Se spune in popor ca frumusetea unei femei isi pune bazele in stralucirea si sanatatea pielii, a parului si a zambetului. Desi este cam restrictiva si superficiala scala de masura, nu putem nega importanta acestor aspecte. Uneori insa tenul nostru nu este in acord cu ceea ce ne dorim pentru noi: pistrui, culori prea palide sau prea rozalii, diverse imperfectiuni mai mult sau mai putin deranjante. Cu ajutorul fondului de ten, al pudrei si al blush-urilor putem obtine cu usurinta orice efect estetic. Este insa si sanatos acest ritual de „mascare”?
Industria dermato-cosmetica se confrunta de o buna perioada de timp cu o dilema din care cumparatorii uneori nu stiu ce sa aleaga.
Exista voci care sustin ca fondul de ten, pe langa beneficiile estetice, ofera protectie tenului in fata impuritatilor mediului sau a radiatiilor solare daunatoare. Destul de multi sunt insa cei care sustin ca astfel de substante aplicate constant pe piele produc o imbatranire prematura, pot da alergii, provoca sau agrava acneea. In tot acest context, apare fondul de ten bio care, pe langa faptul ca acopera imperfectiunile, se poate constitui chiar intr-un tratament de infrumusetare a pielii.
De ce sa alegi fondul de ten bio?
1. Fondul de ten bio nu se limiteaza numai la efectul viziual. Ingredientele active naturale si vitaminele care se regasesc in fondul de ten bio calmeaza si protejeaza pielea sensibila. Extractul de aloe vera si untul de cacao regenereaza, tonifica si hidrateaza.
2. Ingredientele active si vitaminele sunt extrase din plante din culturi ecologice. Avem astfel unt de shea, siliciu organic, vitaminele A, E, F, boabe de ceai rosu, argila, ulei din sambure de strugure, ceara de albine, ulei de migdala dulce, extract de masline, ulei de baobab, ulei de ricin etc.
3. Fondul de ten bio nu contine parabeni, chimicale de sinteza obtinute din petrol si alte substante iritante gen parfumuri sau alcooli care pot provoca alergii si boli mai grave, daca trec de bariera pielii si sunt asimilate de organism.
4. Nu incarca tenul si confera un aspect natural.
5. Limiteaza riscurile provocate de iritatii, stopeaza roseata si micile imperfectiuni, hidrateaza si poate contine de asemenea un filtru UV natural. Asigura efecte antioxidante, deci anti-aging, stimuleaza circulatia periferica si ajuta in procesul regenerarii tegumentare.
6. Este prezentat in ambalaje reciclabile, confectionate din materiale biodegradabile.
7. Respecta standardele calitatii: aplicare usoara, acoperire, persistenta in timp, o formula lejera care permite tenului sa respire.
Ritualul sacru ramane in picioare
Chiar daca am stabilit ca fondul de ten bio este un detaliu esential pentru starea de sanatate a pielii tale si nu numai, aceasta nu inseamna ca putem face abstractie de pasii de aur ai aplicarii corecte. Demachiaza bine tenul, curata excesul si inchide porii cu o lotiune tonica, iar apoi aplica, indiferent de anotimp, o crema cu factor de protectie solara. Radiatiile soarelui, responsabile de aparitia petelor pigmentare si a fotoimbatranirii premature, actioneaza cu aceeasi ironie atat in zilele toride de vara, cat si in cele inzapezite si inghetate de iarna. Fondul de ten se aplica pe frunte, barbie, pometi si nas, apoi se intinde cu varful degetelor sau cu un burete special, usor umezit, catre exteriorul obrazului, cu miscari usoare.
Cosmeticele bio isi asuma deci atentia atat pentru sanatatea organismului, cat si a mediului. Mai mult decat atat, ele sunt dovada ca frumusetea nu presupune cu necesitate sacrificiu si asumarea unor riscuri. Secretul vine insa din alegerea naturalului.