Fara riduri si cu demnitate!

Principala problema cu care se confrunta femeile trecute de 30 de ani este timpul… Pentru ca, odata cu trecerea lui, se duc frumusetea, vitalitatea, energia, prospetimea, dinamismul, intr-un cuvant tineretea. Inaintarea in varsta este o certitudine oricat am incerca sa o incetinim, tocmai de aceea trebuie sa o acceptam ca un fenomen natural ce nu poate fi stopat.

Aparitia ridurilor si imbatranirea tenului nu sunt lucruri placute pentru nimeni si cu atat mai putin pentru femei.

 



Ce sunt ridurile si ce influenteaza aparitia lor?

 

Ridurile reprezinta incretiturile, cutele sau pliurile regasite in piele, care se formeaza prin contractia musculaturii, dar si din cauza productiei scazute de colagen la nivelul dermei, rezultand aspectul de “piele lasata”. Ridurile nu au varsta biologica si nu iarta pe nimeni indiferent de sex, insa ele devin mai pronuntate odata cu trecerea timpului. Aparitia acestora poate fi accelerata de lipsa de ingrijire a tenului sau de o ingrijire necorespunzatoare. Trebuie retinut ca pielea ingrijita reflecta o stare generala de sanatate!

Tipuri de riduri

Exista trei tipuri de riduri:

1.ridurile de expresie

2.ridurile fine

3.ridurile adanci.

 

In functie de localizarea lor, ridurile sunt de mai multe tipuri:

 

1.ridurile fruntii (pot aparea din cauza incretirii fruntii),

2.ridurile intersprancenoase,

3.ridurile gurii (frecvente la persoanele peste 40 de ani),

4.ridurile naso-labiale (dintre nas si coltul gurii),

5.ridurile de pe obraji (apar la persoanele peste 50 de ani cand pielea isi pierde din fermitate), 6.ridurile gatului si ridurile “laba gastii” care nu au legatura cu batranetea; ele pot aparea inca de la varsta de 25 de ani si se formeaza in coltul ochilor unde muschii sunt extrem de solicitati si pielea foarte sensibila.

 

Toate aceste tipuri de riduri se pot intalni la suprafata pielii sau pot fi foarte adanci, de aceea stergerea sau diminuarea lor presupun un tratament diferit. Trebuie sa acceptam ca nu numai timpul este inamicul ridurilor…

Factori declansatori ce determina aparitia ridurilor

 

1.Expunerea indelungata la soare amplifica procesul de imbatranire a pielii si duce la subtierea si descompunerea colagenului si la ridare accentuata. Variatiile de temperatura favorizeaza deshidratarea sau uscarea pielii si duc in timp la ridarea acesteia. Stresul si starile depresive accelereaza aparitia ridurilor adanci. Acestea au un impact major asupra elasticitatii pielii, sporindu-i capacitatea de inflamare, astfel pielea obtine un aspect uscat si isi pierde din proprietati, fiind predispusa la imbatranirea precoce.

 

2.Alimentatia dezechilibrata este unul dintre cei mai aprigi inamici ai pielii. Lipsa alimentelor bogate in vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali organismului va afecta sanatatea si implicit pielea.

Stilul de viata defectuos (consumul excesiv de alcool, cafea, tigari, noptile pierdute) are consecinte grave asupra pielii. In urma “agresiunilor” suferite, se produce o deshidratare profunda care grabeste aparitia ridurilor, care sunt de obicei definitive.

 

3.Hidratarea insuficienta a pielii poate duce la aparitia rapida a ridurilor. In procesul de imbatranire a pielii, ridurile apar de doua ori mai repede pe o piele uscata, astfel incat hranirea corespunzatoare formeaza o bariera de protectie in lupta cu ridurile.

 

Metoda revolutionara de tratare si prevenire a ridurilor inestetice

 

La nivel facial, exista un tratament neinvaziv care stimuleaza refacerea colagenului si a elastinei, asigurand o diminuare vizibila a problemelor inestetice de la nivelul fetei si, in special, a ridurilor, numit radiofrecventa tripolara.

Cum se realizeaza aceasta procedura?

 

Se foloseste un curent electric care influenteaza structura de colagen de la nivelul pielii, din profunzime la suprafata, redand elasticitatea tenului. Pentru a realiza un tratament facial, prima etapa este demachierea tenului. Se poate folosi un demachiant specific tenului fiecaruia, un tonner care sa curete impuritatile de la suprafata tenului si apoi se aplica o crema speciala cu miere.

Beneficiile radiofrecventei tripolare:

 

-efect de lifting instant;

-tratament antiriduri;

-tratament pentru tonifiere;

-este indicata si in cazul unui ten acneic;

-dezinfecteaza tenul in profunzime.

 

La nivel corporal, este un tratament ideal in cazul persoanelor cu piele flasca, redefineste zona cu celulita, estompeaza vergeturile, topeste grasimile si inlatura aspectul inestetic.

Procedura este rapida, iar clienta poate pleca acasa imediat dupa interventie si isi poate relua activitatile zilnice obisnuite.

 

 

Text: Alexandra Lupu