Sezonul 7 al emisiunii culinare „MasterChef” debuteaza la ProTV luni, 13 februarie, de la 20:30, cu un juriu nou, format din Chef Samuel Le Torriellec, Razvan Exarhu si Liviu Popescu, trei „ingrediente‟ alese astfel incat sa formeze un show cu „sare si piper‟. Inaintea debutului pe sticla al popularului show culinar, cei trei membrii ai juriului si-au ascutit la propriu cutitele, iar ce a iesit din mainile lor este inca o dovada ca sunt oamenii potriviti la locul potrivit.
Pentru ca in cadrul sezonului 7 al emisunii „MasterChef”, Samuel Le Torriellec, Razvan Exarhu si Liviu Popescu decid soarta concurentilor jurizand preparatele, acestia au dat azi startul razboiului gastronomic oferind in cadrul lounge-ului Uanderful din Capitala o lectie de talent culinar, gratie celor 3 feluri de mancare pregatite in bucataria restaurantului L’Atelier, al carui meniu este semnat de chef Samuel Le Torriellec.
Aperitiv, fel principal si desert, meniul a fost complet si gustos, pe masura primului episod din noul sezon al show-ului, care vine cu o multime de surprize nu numai pentru telespectatori, ci si pentru cei ce au indraznit sa se inscrie in competitia culinara.
Trimisi la duel in functie de preferintele culinare
Astfel, in noul sezon concurentii au fost impartiti in doua tabere, iar juratii au ales ca cei cu preferinte culinare similare sa se dueleze in fata lor si a publicului telespectator, urmand ca cel declarat castigator sa primeasca ravnitul sort si un loc in bucataria „MasterChef”.
Nu in ultimul rand, concurentii vor fi pusi sa gateasca in conditii de stres, in locatii neasteptate si pentru oaspeti la care nu s-ar fi gandit vreodata, totul fiind garnisit cu lacrimi, zambete, certuri si impacari, ironii din plin, un spectacol complet, desprins din viata.
Smart cooking: trei retete de oua posate
Cursa pentru premiul de 50.000 de euro pus in joc la „MasterChef” se apropie de start, insa miza este mult mai mare, tinand cont de faptul ca viata castigatorilor de la editiile anterioare s-a schimbat radical, multi reusind sa-si puna pe picioare propriile afaceri si sa-si transforme pasiunea in sursa de venit.
„Portret‟ de jurat
Razvan Exarhu a devenit cunoscut publicului datorita carierei sale in radio si televiziune, pentru ca in ultimii ani sa-si urmeze pasiunea pentru gatit si „sa se inchida in bucatarie‟ pentru a invata tainele gastronomiei din scoarta-n scoarta, dupa cum a declarat inainte de lansarea noului sezon „MasterChef”.
Samuel Le Torriellec, chef francez de renume international, este originar din Cherbourg, in Normandia. Are o experienta in domeniu de peste 25 de ani si a lucrat inclusiv pentru restaurante premiate cu o stea Michelin, ca recunoastere a calitatii preparatelor. Samuel se afla in Romania de peste 7 ani, este casatorit cu o romanca si, dincolo de mancare, il pasioneaza tatuajele si sporturile extreme.
Liviu Popescu este proprietarul mai multor cluburi si restaurante cunoscute din Bucuresti, fiind de asemenea pasionat de gatit, chiar daca o face pentru familie si prieteni. Una dintre convingerile juratului „MasterChef”, formata dupa anii de experienta acumulati in domeniul serviciilor, este ca alegerea meniului trebuie sa reprezinte spiritul unui restaurant.
Text: Oana Baltoc