Atat fructele proaspete, cat si uleiul extras din semintele si pulpa de catina au efecte benefice asupra organismului tau, datorita complexului de substante nutritive pe care le contin. In acelasi timp, pielea ta beneficiaza din plin de pe urma aplicarii constante a produselor de infrumusetare cu extract de catina.
Catina este o sursa bogata de acid linoleic, flavonoide, Omega 3 si alti acizi grasi, tocoferol (vitamina E), acid folic si carotenoide (luteina, betacaroten si licopen). Flavonoidele sunt substante care protejeaza plantele de substantele nocive din mediu, jucand un rol de sistem imunitar al plantelor, iar, datorita acestei capacitati de protectie, sunt recunoscute ca puternici antioxidanti.
De asemenea, Omega 3 este un antioxidant puternic ce se regaseste in catina, iar betacarotenul (provitamina A) ingrijeste pielea la nivel profund, fiind recomandat in special tenurilor afectate de acnee sau dermatite.
Uleiul de catina, adjuvant in tratamentul psoriazisului
Uleiul de catina are efecte pozitive si asupra pielii cu semne de imbatranire prematura, deshidratata sever sau suferind de arsuri, psoriazis sau eczeme, intrucat o revitalizeaza in profunzime si ajuta la tratarea acestor afectiuni. Fiind un antioxidant grozav, ce ne protejeaza de razele ultraviolete si efectele nocive ale poluarii, uleiul de catina poate fi aplicat ca atare, chiar si inainte de hidratarea cu o crema de zi. Uleiul de catina patrunde repede in piele, deci poate fi intrebuintat cu succes si de persoanele cu pielea mixta, insa trebuie sa ai grija, intrucat poate pata hainele.
Suplimente cu ulei de catina
Produsele cosmetice care contin extract de catina au efect de anti-imbatranire si de regenerare a tenului, avand de asemenea rolul de a preveni oxidarea cauzata de poluare la nivelul pielii. Pentru a beneficia din plin de proprietatile anti-aging si regeneratoare ale catinei, iti recomand sa combini aplicarea unei creme cu extract din acest fruct si administrarea unor suplimente alimentare cu ulei de catina.
Text: Raluca Mateescu