Dieta fix la fix – reguli, alimente permise, alimente interzise

dieta la fix

Vrei să încerci dieta fix la fix? Ar putea fi cea mai bună idee pentru tine dacă încerci să slăbești într-un mod sănătos și te poate ajuta să ajungi la un comportament alimentar adecvat.

Dieta fix la fix este foarte apropiată de regimul alimentar sănătos și de recomandările medicilor tocmai pentru că te încurajează să ai o alimentație la ore fixe cu alimente sănătoase.

Dieta fix la fix are totodată rezultate impresionante dacă este respectată, iar pentru menținere, poate fi un stil de viață. Ca și principiu, această dietă presupune să mănânci mese mici și dese, dar regulate pe parcursul zilei. Intervalul de timp trebuie să fie unul care să permită digestia ultimei mese, respectiv, de 3 ore.

Farmaciştii Catena recomandă ApetitSlim de la Naturalis, un supliment alimentar pentru slabit, care contine extracte din plante, vitamine si minerale pentru controlul senzatiei de foame, prevenind renuntarea la dieta sanatoasă. 

Îți spunem în acest articol tot ce trebuie să știi despre dieta fix la fix și, mai ales, ce trebuie sau nu să mănânci, care sunt regulile care te vor ajuta să-ți atingi scopul și câte kilograme poți slăbi cu ajutorul acestei diete.



Ce este și cât poți slăbi cu dieta fix la fix?

Este cunoscută sub denumirea „3 hour diet” și, conform numelui ei, dieta fix la fix îți permite să mănânci din 3 în 3 ore. Evident, aceste mese nu sunt foarte bogate. Unele persoane aleg atunci când urmează dieta fix la fix să consume 3 mese principale și 2 gustări.

Acest mod de a mânca este unul benefic organismului în special pentru faptul că introduci mai puțină mâncare iar procesul de digestie poate dura 3 ore (în funcție de ce ai mâncat) astfel că lași timpul necesar organismului să ardă grăsimile dar, va menține metabolismul activ și un nivel normal de glucoză în sânge.

Stabilești în funcție de scopul tău câte kilograme dorești să slăbești iar pentru asta organizează mesele astfel încât să ai un deficit calori la finalul zilei.

Farmaciştii Catena recomandă KiloSlim Gold, un supliment alimentar pentru slabit, special conceput pentru a sprijini organismul in timpul procesului de slabire.

Desigur, este important ca și tu să faci puțină mișcare în tot acest timp chiar dacă dieta fix la fix nu-și propune să promoveze sportul. Te va ajuta în susținerea întregului proces și apoi, ca să „aranjezi” corpul tău în timp ce slăbești.

Dieta fix la fix permite slăbirea de până la 4,5 kilograme în 2 săptămâni

Organismul se poate adapta regulilor din dieta fix la fix pentru că dacă îți amintești, încă din copilărie ți s-a implementat acest principiu de mese principale și gustări sănătoase.

Lucrurile s-au schimbat pe parcursul vieții tale, dar tocmai pentru acest principiu dieta fix la fix este apreciată: este ușor de urmat.

Cu toate acestea, ține cont că slăbirea este strict legată de componența calorică a meniului tău, deci pentru a slăbi trebuie să te afli într-un deficit caloric.

Cel care a creat dieta fix la fix a constatat că este posibilă pierderea în greutate cu aproximativ 4 kilograme și jumătate în primele 2 săptămâni. Ulterior, poți păstra în viața ta principiile din dieta fix la fix cu un nivel caloric adaptat nevoilor tale.

Reguli de urmat în dieta fix la fix

Poate că organismul tău nu este obișnuit cu acest program în privința meselor. Dacă ești genul pentru care o cafea și o țigară reprezintă mic dejunul, va trebui să depui un efort.

Altfel, trebuie să știi că acesta nu este un mic dejun sănătos iar în timp, organismul poate avea de suferit așa că dieta fix la fix ar putea pune lucrurile în ordine.

Iată care sunt regulile pe care trebuie să le respecți în cadrul dietei:

  1. Hidratarea: este importantă și ar trebui să consumi minim 8 pahare de apă pe zi.
  2. Mese din alimente sănătoase: în dieta fix la fix trebuie să te ghidezi după principiul meselor sănătoase formate din proteine, carbohidrați și grăsimi.
  3. Evită tot ce este procesat și fast-food.
  4. Păstrează intervalul de 3 ore între mese și un jurnal pentru monitorizarea a ceea ce mănânci și calorii.
  5. Ultima masă trebuie să fie la ora 19.00 pentru că ideal ar fi ca la 22.00-23.00 să te pui la somn. Oricum, ultima masă nu trebuie să fie cu mai puțin de 3 ore înainte de culcare.

