Fertilizarea in vitro, tehnologia salvatoare

fertilizarea in vitro tehnologia salvatoarePana in prezent s-a dovedit faptul ca FIV (fertilizarea in vitro) este cea mai buna tehnologie de asistenta in medicina de reproducere. Cu ajutorul fertilizarii in vitro, in fiecare an mii de cupluri care s-au confruntat cu anumite dificultati in conceperea unui copil isi gasesc fericirea mult-asteptata a maternitatii si paternitatii. FIV este singura cale pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu au putut concepe un copil in mod natural sau au decis sa aiba o sarcina tarzie.

Luand in considerare statisticile, astazi tratamentul infertilitatii cu tehnologiile FIV a devenit popular. 15% dintre oamenii din intreaga lume au beneficiat deja de medicina reproductiva si si-au gasit fericirea. In fiecare an, acest procent este in crestere.



Ce presupune fertilizarea in vitro

FIV implica efectuarea mai multor proceduri necesare. In timpul primei faze, se stimuleaza cresterea celulelor germinale in ovare (dupa utilizarea medicamentelor speciale). Ulterior, operatia se realizeaza sub anestezie generala si se extrag din ovar ovulele mature. Dupa procedura de colectare a spermatozoizilor, aceatia sunt plasati in celulele germinale “incubator” iar dupa 2-5 zile, embrionii care in urma analizelor arata absenta unor defecte sunt transferati in uter unde se dezvolta la fel ca si in sarcina naturala. In acest fel, sansele de a ramane insarcinata cresc in mod semnificativ. De asemenea, creste probabilitatea de a naste nu doar un copil, ci chiar mai multi.

Exista si multe vedete care au recurs la programul FIV si si-au indeplinit visul de a avea un copil. Pe aceasta lista le regasim pe Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Julia Roberts, Celine Dion, Mariah Carey.

Ucraina a fost tara care a dat startul in domeniul fertilizarii in vitro. Aici, tehnologia este absolut legala. Potrivit statisticilor, mai mult de 20% din cuplurile din intreaga lume sufera de infertilitate. Dar, din cauza a numeroase interdictii, in majoritatea tarilor europene, cuplurile planifica sa mearga in  Ucraina pentru a beneficia de  procedura  FIV si pentru ca peste 9 luni sa simta fericirea de a tine in brate un copil.

Maternitate fericita

Fertilizarea in vitro este o solutie rationala pentru problemele personale, dar si sociale, deoarece poate creste in mod semnificativ rata natalitatii si implicit a populatiei. De asemenea, un lucru foarte important este faptul ca programul  FIV cu ovule donate permite femeilor sa nasca un copil la o varsta inaintata, trecuta de cea reproductiva. Numai in ultimul deceniu sarcinile de acest gen au crescut cu 50%. Acum, varsta de 40 de ani nu mai este considerata o varsta tarzie pentru nasterea primului copil. De trei ori mai multe femei dau nastere astazi primului lor copil dupa 35 de ani. Potrivit statisticilor, aproximativ 4% din femeile de peste 40 de ani raman insarcinate in mod natural si mai mult de 70%  prin recurgerea la donarea  de ovule.

Centrele Medicale de Reproducere Umana din Ucraina ajuta cu usurinta femeile care nu mai sunt capabile de a avea un copil in mod natural ca urmare a trecerii  de varsta fertila, oferind fericirea maternitatii. Efectuarea procedurilor, cum ar fi FIV, ICSI (terapie complementara a FIV-ului), donarea de ovule si maternitatea surogat sunt premise pentru a rezolva problema unei sarcini de succes dupa 40 de ani. Astfel, exista numeroase exemple de nasteri ale primului copil cu rezultat pozitiv dupa varsta de 40 de ani, cu ajutorul tehnicilor de reproducere asistata. In Clinica BioTexCom a fost inregistrat cazul unei femei care a dat nastere unui copil chiar la 66 de ani, cu ajutorul  donarii de ovule (acum, persoana este cea mai in varsta mama din Suedia).

Responsabilitati

Cu toate acestea, ne grabim sa va informam,  dragi femei, ca  programul de reproducere  nu va scuteste de responsabilitate. Starea  organismului depinde de fiecare in parte. Prin urmare, alimentatia corecta,  sportul, stilul de viata  sanatos nu sunt anulate! Indiferent de varsta, organismul si metodele moderne de inseminare artificiala va ajuta sa ramaneti insarcinate, sa aveti parte de o sarcina usoara si fara probleme si sa aveti un copil sanatos.

Inainte de a incepe programul, clinica ofera cuplului  o serie de teste medicale, inclusiv genetice, in scopul de a identifica riscurile la copilul nenascut a posibilelor boli genetice. In timpul sarcinii, medicii monitorizeaza cu atentie situatia femeilor si a fatului daca este necesar, efectueaza amniocenteza, analiza de sange speciala a mamei si a fatului si biopsia placentei. Toate acestea vor minimiza riscurile atat pentru mama, cat si copil.

Text: Oxana Chuzhykh