Dor de romanesc- un nou concept Iutta

Dor de romanesc- un nou concept IuttaUn altfel de eveniment a avut loc in Bucuresti zilele trecute, un eveniment de suflet organizat de Nicoleta Chirica, creator de dor la Iutta. Iutta este un brand ce a reintrodus motivele traditionale in moda romaneasca, prin prelucrarea produselor de marochinarie.

 



Concert de vioara si pictura

In prezenta vedetelor si a figurilor remarcabile din mediul social local, evenimentul s-a desfasurat in doua etape. Invitatii s-au putut bucura atat de un concert de vioara sustinut de o studenta in anul 1 la Conservator, care a purtat publicul in jurul lumii prin piese de inspiratie folclorica, cat si de un performance de pictura in timp real realizat de artistul vizual Eglantina von Becheru.

 

Genti pentru cei mici cu dorurile celor mari

Prin colectia “Dor de romanesc”, Iutta doreste sa aduca in prim plan zonele folcorice ale tarii, la care se adauga si colectia gentilor cu povestile copilariei ilustrate precum „Capra cu trei iezi” sau „Scufita Rosie”. Campania “Dor de romanesc” cuprinde zece zone geografice si implica totodata zece ambasadoare, persoane publice, ce reprezinta cu mandrie zona in care s-au nascut sau au copilarit.

 

“Doruri” gravate in piele si mesaje nostalgice

Cei prezenti la eveniment au fost intampinati de catre un artizan care a gravat cate un “dor” din piele pentru fiecare invitat, fie sub forma de colier sau de bratara, cu diferite mesaje personalizate. Nu au lipsit gustarile cu zacusca de vinete, dar nici dulciurile raw, care nu prea au fost pe placul meu din simplul motiv ca nu-mi plac mancarurile raw, dar aratau de le mancai cu ochii, fiind atractia perfecta pentru cei mici. Un alt aspect pe care l-am observat si care mi-a creat un sentiment de nostalgie a fost o instalatie contemporana confectionata din hartie pe care erau scrise dorurile fiecarui vizitator ale platformei online, legate de gusturile copilariei, de bunici sau de tara. M-am bucurat mult sa vad ca folcorul nu este uitat, ca lumea inca mai tresare cand aude un cantec romanesc, ca poarta cu mandrie ia bunicii si ca dorul ramane dor, singurul cuvant care nu se poate traduce in nici o limba.

 

Text: Andreea Maria Varlan