Un bun exemplu orar ar fi să iei mesele la orele 07.00 – 10.00 – 13.00 – 16.00 – 19.00. Dacă e prea devreme pentru tine ora 07.00 poți începe de la ora 08.00, dar păstrează intervalul de 3 ore.

Poți alege să consumi un fruct sau nuci alături de un iaurt slab în grăsimi pentru cele 2 mese (10.00 și 16.00) iar celelalte 3, principale, să respecte listele de alimente permise și cele interzise.

Alimente permise în dieta fix la fix

Dieta fix la fix vine cu principii sănătoase în alimentație și dacă le respecți vei obține rezultatele dorite.

Pentru ca farfuria ta să fie una sănătoasă, trebuie să conțină: proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.

Astfel, în dieta fix la fix sunt permise:

  1. Lactatele cu un conținut scăzut în grăsimi: iaurtul, laptele degresat,
  2. Proteine slabe: ouă, piept de pui sau de curcan, ton,
  3. Carbohidrați precum cerealele integrale, legume și fructe,
  4. Grăsimile sănătoase cum sunt avocado, uleiul de măsline, nuci și semințe.

Alimente interzise în dieta fix la fix

Dacă urmezi dieta fix la fix trebuie să știi că este cea mai bună ocazie prin care să dobândești un regim alimentar sănătos.

Cel mai important aspect este să renunți, treptat, la alimentele și gustările nesănătoase cum sunt prăjeli, snacks-uri, cips-uri (tot ce înseamnă ronțăit), zahăr (dulciuri și sucuri), băuturi alcoolice sau carbogazoase, mâncare fast food și cărnurile procesate.

Farmaciştii Catena recomadă LipidoSlim Naturalis, un supliment alimentar care ajuta la mentinerea greutatii corporale in limite normale,

În timp vei „regla” totul privind numărul de kilograme și vei putea menține lucrurile cum îți dorești.

Dacă cele menționate fac parte din alimentele tale de zi cu zi, îți va fi greu și până la urmă, dieta fix la fix nu trebuie să devină un chin pentru că cel mai probabil vei renunța la ea și vei pune kilogramele înapoi.

Echilibrul este secretul așa că, impune-ți să reduci treptat dependențele, dar ține cont că în acest caz rezultatele privind slăbirea se vor produce mai greu.

Avantaje și dezavantaje în dieta fix la fix

Dieta fix la fix vine atât cu avantaje cât și cu dezavantaje. După cum intuiești, avantajele sunt net superioare, dar este important ca dieta fix la fix să fie potrivită pentru tine și să nu prezinte un șoc sau un stres suplimentar pentru organism.

Avantaje în dieta fix la fix:

  1. Este permisivă, nu ai restricții în privința alimentelor pe care le poți consuma. Până și cele considerate nocive sunt permise în cantități mici,
  2. În funcție de ce îți dorești aplici deficitul caloric pentru a slăbi,
  3. Dieta fix la fix ajută organismul să reducă stresul interior și să crească nivelul de energie și va dezvolta o disciplină alimentară,
  4. Senzația de foame se va diminua,
  5. Este ocazia perfectă pentru a-ți construi un comportament alimentar sănătos și pentru a renunța, treptat, la alimentele toxice.

Dezavantaje în dieta fix la fix:

  1. Între mese nu mai poți ronțăi!
  2. Trebuie să monitorizezi perioada de dietă, cantitate, combinație și consum caloric, apoi poate fi păstrată la nivelul oportun ție,
  3. Pentru gurmanzi mesele dese ar putea conduce la efect opus dacă nu poți ține totul sub control iar dependențele nu dispar dacă nu depui un efort,
  4. Răbdare! Nimeni nu s-a îngrășat după un hamburger și nici nu a slăbit după o salată.

Dieta fix la fix nu pune accent pe activitatea fizică, dar este plus valoare în orice proces de slăbire și foarte importantă pentru organism.

Dacă suferi de anumite boli sau afecțiuni discută medicul tău despre dieta fix la fix și ce îți dorești să obții prin ea.

Ține cont că nu alimentele sunt nesănătoase ci cantitatea și modul în care le mănânci. Dieta fix la fix nu-ți interzice nimic, dar este esențial ca tu să acționezi pentru împlinirea dorinței tale.