mai bun serial de comedie sau muzical. La randul ei, actrita Rachel Brosnahan a primit Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un serial de comedie sau musical pentru rolul ei din „The Marvelous Mrs. Maisel”. Aziz Ansari a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie sau muzical pentru rolul din „Master of None”.

Allison Janney a primit premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar pentru rolul ei din „I, Tonya”, un film despre viata controversatei patinatoare, devenita campioana olimpica, Tonya Harding.

Coproductia franco-germana „In the Fade”, regizata de Fatih Akin, a fost considerat de Asociatia Presei Straine de la Hollywood cel mai bun film strain. Nu in ultimul rand, productia „Coco” a primit trofeul pentru cel mai bun film de animatie.  „Coco” a ratat insa trofeul pentru cel mai bun cantec original („Remember Me”), care a fost primit de „This Is Me”.

Text: Iulia Mirica

FOTO: HEPTA