Epilare definitivă, beneficii și riscuri

epilare definitivă

 

Tot mai multe persoane apelează la epilare definitivă tocmai pentru că s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente măsuri de îndepărtare a firului de păr nedorit, în anumite zone. Într-adevăr, aceasta vine cu o serie de beneficii, dar există și câteva riscuri pe care trebuie să le știi.

Îți spunem totul despre procedura de epilare definitivă, dar mai ales ce presupune și care este cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci înainte să ajungi în salon pentru asta.



Ce este și ce presupune tehnica de epilare definitivă?

Este de fapt o serie de proceduri bazate pe energie cu ajutorul căreia sunt distruși foliculii de păr. Procedura de epilare definitivă se poate face cu laser (doar în saloanele specializate) sau cu lumină intens pulsatilă (IPL, acasă).

Pentru a înțelege cum funcționează procedura de epilare definitivă, trebuie să știi că firul de păr crește în cicluri, dar nu sunt activi, în același timp, toți foliculii de păr. Etapele creșterii firului de păr sunt:

  • Stadiul anagen: faza de creștere activă,
  • Stadiul catagen: faza de tranziție în care creșterea se oprește pentru 2-3 săptămâni,
  • Stadiul telogen: faza de repaus în care firul de păr rămâne pentru 2-4 luni, dar ulterior cade și începe creșterea unuia nou.

În procedura de epilare definitivă cu laser este folosită o lungime de undă laser pe care pigmentul din firul de păr (melanina) o absoarbe și ajunge să distrugă foliculul de păr fără să afecteze alte straturi ale pielii. Cum e posibil? Așa sunt create, să țintească pigmentul de melanină.

Cremele de corp Genera contin ingrediente active hranitoare care repara pielea uscata si crapata si o hidrateaza in profunzime, pielea  devenind catifelata. 

Ei bine, nu este tocmai epilare definitivă și probabil că ai înțeles deja de ce. Are rezultate foarte bune, dar sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite căci dacă foliculii de păr nu sunt activi deodată (pe zona de acțiune), unii dintre ei vor „scăpa neafectați” și, vei vedea că, mai scot fire de păr noi. Astfel, vor fi necesare mai multe proceduri de epilare definitivă pe acea zonă până când se reduce serios creșterea noilor fire.

Beneficiile pe care le aduce procedura de epilare definitivă

Această tehnică de îndepărtare a firelor de păr nedorite vine cu numeroase avantaje pentru tine. Este recomandat ca înainte să te programezi la epilare definitivă să faci un consult dermatologic. Spune-i medicului că vrei să faci asta și urmează recomandările sale pre și post procedură.

1.    Ședințele de epilare definitivă nu durează mult timp

Desigur, depinde de zone, dacă pentru mustață poate dura câteva minute pentru epilarea pe tot corpul poate dura o oră și se realizează o ședință la aproximativ șase săptămâni. Dacă te epilezi acasă prin alte metode, cumulat, timpul este unul mult mai mare raportat la rezultat. Apoi, ședințele pot dura mai puțin, în funcție de zonele alese pentru a fi epilate.

2.    Rezultate durabile

Rezultatele de lungă durată sunt cele care îi fac pe mulți să apeleze la epilare definitivă. După ce a fost realizat un set complet de ședințe pentru o zonă vizată poți observa o reducere semnificativă a firelor de păr urmând ca apoi, să mergi la 1-2 ședințe de epilare definitivă pe an.

3.    Procedura de epilare definitivă îți poate îmbunătăți aspectul pielii

Nu doar că îndepărtează părul nedorit, dar procedura poate reduce foliculita sau alte probleme ale pielii în zona pe care se acționează. Cert este că nu te vei confrunta cu aceleași probleme după epilarea prin metodele clasice.

4.    Este mai confortabil atât psihic cât și în privința durerii

Probabil știi deja cum este cu aparatele care smulg firul de păr sau cu epilarea cu ceară încălzită. Iar dacă lama de ras nu-ți este prietenă, atunci poți apela la epilare definitivă pentru că tehnologia modernă este prevăzută cu sisteme de răcire astfel încât poți simți cel mult  o senzație de pișcătură sau căldură.

5.    Procedura de epilare definitivă este precisă, sigură și eficientă

Se dovedește a fi cu adevărat eficientă această metodă, pe termen lung. În plus, spuneam mai sus că țintește exact melanina fără să producă daune în apropiere sau să afecteze prea tare țesutul pielii. Totodată, prin procesul de epilare definitivă reduci riscurile de iritații după epilare, infecțiile sau firele de păr care cresc sub piele.

6.    Raportul dintre cost și eficiență este unul bun

Ai putea avea impresia că este scump să apelezi la epilare definitivă însă, adevărul este că, pe termen lung rezultatele sunt mai bune iar costurile mai mici decât consumabilele pe care le achiziționezi pentru epilarea acasă sau plata ședințelor de la salon. În plus, după terminarea ședințelor, se reduce semnificativ necesitatea altor ședințe.

Riscurile din procedura de epilare definitivă

Dacă sunt riscuri, înseamnă că nu este neapărat să se întâmple. Epilarea definitivă se poate realiza pe multe zone ale corpului, începând de la față, corp, membre și, chiar și în zona intimă. Este o procedură sigură însă, există câteva riscuri sau posibile efecte adverse:

1.    Iritație și roșeață după epilare definitivă

Unele persoane experimentează asta imediat după procedură însă nu de un impact major și, dispar în scurt timp, în aceeași zi.

2.    Riscul de infectare este foarte rar

Riscul există, dar este foarte rar întâlnit și se poate întâmpla persoanelor care nu respectă indicațiile medicului dermatolog de îngrijire de după procedură.

3.    Arsuri dacă intensitatea energiei este prea mare

Sau dacă este folosit aparatul în mod greșit. Arsurile se pot produce dacă laserul este setat pe o intensitate mai mare sau dacă intensitatea setată este prea mare pentru zona în care este aplică și, unde poate că pielea este mai sensibilă. Iar dacă apar arsuri după procedura de epilare definitivă este necesar să fie tratate.

Există de asemenea câteva contraindicații când nu se realizează această procedură, printre care:

  • Sarcină și alăptare,
  • Expunerea recentă la soare,
  • Infecții cutanate active, patologii cutanate sau sistemice,
  • Medicație fotosensibilizantă sau suplimente care pot sensibiliza pielea,
  • Tatuaje sau micropigmentare realizate recent.

Este important să te simți bine în pielea ta așa că, tehnica de epilare definitivă poate fi cea mai bună soluție la care poți apela cu încredere, dar nu înainte de a te informa corect și, mai ales de a-ți cunoaște pielea.