Farmecul simturilor: Cremele de masaj Naturalis

editorial-mai„Masaj” vine din limba araba, din cuvantul „mass”, care inseamna a pipai. La egipteni masajul era o obisnuinta zilnica, iar pentru romani si greci era mijlocul favorit de relaxare. Cu ajutorul masajului este stimulata circulatia sangelui, creste activitatea glandelor sebacee si sunt indepartate depozitele de grasime din tesuturile subcutanate. Elementul de baza al masajului este atingerea. S-a dovedit medical ce influenta uriasa are asupra sanatatii noastre atingerea pielii. Fara ea, devenim depresivi si iritabili, stari care „pregatesc” organismul pentru boala.

 

 

Observatiile au aratat ca acei copii care au crescut in familii unde parintii isi manifestau afectiunea prin mangaieri sunt mai rezistenti la durere si infectii decat copiii privati de atingerile parintilor. Ei dorm mai bine, sunt mai sociabili si in general sunt optimisti. Masajul corpului este una dintre cele mai vechi metode fizio-terapeutice folosite pentru intarirea organismul si tratamentul unor boli. Manipulatiile din timpul masajului se adreseaza in primul rand pielii si muschilor, dar prin efectele lor se indreapta apoi spre sistemul nervos central, fortificand starea functionala a scoartei cerebrale.

 

Masajul este recomandat tuturor persoanelor, indiferent de varsta si sex, avand efecte benefice asupra intregului organism. Masajul stimuleaza circulatia sangelui, elasticitatea pielii. La sfarsitul zilei, nimic nu va detensioneaza mai repede ca un automasaj. Micile dureri de peste zi, provocate de stresul serviciului si al obligatiilor de tot felul, devin o amintire atunci cand stiti sa va folositi mainile. in cinci minute de masaj va veti simti alt om, va veti recapata energia pierduta, veti redeveni tonice!

 

Autor: Otilia Ostrotki