Gala Avanpremiere a ajuns la cea de-a cincisprezecea editie

gala-avanpremiereCel mai important eveniment de fashion multibrand a ajuns la cea de-a cincisprezecea editie si s-a desfasurat intr-una dintre salile Muzeului Taranului Roman. Ca de obicei, cel care s-a ocupat de eveniment a fost criticul de moda Alin Galatescu, care a reusit si de aceasta data sa aduca laolalta designeri din toate colturile Romaniei.



Eu cred in moda romaneasca!

Acesta este unul dintre motto-urile dupa care Alin Galatescu se ghideaza atunci cand vine vorba despre creatii romanesti. „Ca intotdeauna, Gala Avanpremiere cristalizeaza trecutul si perspectivele unui domeniu artistic in care cred cu tarie intr-un eveniment multisenzorial si cultural complex. Bucurestiul are un mediu cultural si academic remarcabil, care inlesneste inradacinarea pe lunga durata a unui eveniment de anvergura si complexitate, precum Avanpremiere”, a declarat Alin Galatescu.

Branduri remarcabile

Colectii inspirate de viziuni asupra viitorului, rochii transparente, mister si fascinatie nonsalanta, dualitate intre alb si negru, detalii islamice, aplicatii speciale, drapaje sofisticate, dar si noi concepte s-au regasit in noile colectii prezentate la cea de-a cincisprezecea gala. Designeri consacrati precum Simona Semen, Ludmila Corlateanu, Mirela Fraser, Bianca Popp, R’ias Couture, alaturi de branduri aflate la debut, precum Marie Ollie, Sergiu Bechian si Studio Cabal, s-au aflat pe podium cu creatii deosebite. Marea revenire in moda romaneasca a apartinut insa liniei speciale Musette Couture. Au fost prezentate materiale fine, matasea naturala, voal, inul innobilat cu fir metalic, dar si materiale specifice stilului avangardist, precum neoprenul sau brocartul in unele tinute.

Profesionalismul evenimentului a fost evident si ne-a oferit un exemplu referitor la felul in care ar trebui sa arate o prezentare de moda. Singurul regret pe care il am in ceea ce priveste tinutele de la Gala Avanpremiere este ca s-au folosit prea multe nuante inchise. Sunt atati oameni tristi in jurul nostru, incat am avea nevoie de putina culoare, macar in haine, daca nu si in suflet!

Text: Andreea Maria Varlan